Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Καλό ταξίδι, (Ευ)άγγελε

Καλό ταξίδι, (Ευ)άγγελε

vaggelis giakoumakis nekros

vaggelis giakoumakis-nekros

Kάποιοι μας κατηγορούν επειδή θρηνούμε για τον Βαγγέλη. Κάποιοι μας κατηγορούν επειδή κλαίμε (στην κυριολεξία) για τον Βαγγέλη.

Κάποιοι μας κατηγορούν επειδή, λέει, δεν κάναμε τίποτα για τον Βαγγέλη και για τους… Βαγγέληδες εδώ και χρόνια, και τώρα “κροκοδειλοδακρύζουμε”.

Κάποιοι μας κατηγορούν ότι και εμείς “επιδοθήκαμε”  σε bullying ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όσων έσπρωξαν τον Βαγγέλη στον θάνατο. Σώωωπα.

Ας κατηγορούν, όποιον και όσο θέλουν. Δεν μας αγγίζει τίποτε. Έχουμε δεκάδες λόγους να γράφουμε όσα γράφουμε. Και θα γράψουμε κι άλλα. Διότι, ο Βαγγέλης είναι αδελφός μας. Είναι… παιδί μας. Είναι μέλος της οικογένειάς μας. Δεν ξέρουμε αν ήμασταν, ή αν γίναμε και λόγω ηλικίας υπερευαίσθητοι, αλλά ημέρες τώρα καθηλωνόμασταν σε σχετικές εκπομπές και ελπίζαμε στο θαύμα ακούγοντας-βλέποντας τη… Νικολούλη.

Συμπάσχαμε με το δράμα, που διαγραφόταν. Θέλαμε τον Βαγγέλη, έστω φοβισμένο, κάπου να κρύβεται, αν και μέσα μας κάτι μας έτρωγε. Ικανότητες… Ηρακλή Πουαρό δεν έχουμε, αλλά κάποιος, που θέλει να φύγει για να ζήσει, παίρνει και το μπουφάν του και το κινητό του και το κομπολόι του μαζί. Δεν φεύγει ελαφριά ντυμένος στο καταχείμωνο.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίζεται σήμερα στο χωριό του (δικού μας) Βαγγέλη έξω από το Ρέθυμνο. Όλη η Ελλάδα όμως αποχαιρετά από κοντά ή μακριά το λατρεμένο αυτό πλάσμα, που δεν το γνώρισε διά ζώσης, αλλά ήταν το μελαγχολικό του βλέμμα και η φυσική ομορφιά του, βεβαίως και το μαρτύριο, που βίωνε, που συγκίνησαν το πανελλήνιο.

Δεν ξέρουμε αν είναι η κατάλληλη ώρα, αλλά δεν πειστήκαμε από την ευκολία με την οποία “απαντήθηκε” το δίλημμα της αυτοκτονίας ή της δολοφονίας από τους ειδικούς. Όπως και να έχει… δολοφονία είναι και ας μην παίζουν με τις λέξεις οι “νομολάγνοι”, ή οι όψιμοι υπερασπιστές καθαρμάτων. Δεν πειστήκαμε ούτε από την περιβόητη έρευνα, που έγινε, ή δεν έγινε, αλλά πείτε μας περίεργους και ότι βλέπουμε πολύ… Μπέκα στην ΤV και έχουμε γίνει καχύποπτοι. Γενικότερα, θεωρούμε, ότι υπάρχουν σκιές στην υπόθεση. Πρέπει οι αρχές να ρίξουν φως. Και κυρίως να στείλουν στη Δικαιοσύνη όσους ευθύνονται για την τραγωδία.

Και εμείς φταίμε, Γιώργο, γιατί μεγαλώνουμε σε έναν κόσμο στον οποία γιγαντώνεται ο ρατσισμός σε όλα τα επίπεδα. Στην οποία ο φασισμός δεν αποτυπώνεται εσχάτως μόνο στις εκλογές, αλλά αποτελεί ίδιον της ζωής μας σε μια συντηρητική κοινωνία, που τρέφει… Νικολόπουλους και λοιπούς φοβικούς.

Κυρίως φταίνε, όμως, οι θεσμικοί, που δεν λένε να εφαρμόσουν τους νόμους και να βγάλουν στην σέντρα εκείνους, που παραβατούν, ή παριστάνουν τον άνδρα, και δεν είναι!

Ο Βαγγέλης, πιο άνδρας απ’ όλους εκείνους, κι από μας, θα πάρει τον δρόμο τον αγύριστο αύριο (Τρίτη). Δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα αναπαυτεί η ψυχούλα του, αν δεν βρει το δίκιο της. Δεν είμαστε βέβαιοι, τι θα πράξουν οι οικείοι του, οι οποίοι ζουν βουβά ένα δράμα, που εμπεριέχει στοιχεία αρχαιοελληνικής τραγωδίας.

Θα είναι πιο τραγικό, θα είναι ήττα έναντι εκείνων, που διέπραξαν το “έγκλημα”, αν η υπόθεση του αγγέλου από την Κρήτη “κλείσει”  άρον-άρον μετά το “στερνό αντίο”. Εδώ και τώρα να βρεθούν οι… δολοφόνοι.

Η λεβεντογέννα Κρήτη (διότι δεν είναι όλο το νησί ίδια πάστα με τα υπανθρωπάκια της Γαλακτοκομικής στον Κατσικά και σαν εκείνους, που τους συγκαλύπτουν) αποχαιρετά έναν λεβέντη. Και μην βιαστεί κανείς να τον χαρακτηρίσει δειλό. Δειλοί είμαστε όλοι εμείς, που ανεχόμαστε τους δήθεν, τους ψευτοτσαμπουκάδες και τους… μαλάκες! Δίκιο έχεις, Γιώργο Κογκαλίδη.

Καλό ταξίδι, (Ευ)άγγελε.

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…