Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Θέλω να πάω στο Final 4”

“Θέλω να πάω στο Final 4”

gist pao

gist-pao

Ο Τζέιμς Γκιστ θα φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Ο Αμερικανός φόργουορντ, μιλώντας στη Nova, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του, τη ζωή του στην Ελλάδα, τον Ολυμπιακό αλλά και τον μεγάλο στόχο του, όπως δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή σε ένα Final 4 Ευρωλίγκας..

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: “Για μένα το συναίσθημα της ανανέωσης του συμβολαίου μου είναι κάτι δύσκολο να το εξηγήσω. Δουλεύεις σκληρά για χρόνια, όλα όσα κάνεις στο γυμναστήριο, στην προετοιμασία, μέσα στη σεζόν, στην προπόνηση και τους αγώνες και αυτό που θέλεις είναι κάποιος να αναγνωρίσει την προσπάθεια σου. Κάποιος να σου δείξει πως είσαι απαραίτητος στην ομάδα.

Είναι όμορφο συναίσθημα η ανανέωση του συμβολαίου μου. Είμαι στον Παναθηναϊκό, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με μεγάλη παράδοση, που έχει κερδίσει πολλούς τίτλους. Να είσαι κομμάτι αυτής της ιστορίας, αυτής της ομάδας για πολλά χρόνια είναι σπουδαίο συναίσθημα. Είναι πολύ δύσκολο να το περιγράψω, αλλά σίγουρα νιώθω πολύ όμορφα”.

Για τη ζωή στην Ελλάδα: “Η ζωή εδώ είναι ωραία, Νιώθω όμορφα που αγωνίζομαι σε αυτή την πόλη. Είναι ωραίο συναίσθημα γιατί η Αθήνα είναι μια πόλη που αγαπάει το μπάσκετ. Είναι σπάνιο να βρεις μια πόλη που όλοι θέλουν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα μπάσκετ. Υπάρχει βέβαια μια ακόμα ομάδα, ο Ολυμπιακός, μια ομάδα που έχουμε μεγάλη αντιπαλότητα, όμως οι οπαδοί μας είναι φοβεροί. Δεν το βλέπεις συχνά αυτό στην Ευρώπη. Είχα παίξει εδώ με την Παρτιζάν, στην πρώτη μου χρονιά στην Ευρώπη και η ατμόσφαιρα που είδα ήταν εκπληκτική.

Είναι φοβερό να παίζεις μπροστά σε τέτοιο κοινό. Δεν είναι κάτι που βλέπεις συχνά, τόσο κόσμο να ενισχύει την ομάδα του. Γενικά είναι πολύ όμορφο να ζεις στην Αθήνα. Ο καιρός εδώ είναι πολύ καλός, έχεις τρεις επιλογές να ζεις στο βουνό, στην πόλη ή να οδηγήσεις 30 λεπτά και να βρεθείς στην θάλασσα. Εμένα μου αρέσει να οδηγώ, δεν νομίζω πως υπάρχει άλλο μέρος για να ζω”.

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: “Είναι σπουδαίος άνθρωπος, αλλά δεν είναι ο άνθρωπος που θέλεις να τσακωθείς μαζί του. Αυτό που μου αρέσει είναι πως μάχεται για μας, ότι κάνει το κάνει για τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ σημαντικό κάποιος να παλεύει για σένα όπως κάνεις και εσύ, γι’ αυτό είπα πως είναι πολύ σπουδαίος άνθρωπος”.

Για το Final Four: “Το F4 είναι εκεί που θέλω να πάω, γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έπαιξαν στην Ευρώπη και δεν κέρδισαν τον τίτλο ή δεν πήγαν σε F4, όμως τα στατιστικά τους και η καριέρα τους ήταν εκπληκτικά. Είναι κάτι για το οποίο παλεύεις από την αρχή της σεζόν. Όλες οι ομάδες θέλουν να φτάσουν εκεί και όταν το καταφέρουν είναι πολύ σημαντικό. Αναμφίβολα αυτός είναι και ο δικός μου στόχος”.

Για τον Ολυμπιακό: “Με τον Ολυμπιακό ισχύει το εξής: Αν δεν υπήρχε Ολυμπιακός δεν θα υπήρχε και Παναθηναϊκός. Αυτή η αντιπαλότητα είναι μεγάλη, γνωστή σε όλη την Ευρώπη και είναι ένας αγώνας που θέλουν όλοι να παρακολουθήσουν.

Πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια, είναι μεγάλος σύλλογος, έχουν κερδίσει δύο φορές στη σειρά την Ευρωλίγκα και είναι σημαντικό που μαζί μας, η Ελλάδα έχει δύο ομάδες να την αντιπροσωπεύουν στο F4 κάθε χρόνο. Αυτές οι δύο ομάδες κάθε χρόνο προσπαθούν να κερδίσουν την Ευρωλίγκα και για αυτό όλοι σέβονται την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ”.

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: “Ο Διαμαντίδης είναι ο στρατηγός του παρκέ. Όταν ο Μήτσος είναι στο παρκέ όλα είναι ξεκάθαρα. Ελέγχει τον αγώνα, τον ρυθμό, είναι ο απόλυτος ηγέτης και ένας θρύλος. Πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του, δεν ξέρω πότε θα αποφασίσει να σταματήσει, σε 2-3 χρόνια. Είναι σπουδαίο να παίζεις μαζί του στο γήπεδο. Είναι μια σπάνια ευκαιρία να παίζεις με κάποιον που έχει μια τόσο “γεμάτη” καριέρα. Είναι ξεχωριστός, αλλά πάνω απ’ όλα είναι ο στρατηγός του παρκέ. Απαιτεί… θέλει πάντα να κερδίζει, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Το ίδιο ισχύει και για μένα”.

Για τον Αντώνη Φώτση: “Ο Μπάτμαν είναι από τους πιο αστείους τύπους που έχω συναντήσει. Είναι πολύ καλός κωμικός, ο πιο αστείος τύπος που έχω γνωρίσει και σίγουρα πολύ σπουδαίος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…