Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Ρεάλ 85-69

Παναθηναϊκός – Ρεάλ 85-69

pappas real

pappas-real

Χάρμα ιδέσθαι…
Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνιση του, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης με 85-69 και την υποχρέωσε στη μόλις δεύτερη ήττα της στο Top 16, η οποία αποτελεί και την πιο βαριά της φέτος. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρέθηκε σε τρομερό βράδυ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους μαδριλένους, οι οποίοι περιορίστηκαν σε ρόλο κομπάρσου από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά.

Ο Παναθηναϊκός, μ’ αυτή τη νίκη, εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και θα κοιτάξει από εδώ και πέρα για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον όμιλο. Κορυφαίος για τους νικητές ο απίστευτος Νίκος Παππάς με 22 πόντους, με τους ΝτεΜάρκους Νέλσον (16π.) και Τζέιμς Γκιστ (13π.) να τον ακολουθούν σε απόδοση και όλα αυτά ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης αγωνίστηκε μόλις 14 λεπτά!

Ο Παππάς μάλιστα πραγματοποίησε το υψηλότερο ranking της καριέρας του στην Ευρωλίγκα (30) καταρρίπτοντας μέσα σε μια βδομάδα το ρεκόρ του (24) το οποίο πέτυχε στο Κάουνας.

Ο Παναθηναϊκός, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια του στη φετινή σεζόν, έπαιξε με μυαλό στο πρώτο ημίχρονο, πηγαίνοντας σε αργές επιθέσεις και χτυπώντας τη Ρεάλ στο ζωγραφιστό. Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν κατέφευγαν στην εύκολη λύση του τριπόντου (2/9 στο πρώτο μέρος), ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκαν το κάθε λάθος της Ρεάλ, τα οποία δεν ήταν και λίγα (7) στο πρώτο μέρος.

Όλο αυτό το σκηνικό έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 6 πόντους (41-35) στο ημίχρονο. Η διαφορά θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη, καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 27-19 στο 13′ και με 38-29 στο 18′, ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασε και τις δύο φορές ψύχραιμα και μείωσε μέσα λίγα λεπτά τη διαφορά.

Το “τριφύλλι” κυριάρχησε στα ριμπάουντ στο πρώτο μέρος (21-15), ενώ δεν άφησε τη Ρεάλ να ακουμπήσει τη μπάλα στη ρακέτα (6/15 δίποντα), παίζοντας πολύ καλή άμυνα. Κορυφαίοι παίκτες για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν ο πάντα σταθερός Τζέιμς Γκιστ (8π.), ο οποίος έπαιζε με άλλον αέρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του , αλλά και ο Νέλσον, ο οποίος έκανε το τέλειο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση, αντικαθιστώντας επάξια τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αγωνίστηκε μόνο για 7 λεπτά.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός ήταν εξίσου καλός, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνιση του. Ο Παππάς ήταν χάρμα ιδέσθαι, η άμυνα του “τριφυλλιού” έτρωγε σίδερα, ενώ οι αναπληρωματικοί παίκτες βρέθηκαν σε εξαιρετικό βράδυ, προσφέροντας επιτέλους λύση στην ομάδα. Οι “πράσινοι” δημιούργησαν διψήφιες διαφορές (49-39 στο 24′, 59-49 στο 27′), ενώ η διαφορά έφτασε και στους 16 πόντους (69-53) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό σ’ αυτή την περίοδο ήταν αναμφίβολα ο Παππάς, ο οποίος σκόραρε τις 12 από τους 28 πόντους της ομάδας του Ιβάνοβιτς.

Η Ρεάλ ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, καθώς εγκλωβίστηκε στην εξαιρετική άμυνα του “τριφυλλιού“, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το γκάζι στην επίθεση, ανεβάζοντας τη διαφορά και στο +20 (78-58 στο 34′) με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη.

Τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ήταν τυπική υπόθεση, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε μία σπουδαία νίκη με ακόμα πιο σπουδαία εμφάνιση.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 41-35, 69-53, 85-69.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5 (1), Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης, Νέλσον 16 (1), Παππάς 22 (1), Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 13 (2), Μπατίστα 8, Μπλουμς 3 (1), Λαουάλ 4.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ρίβερς 3 (1), Φερνάντεθ 12 (2), Νοτσιόνι, Ματσιούλις 2, Ρέγιες 11 (1), Ροντρίγκεθ 4, Αγιόν 4, Κάρολ 16 (2), Γιούλ 11 (3), Μπουρούσης 2, Σλότερ 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…