Κεντρική Basket League Αγώνες Ρέθυμνο – ΠΑΟ 77-94

Ρέθυμνο – ΠΑΟ 77-94

gist apollon pao

gist-apollon-pao

Ζέσταμα ενόψει Μπαρτσελόνα…
Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από το κλειστό Μελίνα Μερκούρη, επικρατώντας του Ρεθύμνου με 94-77 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Basket League. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στην επίθεση και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στο συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου, το οποίο πάλεψε το παιχνίδι για ένα ημίχρονο.

Κορυφαίοι για τους νικητές ο Τζέιμς Γκιστ και ο Νίκος Παππάς, οι οποίοι σκόραραν από 19 πόντους έκαστος. Θετική εμφάνιση για τον Γκάνι Λαουάλ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, σημειώνοντας 8 πόντους. Χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντάκος και Λούντζης. Ο Έλληνας σέντερ ήταν, μάλιστα, εξαιρετικός, μετρώντας 7 πόντους και 4 ριμπάουντ σε μόλις 6 λεπτά συμμετοχής.

Ορμώμενο από τον κόσμο του, που κατέκλυσε το κλειστό Μελίνα Μερκούρη, το Ρέθυμνο μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Ο Γιάννης Καλαμπόκης ξεκίνησε ζεστός και έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 16-9 στο 6′.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού δεν άργησε να κάνει την εμφάνιση της και ήρθε δια χειρός του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος έβαλε το “τριφύλλι” για πρώτη φορά στην αναμέτρηση μπροστά στο σκορ (22-21) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο ξέφρενος ρυθμός της πρώτης περιόδου συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να πηγαίνουν χεράκι-χεράκι. Ο Γκιστ τραβούσε το κουπί στην επίθεση του Παναθηναϊκού, με το δίδυμο Κάουνσιλ-Σίμπσον να μην αφήνουν, όμως, τους “πράσινους” να ξεφύγουν (31-30 στο 15′). Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς εμφάνισε, όπως και στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ, με τους κρητικούς να ανανεώνουν πολλές επιθέσεις (8 στο πρώτο ημίχρονο).

Τα τρίποντα, πάντως, του “τριφυλλιού” έβρισκαν και πάλι στόχο (7/11 στο πρώτο μέρος), με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάνε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, όντας μπροστά στο σκορ με 47-39.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έλεγξε πλήρως το παιχνίδι και εκτόξευσε τη διαφορά στο +18 (67-49 στο 28′), μετά από ένα επιθετικό κρεσέντο του Νίκου Παππά. Το Ρέθυμνο προσπαθούμε να μειώσει, ωστόσο οι “πράσινοι” δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης. Η διαφορά έφτασε στο +22 (79-57), έπειτα από καλάθι του Γκιστ, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να βρίσκει την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Μιχάλη Λούντζη και στον Γιώργο Διαμαντάκο.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 39-47, 57-71, 77-94.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 5 (1), Σχίζας 1, Κουμπούρας 6, Σάφτενααρ 9, Κάουνσιλ 4, Άλλεν 9 (1), Καλαμπόκης 7 (1), Φαγιέ 16 (3), Σίνης 2, Χείλαρης, Κράβιτς 15, Δουλγεράκης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 7 (1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 9 (1), Φώτσης 5, Παππάς 19 (3), Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 19 (2), Μπατίστα 9, Διαμαντάκος 7, Λούντζης 2, Λαουάλ 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…