Κεντρική Basket League Αγώνες Απόλλων Π. – ΚΑΟΔ 63-67

Απόλλων Π. – ΚΑΟΔ 63-67

papamakarios kaod apollon

papamakarios-kaod-apollon

Ο ΚΑΟΔ μπορεί να έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ολοκληρώθηκε η προσπάθεια. Οι παίκτες του Κώστα Μέξα κατηφόρισαν στην Πάτρα, πανηγύρισαν το δύσκολο διπλό επικρατώντας με 67-63 και πλέον μπαίνουν και αυτοί στο παιχνίδι της εισόδου στα πλέι οφ!

Οι Δραμινοί είχαν την υπεροχή συνεχώς και όταν οι γηπεδούχοι πλησίαζαν απειλητικά εκείνοι έβρισκαν τον τρόπο να αντιδρούν ψύχραιμα και να παραμένουν σε θέση οδηγού. Πλέον η ομάδα της Δράμας ισοβαθμεί με τους Πατρινούς και υπερέχει ενώ αν νικήσει και την Κηφισιά την επόμενη εβδομάδα, “στρογγυλοκάθεται” για τα καλά την όγδοη θέση!

Συγκλονιστικός ο Μανόλης Παπαμακάριος που “βομβάρδισε” το καλάθι της Πάτρας με 24 πόντους έχοντας 4/8 τρίποντα (!), με τους Θόδωρο Ζάρα και Ντάρελ Χάρις να ακολουθούν έχοντας 11 πόντους έκαστος. Εκ των γηπεδούχων, ο Τόαρλιν Φιτζπάτρικ αποτέλεσε το “Α” και το “Ω” σημειώνοντας 19 πόντους.

Γκάλογουεϊ, Σκορδίλης, Ότζο και Πεν έβαλαν τον Απόλλωνα μπροστά με 8-0 στα πρώτα δυόμιση λεπτά της αναμέτρησης αλλά το εκρηκτικό ξεκίνημα των γηπεδούχων δεν είχε συνέχεια. Οι Δραμινοί σταδιακά ροκάνισαν τη διαφορά και πλησίασαν στον πόντο (10-9 στο 5’) με τον Παπαμακάριο να σημειώνει τους 7 πόντους ενώ πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με δύο βολές του Χάρις (10-11). Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι εναλλαγές στο προβάδισμα ήταν αλλεπάλληλες και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν βραχεία κεφαλή (18-19) μέχρι τη συμπλήρωση της περιόδου.

Οι παίκτες του Κώστα Μέξα συνέχισαν να έχουν την υπεροχή (23-24 στο 15’) και στο δεύτερο δεκάλεπτο  και μετά από ένα τρίλεπτο εκατέρωθεν αστοχίας και λαθών εκατέρωθεν, κατάφεραν να προηγηθούν με 5 πόντους (23-28 στο 18’) με τον Παπαμακάριο να κάνει “παπάδες” (13 πόντοι στο πρώτο μέρος). Η απόσταση δεν μεταβλήθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (27-32).

Οι Πατρινοί κατάφεραν να πλησιάσουν σιγά σιγά και έφεραν το ματς στα ίσα (36-36) στο 24ενώ μετά από δύο λεπτά επανήλθαν σε θέση οδηγού ύστερα από πολλή ώρα (40-39 στο 26’) με καλάθι του Σιγκούνα. Η πρωτοκαθεδρία όμως δεν διατηρήθηκε για πολύ στο στρατόπεδο του καθώς ο ασταμάτητος Παπαμακάριος πήρε το όπλο του και επανέφερε τη διαφορά στο +5 (42-47 στο 29’) υπέρ της ομάδας του προτού ο ΕλΑμίν διαμορφώσει το 44-47, λίγο πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα.

Με τον Χάρις να ηγείται, ο ΚΑΟΔ εκτόξευσε τη διαφορά στο +12 (44-56) στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου αλλά δεν κατάφερε να τη διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα. Ο Φιτζπάτρικ με έξι συνεχόμενους πόντους ψαλίδισε την απόσταση στο -6 (50-56 στο 33′) και ο Αργυρόπουλος με συνεχόμενες βολές έκανε το 55-58 (στο 35′) λίγο αργότερα βάζοντας εκ νέου φωτιά στο παιχνίδι. Η Πάτρα όμως δεν κατόρθωσε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο μιας και οι Δραμινοί έβρισκαν τον τρόπο να φθάνουν στο καλάθι ενώ παράλληλα επέδειξαν ολύμπια ψυχραιμία από τη γραμμή της φιλανθρωπίας φθάνοντας στη νίκη που τους θέτει εντός τροχιάς πλέι οφ (προσωρινά).

Διαιτητές: Σχινάς – Σταματόπουλος – Συμεωνίδης.
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 27-32, 44-47, 63-67.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Σκορδίλης 7, Αργυρόπουλος 7, Γκάλογουεϊ 1, Πεν 6, Φιτζπάτρικ 19 (2), Αντωνάκης, Μπατής 6 (1), Ελ – Αμίν 6, Γεωργαλλής, Σιγκούνας 8, Ότζο 3 (1).
ΚΑΟΔ (Μέξας): Σλαφτσάκης, Τρότερ 4 (1), Χάρις 11, Άτκινς, Όντομ 6, Σπυριδωνίδης, Μισέλ 8, Ζάρας 11, Λο, Χρυσικόπουλος, Τσαλδάρης 3 (1), Παπαμακάριος 24 (4).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…