Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Ποιος τελικός;”

“Ποιος τελικός;”

sakota

sakota

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Κυριακή (29/3, 13:00) τον Άρη σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για τις δύο ομάδες σε ότι αφορά την τελική θέση τους στην κανονική περίοδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο τεχνικός της Ένωσης, Ντράγκαν Σάκοτα, αρνείται, πάντως, να παραδεκτεί πως η αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς είναι ένας τελικό για την ομάδα του.

“Φτιάχνουμε μία ομάδα η οποία θέλουμε να βελτιώνεται συνεχώς και να γίνεται όλο και καλύτερη με το πέρασμα του χρόνου. Ίσως ο Βεζένκοφ να είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης στο Πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό που ετοιμαζόμαστε να παίξουμε ένα ντέρμπι ως γηπεδούχοι”, ήταν τα πρώτα λόγια του Σάκοτα.

Η ΑΕΚ απέχει δύο νίκες από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Με αυτό το δεδομένο ο αγώνας κόντρα στον Άρη είναι “τελικός” για την ομάδα σας;
“Σε καμία περίπτωση αυτός ο αγώνας δεν είναι “τελικός” για μας. Εμείς δεν αλλάζουμε αυτό που έχουμε σχεδιάσει για φέτος. Φτιάχνουμε μία ομάδα η οποία θέλουμε να βελτιώνεται συνεχώς και να γίνεται όλο και καλύτερη με το πέρασμα του χρόνου. Δεν είναι τόσο σημαντική η θέση που θα τερματίσουμε στο Πρωτάθλημα, είτε αυτή είναι η τρίτη, είτε η τέταρτη, είτε η πέμπτη, είτε η έκτη. Αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ”.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είναι ο πρώτος σκόρερ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Θεωρείτε ότι ο περιορισμός του είναι “κλειδί” για τη νίκη την Κυριακή και αν ναι πώς σκοπεύετε να τον αντιμετωπίσετε;
“Πράγματι, ο Βεζένκοφ είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Εκτιμώ ιδιαίτερα αυτά που κάνει φέτος στο παρκέ. Μακάρι να έχουμε περισσότερα νέα παιδιά με το ταλέντο του Βεζένκοφ. Σίγουρα, είναι ένας σημαντικός παίκτης για τον Άρη που παίρνει πολλές επιθετικές προσπάθειες, αλλά βοηθάει και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, όπως στα ριμπάουντ, στις ασίστ και στα κερδισμένα φάουλ. Με βάση τα στατιστικά, προκύπτει ότι είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Ίσως ο Βεζένκοφ να είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης στο Πρωτάθλημα”.

Στην έδρα της η ΑΕΚ συνήθως είναι πολύ παραγωγική. Θα προσπαθήσει και κόντρα στον Άρη να οδηγήσει τον αγώνα σε υψηλό ρυθμό και σκορ;
“Δεν θέλουμε να κερδίζουμε μόνο τους αγώνες που διεξάγονται στην έδρα μας, αλλά θέλουμε να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Εννοείται πως επιδιώκουμε να προσφέρουμε στον κόσμο μας κάτι παραπάνω όταν αγωνιζόμαστε εντός έδρας. Σίγουρα, είναι σημαντικό που ετοιμαζόμαστε να παίξουμε ένα ντέρμπι ως γηπεδούχοι. Ελπίζω ο κόσμος μας να έρθει στο γήπεδο για να δει αυτό το παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…