Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Απαγορεύεται η ήττα”

“Απαγορεύεται η ήττα”

sakota dimitriou aek pagkos

sakota-dimitriou-aek-pagkos

Η ΑΕΚ κατηφορίζει στο Ρέθυμνο για την 24η αγωνιστική της Α1 και ο Νίκος Δημητρίου υπογραμμίζει πως η νίκη αποτελεί μοναδικό στόχο της ομάδας για τις τρεις τελευταίες “στροφές” της κανονικής διάρκειας. Ο συνεργάτης του Ντράγκαν Σάκοτα, απέκλεισε ενδεχόμενο απώλειας βαθμών, σημείωσε τα στοιχεία που θα φέρουν το “διπλό” στην Ένωση και στάθηκε στην ποιότητα των Ρεθυμνιωτών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον αγώνα με το Ρέθυμνο και για τα δυνατά σημεία της κρητικής ομάδας: “Έχουμε τρεις αγώνες ακόμα στους οποίους απαγορεύεται να έχουμε οποιαδήποτε απώλεια. Όταν υπάρχει το “πρέπει” στη μέση, τότε μεγαλώνει η δυσκολία του κάθε παιχνιδιού. Από την άλλη, το Ρέθυμνο είναι μία ομάδα πειθαρχημένη αγωνιστικά και μπορεί να πάρει σκορ από όλους τους παίκτες και από όλες τις θέσεις, τόσο από το λόου ποστ όσο και από την περιφέρεια. Επίσης είναι μία ομάδα πολύ καλή στον αιφνιδιασμό και αυτά τα δύο στοιχεία, δηλαδή το εξωτερικό σουτ κυρίως των ψηλών παικτών και το τρανζίσιον, είναι τα δύο σημεία-κλειδιά τα οποία νομίζω ότι αν τα περιορίσουμε, τότε θα κερδίσουμε”.

Για το αν η άμυνα θα αποτελέσει τον “οδηγό” για τη νίκη: “Μέχρι τώρα δεν έχουμε δείξει ότι είμαστε μία ομάδα αμυντική, γι’ αυτό και σε κάθε αγώνα η άμυνα είναι το ζητούμενο για μας. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι είτε στα βασικά είτε σε ειδικές καταστάσεις ανάλογα με τον αντίπαλο που παίζουμε και πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε”.

Για τη δυναμικότητα του ρόστερ του Ρεθύμνου: “Όλοι οι παίκτες του Ρεθύμνου χρειάζονται προσοχή, ιδίως μετά την έλευση και του Χόλις ο οποίος είναι ένας πολύ καλός επιθετικός παίκτης. Από εκεί και πέρα, δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος παίκτης του Ρεθύμνου στον οποίο μπορούμε να πούμε ότι θα ρισκάρουμε να τον αφήσουμε ελεύθερο. Ο Φαγιέ που είναι ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος ριμπάουντερ του Ρεθύμνου έχει κάποια χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να προσέξουμε, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι επικίνδυνοι οι υπόλοιποι παίκτες. Μάλιστα, στον αγώνα του πρώτου γύρου περιμέναμε ότι ο Φαγιέ θα μας δημιουργήσει τα περισσότερα προβλήματα, αλλά τελικά ήταν και αυτός που αντιμετωπίσαμε καλύτερα από όλους, ίσως γιατί το στοχεύσαμε”.

Για το αν αυτός ο αγώνας αποτελεί μία “πρόβα” ενόψει των πλέι οφ: “Το Ρέθυμνο, μαζί ένα άλλο γκρουπ ομάδων είναι ανάμεσα στους πιθανούς αντιπάλους ενόψει του πρώτου γύρου των πλέι οφ. Το γεγονός ότι το Ρέθυμνο προέρχεται από μία βαριά ήττα από τον Κολοσσό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο μας, με την έννοια ότι παρουσιάζεται ίσως μία τελευταία ευκαιρία στον αντίπαλό μας να διεκδικήσει μία καλή θέση στην πρώτη οχτάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…