Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Τίποτα δεν έχει κριθεί”

“Τίποτα δεν έχει κριθεί”

nelson pao barca

nelson-pao-barca

O Παναθηναϊκός έκανε δυναμικό comeback την τελευταία περίοδο, πλησίασε στο καλάθι (73-75) 1:34 πριν το τέλος αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη ενάντια στην Μπαρτσελόνα.

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον έβαλε μεγάλα καλάθια στο τέλος συμβάλλοντας σημαντικά στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στη διεκδίκηση της νίκης αλλά παράλληλα ήταν και μοιραίος καθώς δύο απανωτά κρίσιμα λάθη που έκανε στο τελευταίο λεπτό, έκριναν την έκβαση του αγώνα εις βάρος του “τριφυλλιού“.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο eBasket.gr για το τι έφταιξε και οι “πράσινοι” έχασαν την ευκαιρία να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, τη συνέχεια του Top 16 και αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα ανάγουν το “τριφύλλι” σε πρωταθλήτρια ομάδα.

“Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και κατάφερε να προηγηθεί με 10 πόντους (32-42) και αποτέλεσε τροχοπέδη για εμάς. Έτσι στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουμε” ήταν τα πρώτα λόγια του Νέλσον και συνέχισε:

“Καταφέραμε να ροκανίσουμε τη διαφορά μειώνοντας μέχρι και στους 2 πόντου (73-75) αλλά μας έλειψε το κάτι παραπάνω. Υστερήσαμε στο αμυντικό ριμπάουντ, στην επίθεση δεν ήμασταν αποτελεσματικοί και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο λάθος που έκανα στο τέλος” για να καταλήξει:

“Αλλά το σημείο που έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης ήταν η δεύτερη περίοδος και η εν γένει υπεροχή της Μπαρτσελόνα στο επιθετικό ριμπάουντ που της έδωσε τη δυνατότητα να ανανεώσει πολλές επιθέσεις και να χτυπήσει άμεσα είτε από το ζωγραφιστό είτε με το να βγάλει την μπάλα στην περιφέρεια και να εκτελέσει από το τρίποντο”.

Οι “πράσινοι” ανηφορίζουν στη Λιθουανία για να αντιμετωπίσουν τη Ζαλγκίρις για τη 10η αγωνιστική με τον Νέλσον να υπογραμμίζει πως “Η νίκη είναι μονόδρομος την επόμενη εβδομάδα στο Κάουνας. Έχουμε ακόμα πέντε αγωνιστικές μέχρι το τέλος του Top 16 και τίποτα δεν έχει κριθεί.

Έχουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης εντός, οι δύο ισπανικές θα συγκρουστούν μεταξύ τους, η Μακάμπι έχασε απόψε επομένως τα πάντα είναι ανοικτά ακόμα”.

Για την διεκδίκηση της διεκδίκηση της δεύτερης θέσης σχολίασε: “Σίγουρα έχουμε λιγότερες πιθανότητες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε εκτός διεκδίκησης ακόμα”.

Τέλος, αναφορικά με τη δυσκολία του Παναθηναϊκού να πετύχει νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ εξήγησε ότι: “Οι περισσότερες ομάδες αισθάνονται πιο άνετα όταν παίζουν εντός αλλά οι πρωταθλητές μαθαίνουν πώς να παίρνουν νίκες και μακριά από την έδρα τους. Σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε και εμείς αν θέλουμε να έχουμε βλέψεις για ψηλά” για να σημείωσει τα στοιχεία που χρειάζονται να εστιάσει το “τριφύλλι“:

“Πρέπει να ελαττώσουμε τα λάθη μας, να παίξουμε με μεγαλύτερη προσήλωση αμυντικά και να μπορέσουμε να αντισταθμίσουμε έτσι τις άσχημες βραδιές μας, επιθετικά.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…