Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Μάλαγα 78-63

Φενέρμπαχτσε – Μάλαγα 78-63

goudelock fenerbahce malaga eb14

goudelock-fenerbahce-malaga-eb14

Η Φενέρμπαχτσε δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο αλλά εν τέλει πήρε επιβλητική κόντρα στη Μάλαγα με 78-63, κάνοντας ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα αλλά και της πρώτης θέσης του ομίλου.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπορούσαν να χτίσουν μεγάλες διαφορές στο πρώτο μέρος ενάντια στους Ισπανούς αλλά χάρη σε μια καταιγιστική τρίτη περίοδο, ξέφυγαν και δεν ξανά κοίταξαν πίσω.

Η Μαλάγα ξεκίνησε με ένα 0-7 (στο 3’) αλλά η απάντηση της Φενέρ ήταν άμεση καθώς με επιμέρους 11-3 πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (11-10 στο 7’). Έκτοτε το παιχνίδι έγινε ροντέο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια σε μεγάλη συχνότητα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να παίρνουν τα ηνία του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο (31-25 στο 17’) αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να χτίσουν διαφορά ασφαλείας με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να διαμορφώνει το 39-33 του ημιχρόνου ευστοχώντας με μια απίστευτη “οβίδα”.

Στην τρίτη περίοδο ήταν που ξεκαθάρισε το τοπίο. Η τριάδα των Γκάουντλακ, Μπογκντάνοβιτς και Μπιέλιτσα πήρες μπρος, η άμυνα της Φενέρ ανέβασε στροφές και το συγκρότημα του Ζοτς έτρεξε επιμέρους 24-12, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +18 (63-45) ύστερα από 30 λεπτά αγώνα.

Οι Ισπανοί δεν κατάφεραν ποτέ να επιστρέψουν και η Φενέρ διατήρησε με ευκολία τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα μέχρι την κόρνα της λήξης.

Ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση από τον Άντριου Γκάουντλακ ο οποίος σημείωσε 22 πόντους και κατέβασε 5 ριμπάουντ, με τον Νεμάνια Μπιέλιτσα να αποτελεί άξιο συμπαραστάτη του έχοντας 15 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από την ομάδα του Ζοάν Πλάθα, ξεχώρισαν οι Ράιν Τούλσον και Στέφαν Μάρκοβιτς με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Ο Νίκος Ζήσης δεν πήρε πολλές προσπάθειες επιθετικά μένοντας στους 2 πόντους (1/1 διπ.) αλλά αποτέλεσε το “μυαλό” της μηχανής του Ζοτς μοιράζοντας 5 ασίστ ενώ κατέβασε και 1 ριμπάουντ στα 15.3 λεπτά που πάτησε παρκέ

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 39-33, 63-45, 78-63.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλακ 22 (4), Ζήσης 2, Χίκμαν 8, Μπιέλιτσα 15, Ερντέν 6,  Μπογκντάνοβιτς 11 (3), Τσετίν, Σαβάς 7, Βέσελι 4, Πρέλντζιτς 3 (1).
ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): Γκάμπριελ 1, Μάρκοβιτς 10 (2), Τούλσον 14 (2), Τόμας 2, Σουάρεθ 4, Καραχόντζιτς, Γκρέιντζερ 6, Βάσκεθ 4, Κουζμίνσκας 6, Στέφανσον 2, Γκριν 9 (1), Γκολούμποβιτς 5.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…