Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Λαμποράλ – Ολυμπιακός 74-73

Λαμποράλ – Ολυμπιακός 74-73

dunston iverson

dunston-iverson

Ο Ολυμπιακός παρ’ ότι διατήρησε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμος στα τελευταία δευτερόλεπτα γνωρίζοντας την ήττα με 74-73 στη Βιτόρια, από τη Λαμποράλ Κούτσα, ένα αρνητικό αποτέλεσμα που ουσιαστικά ρίχνει “ταφόπλακα” στις πιθανότητες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν πολλές κρίσιμες βολές στο τέλος και παρά τις συνεχόμενες κακές επιθέσεις των Βάσκων δεν κατάφερε να επωφεληθεί ενώ ο Λαφαγιέτ βιάστηκε στην τελευταία επίθεση, αστόχησε από τα 6.75μ. και η Λαμποράλ πανηγύρισε τη νίκη.

Ωραίος και μοιραίος ο Γιώργος Πρίντεζης που σημείωσε 15 πόντους και κατέβασε 7 ριμπάουντ αλλά αστόχησε σε δύο κρίσιμες βολές 40 δεύτερα πριν την κόρνα της λήξης. Άξιος συμπαραστάτης του ο Οθέλο Χάντερ που είχε 14 πόντους με 6/6 δίποντα!  Ο Μάικ Τζέιμς ήταν η βασικότερη πηγή κινδύνων για την άμυνα των Πειραιωτών (αν και ήταν επιπόλαιος στο τέλος) σκοράροντας 17 πόντους ενώ έκανε και 5 κλεψίματα, με τους Ντέιβις Μπέρτανς και Φαμπιέν Κοσέρ να τον πλαισιώνουν έχοντας 15 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φορτσάτος στο παρκέ και χάρη στους Μάντζαρη, Ντάνστον και Πρίντεζη προηγήθηκε με 2-8 ύστερα από δυόμιση λεπτά αγώνα. Η Λαμποράλ αντέδρασε και με κύριο εκφραστή τον Μπέρτανς ισοφάρισε (8-8 στο 4′) αρχικά και λίγο αργότερα πέρασε μπροστά (16-13 στο 6′) για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Ο Σλούκας έκοβε, ο Χάντερ και ο Πρίντεζης έραβαν και οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν ξανά την πρωτοκαθεδρία με τον Έλληνα γκαρντ να σκοράρει κιόλας και να διαμορφώνει το 19-23 της εναρκτήριας περιόδου.

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με τον Σλούκα να περνάει εξαιρετικές πάσες και τους Καββαδά, Αγραβάνη να τις μετατρέπουν σε ασίστ σε συνδυασμό με την εξαιρετική αμυντική λειτουργία που εγκλώβισε τους Ισπανούς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να χτίσει διαφορά 7 πόντων (23-30 στο 14′). Η Λαμποράλ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Έπαιξε πιο μυαλωμένα στην επίθεση εκμεταλλεύθηκε την αστοχία και την επιπολαίοτητα των Πειραιωτών και κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής με σερί 6-0 (29-30 στο 16′) όχι όμως και να ισοφαρίσει καθώς ο Μπέγκιτς αστόχησε στη δεύτερη βολή. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν σκορ από τον Πρίντεζη και τον Μάντζαρη (31-35 στο 18′) και κατάφεραν να διατηρηθούν σε θέση οδηγού μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με το σκορ να είναι στο 36-38, υπέρ του, μετά το καλάθι του Σαν Εμετέριο.

Σενγκέλια και Άιβερσον έβαλαν μπροστά τη Λαμποράλ και το παιχνίδι έγινε ροντέο και το προβάδισμα άλλαζε χέρια συνεχώς. Οι Ισπανοί πήγαιναν περισσότερο στο ένας εναντίον ένας και κατάφερναν να πληγώνουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος στηριζόταν στην καλή κυκλοφορία με την περιφερειακή τριάδα των Σλούκα, Μάντζαρη και Λαφαγιέτ να κάνει καλή δουλειά στον οργανωτικό τομέα και του Χάντερ, Πρίντεζη και Λοτζέσκι να ολοκληρώνουν τις επιθέσεις. Η εμμονή της Λαμποράλ στις ατομικές προσπάθειες δεν τις βγήκε σε καλό καθώς οι ερυθρόλευκοι κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ και έβγαζαν γρήγορες αντεπιθέσεις και έχτισαν μια διαφορά 5 πόντων (47-52 στο 28′) η οποία όμως μειώθηκε στους 2 (53-55) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Αγραβάνης με το δεύτερο τρίποντο του στο παιχνίδι επανέφερε το +5 (53-58) αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Λαμποράλ άνοιξε το ρυθμό και με δύο απανωτές βόμβες από τα 6.75μ. δια χειρός Κοσέρ και Τζέιμς πήρε βραχεία κεφαλή (59-58 στο 33′). Ο Αμερικανός γκαρντ έβαλε δύσκολα στην άμυνα του Ολυμπιακού με τη διεισδυτικότητα του και ταλαιπώρησε τον Μάντζαρη ο οποίος δεν μπορούσε να τον σταματήσει και τον έστειλε επανειλημμένα στις βολές.

Ο πρώην παίκτης του Κολοσσού, όμως, βάλθηκε να γίνει ήρωας και πήρε πολλές επιθέσεις αποκλειστικά πάνω του στα τελευταία λεπτά χωρίς να καταφέρει να ανταποκριθεί. Ο Ολυμπιακός όμως δεν το επωφελήθηκε, έχασε αρκετά σουτ ενώ οι δύο χαμένες βολές του Πρίντεζη απέβησαν μοιραίες. Ο Λαφαγιέτ ήταν ο πιο ζεστός παίκτης των Πειραιωτών στα τελευταία λεπτά, πήρε την τελευταία επίθεση αλλά αστόχησε και οι φιλοξενούμενοι δεν πρόλαβαν να κάνουν φάουλ για να σταματήσουν το χρόνο με αποτέλεσμα να διατηρηθεί μέχρι τέλους το 74-73.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 36-38,53-55, 74-73.
ΛΑΜΠΟΡΑΛ
ΚΟΥΤΣΑ (Ναβάρο): Άνταμς, Τζέιμς 17 (1), Άιβερσον 5, Κοσέρ 13 (1), Σενγκέλια 5 (1), Τιγί 5, Μπέγκιτς 6 Σαν Εμετέριο 8 (2), Μπέρτανς 15 (3).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 14, Ντάνστον 4, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 7, Πρίντεζης 15 (1), Αγραβάνης 7 (2), Μάντζαρης 4, Καββαδάς 2, Λαφαγιέτ 8 (2), Ντάρντεν 3 (1), Λοτζέσκι 7 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…