Κεντρική Basket League Αγώνες Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 46-79

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 46-79

lawal pao panionios

lawal-pao-panionios

Ένα εξάλεπτο αρκούσε…
Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό εξάλεπτο (24′-30′), ο διπρόσωπος Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας από τη Νέα Σμύρνη, διασύροντας τον ουραγό και καταδικασμένο Πανιώνιο με 79-46 στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 22η αγωνιστική της Basket League. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν τραγική στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητες της και δεν δυσκολεύτηκε να συντρίψει τον γεμάτο προβλήματα Ιστορικό.

Ο Μαυροβούνιος τεχνικος είχε την ευκαιρία, μάλιστα, να χρησιμοποιήσει στο τελευταίο δεκάλεπτο τους νεαρούς Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Μιχάλη Λούντζη.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Εστεμπάν Μπατίστα (14 πόντους και 10 ριμπάουντ) και Έι Τζέι Σλότερ (18 πόντους), ενώ από τους ηττημένους πάλευε μόνος του ο τρομερός Κόλεμαν (21 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη θύμιζε σε μεγάλο βαθμό για ένα ημίχρονο το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι των “πρασίνων” με την Γαλατασαράι στην Πόλη.

Η ομάδα του Ντούσκο Ίβανοβιτς είχε να αντιμετωπίσει μία ομάδα, η οποία ταλαιπωρείται από χιλιάδες προβλήματα και η οποία θα αγωνίζεται από του χρόνου στην Α2. Παρόλ’ αυτά, όπως και στην Τουρκία, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στην αρχή υπερβολικά χαλαρός και απρόσεκτος, πραγματοποιώντας στο πρώτο ημίχρονο τραγική εμφάνιση.

Οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με 11 λάθη (!) και 9/23 δίποντα, αλλά και πάλι δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ (34-34), καθώς κυριάρχησαν στους αιθέρες, ενώ είχαν να αντιμετωπίσουν μία πολύ υποδεέστερη ομάδα, η οποία βασιζόταν αποκλειστικά στον εξαιρετικό Κόλεμαν, ο οποίος έκανε πάρτυ στη ρακέτα του Παναθηναϊκού τόσο με τον Μπατίστα όσο και με τον Λαουάλ για αντίπαλο.

Ο Πανιώνιος έφτασε να προηγείται και με 8 πόντους (28-20) στο 17′, αλλά ο Παναθηναϊκός με επιμέρους σκορ 14-6 στα τελευταία τρία λεπτά του πρώτο εικοσαλέπτου, έφερε άμεσα το παιχνίδι στα ίσια (34-34).

Όσο κακός ήταν ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, τόσο καλός ήταν στο δεύτερο. Οι φωνές του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην ανάπαυλα φαίνεται πως “ξύπνησαν” τους “πράσινους”, οι οποίοι μπήκαν στο παρκέ αποφασιμένοι να αποδείξουν ποιο είναι το αφεντικό της αναμέτρησης.

Πραγματοποιώντας τα αυτονόητα (σκληρή άμυνα-οργανωμένες επιθέσεις) από το 24′ και μετά, το “τριφύλλι” εξαφάνισε από το γήπεδο το σύνολο του Κρις Χουγκάζ, καθώς με σερί 19-0 (!) μετέτρεψε το 43-41 σε 62-41 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, καθαρίζοντας μέσα σε έξι λεπτά το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 34 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και μόλις 46 σε όλο το παιχνίδι, απόδειξη πως η αναμέτρηση ήταν θέμα διάθεσης των πρωταθλητών Ελλάδας. Όσο ήταν χαλαροί, ο Πανιώνιος ήταν θεωρητικά μέσα στο παιχνίδι. Όταν σοβαρεύτηκαν, το παιχνίδι δεν χρειαζόταν καν κριτική.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 34-34, 41-62, 46-79.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Χουγκάζ): Ξανθόπουλος 6 (2 τριπ., 8 ασ.), Πετρόπουλος, Βεργίνης 5 (1), Στρναντ 2, Οικονομόπουλος, Μπιλλής, Σταμάτης 1, ‘Ασλιν 2. Κόλεμαν 21 (10 ριμπ.), Κορόλεφ 5 (1), Ταμπς 4, Διαμαντόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 18 (3), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 10 (2), Νέλσον 1, Παππάς 12 (2), Διαμαντίδης 9 (3), Γκιστ 2, Μπατίστα 14, Λούντζης 3 (1), Λαουάλ 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
  • vlado giankovic karditsa paok

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …