Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Φενέρ 64-73

Ολυμπιακός – Φενέρ 64-73

dunston erden prinezis

dunston-erden-prinezis

Διπλή ήττα…
Ο Ολυμπιακός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό μία εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου του, ωστόσο η Φενέρμπαχτσε του χάλασε τα σχέδια, καθώς όχι μόνο έφυγε αλώβητη από το ΣΕΦ (73-64) για τη 10η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα αλλά κάλυψε και τη διαφορά (+6) της ήττας της στον πρώτο γύρο στην Πόλη. Έτσι προσπέρασε τους  “ερυθρόλευκους” στη βαθμολογία και έγινε το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας. Αντίθετα ο Ολυμπιακός κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός πρώτης δυάδας, καθώς έχει να ταξιδέψει και στη Μόσχα για να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν πολύ ανώτερη και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση, καθώς κυριάρχησε στους αιθέρες (42-29 ριμπάουντ), ενώ ήταν και εξαιρετικά εύστοχη από την γραμμή του τριπόντου. Κορυφαίος για τους νικητές ο Γκάουντλοκ με 24 πόντους (6/7 τρίποντα), ενώ ο Μπιέλιτσα πρόσθεσε 16.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Ντάρντεν προσπαθούσε να περιορίσει τη δραστηριότητα του Γκάουντλοκ, ενώ στην επίθεση ο Ολυμπιακός προσπαθούσε αρχικά να χτυπήσει τη Φενέρ μέσα στη ρακέτα. Οι δύο ομάδες άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό από το τέταρτο λεπτό και μετά, ωστόσο καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει ισόπαλο 19-19.

Αποφασισμένη να επιβάλει το ρυθμό της μπήκε η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με σερί 6-0, προηγήθηκε με 25-19 στο 13′. Οι ψηλοί της Φενέρμπαχτσε είχαν κυριαρχήσει πλήρως στο ζωγραφιστό, ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις, ενώ οι περιφερειακοί παίκτες των Τούρκων, προεξάχοντος του Γκάουντλοκ, τα έβαζαν όλα από την γραμμή των 6,75.

Την ίδια στιγμή ο Σπανούλης αδυνατούσε να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, εγκλωβισμένος στην πολύ καλή άμυνα των φιλοκενούμενων. Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να προηγηθεί με 32-25 στο 17′.

Με ένα ξέσπασμα του Λαφαγιέτ, ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσια 33-33 στο 19′, ωστόσο οι Τούρκοι, με δύο σερί τρίποντα από Μπιέλιτσα και Γκάουντλοκ, ξέφυγαν και πάλι 39-33. Το ημίχρονο βρήκε τους “ερυθρόλευκους” πίσω στο σκορ με 39-35.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο ημίχρονο η Φενέρμπαχτσε είχε 22 ριμπάουντ (7 επιθετικά) έναντι 13 του Ολυμπιακού, ενώ σούταρε με 66%! (6/9) από την γραμμή του τριπόντου.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές στην επίθεση, έφερε το παιχνίδι στα ίσια (43-43 στο 24′, 46-46 στο 25′), ωστόσο αδυνατούσε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, καθώς ο Γκάουντλοκ (20π.) ήταν απλά ασταμάτητος. Ο Αμερικανός γκαρντ έπαιζε μόνος του τον Ολυμπιακό, εκτελώντας τον από παντού, με αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να προηγηθεί με 51-48 στο 26′. Οι ψηλοί των Τούρκων συνέχισαν να κάνουν πάρτι στη ρακέτα, ανανεώνοντας την μία επίθεση πίσω από την άλλη και έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγήθηκε με 55-50 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νευρικά στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο και επιδίδοταν στο ένα λάθος μετά το άλλο. Η Φενέρμπαχτσε εκμεταλλεύτηκε πλήρως την κατάσταση και προηγήθηκε με 60-51 στο 33′ με τρίποντο του Πρέλτζιτς. Με σερί 5-0 (τρίποντο Λαφαγιέτ, δίποντο Χάντερ), οι γηπεδούχοι μείωσαν σε  60-56 στο 35′, ωστόσο ο Μπιέλιτσα με ακόμα ένα τρίποντο και ο Γκάουντλοκ με μία προσωπική ενέργεια επανέφεραν τη διαφορά στους 9 (65-56 στο 37′).

Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και η Φενέρμπαχτσε έφυγε με ένα τεράστιο διπλό από το ΣΕΦ, καθώς κάλυψε και τη διαφορά (+6) της ήττας στον πρώτο γύρο, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί στο τέλος να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 6 πόντους, χωρίς αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 35-39, 50-55, 64-73.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Ντάνστον 12, Σπανούλης 5 (1), Σλούκας 7 (1), Πρίντεζης 9, Αγραβάνης, Μάντζαρης 4, Λαφαγιέτ 12 (3), Ντάρντεν 3, Λοτζέσκι.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 24 (6), Ζήσης 1, Χίκμαν 7 (1), Μπιέλιτσα 16 (3), Ερντέν 4, Μπογκντάνοβιτς 4, Σαβάς 4, Βέσελι 7, Πρέλντζιτς 3 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…