Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους”

“Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους”

markopoulos2

markopoulos

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο (16/3) τον Ολυμπιακό στην Πυλαία στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Basket League και στοχεύει στη νίκη που θα τον επαναφέρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Για να φτάσει, όμως, στο θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και να μην κάνει λάθη, σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο.

“Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο γήπεδο και σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα ελεύθερο στον Ολυμπιακό, μία ομάδα που παίζει πολύ σκληρή άμυνα και μέσα από την άμυνά της έχει πολλές ευκαιρίες να τρέξει στο γήπεδο και να βάλει εύκολα καλάθια. Κάθε λάθος απέναντι στον Ολυμπιακό το πληρώνεις και για αυτό πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός πιέζει πολύ για να σε βγάλει έξω από την φιλοσοφία σου και να δημιουργήσει πρόβλημα στο ρυθμό που θέλεις να έχεις στο παιχνίδι. Χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση, να μπορέσουμε να σταματήσουμε τον γρήγορο ρυθμό τους και να έχουμε πολύ καλές επιλογές στην επίθεση για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι”, ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Για την απουσία του Βασίλη Σπανούλη: “Ο Σπανούλης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη και ο καλύτερος στο δικό του συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Σε αυτό είναι ο καλύτερος χωρίς καμιά αμφιβολία. Θα είναι μία σημαντική απουσία για τον αντίπαλο, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, έχει τόσο γεμάτο ρόστερ και τόσο πλήρες που κάθε απουσία μπορεί να την καλύψει.

Το ότι λείπει ο Σπανούλης μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του αντιπάλου, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν τα πράγματα πιο εύκολα για μας, αντιθέτως μπορεί να δυσκολέψουν περισσότερο. Έχουμε και εμείς τα δικά μας θέματα, τον Μαργαρίτη που έχασε πάρα πολλές προπονήσεις και τον Χαραλαμπίδη που σίγουρα μας λείπει, αλλά όλα αυτά τα ξεχνάς όταν μπαίνεις στο παρκέ. Πρέπει να τα ξεχνάς και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό κι αυτό ισχύει και για τις δύο ομάδες”.

Για τον κόσμο: “Ο κόσμος πάντα βοηθά και η μαζική παρουσία του στο γήπεδο μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει για την ομάδα μας. Μας έχει μείνει για παράδειγμα η υποδειγματική συμπεριφορά που είχαν οι φίλαθλοί μας στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκού. Και στη διάρκεια του αγώνα, αλλά και στο τέλος και αυτή είναι η ατμόσφαιρα που αρμόζει στον ΠΑΟΚ και αυτή την ατμόσφαιρα θέλουμε να έχουμε σε κάθε παιχνίδι μας. Αυτή την εικόνα πιστεύουμε ότι θα δούμε και στο αυριανό παιχνίδι και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε ότι καλύτερο από ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …