Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ανοίγει η… πόρτα

Ανοίγει η… πόρτα

bertomeu new

bertomeu-new

Η ΑΕΚ έχει επιστρέψει εκεί που ανήκει και οι κινήσεις που έχουν γίνει από τη διοίκηση όσον αφορά το ρόστερ, καταδεικνύουν πως στοχεύουν στην επαναφορά της στην ελίτ όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Γι’ αυτό άλλωστε, στο πλαίσιο των εξωαγωνιστικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων της ΚΑΕ, έχουν γίνει συζητήσεις με παράγοντες της Ευρωλίγκα ώστε να ανοίξει ακόμα μια θέση για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το ενδεχόμενο αυτό άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Αγορά”!

Συγκεκριμένα αρχικά εξήγησε ότι: “Κατά τη συνάντηση μετόχων της Ευρωλίγκα τον Ιούλιο εγκρίθηκε μια μεταβατική περίοδος, κατά την οποία ο υπάρχον τρόπος πρόσβασης στην Ευρωλίγκα θα αντικατασταθεί με φιξ θέσεις από τις εθνικές λίγκες. Οι θέσεις που δόθηκαν σε κάθε χώρα υπολογίσθηκαν με βάση την απόδοση των ομάδων κάθε χώρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και την ανταγωνιστικότητα κάθε χώρας, με κύριο γνώμονα το βασικό μας στόχο να ανταγωνίζονται η κορυφαίες ομάδες της ηπείρου.

Για την Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός προκρίνονται κάθε χρόνο τουλάχιστον στην οκτάδα, αλλά ουδεμία άλλη ομάδα έχει φτάσει ούτε στην κανονική περίοδο, ακόμα κι έχοντας την ευκαιρία των προκριματικών το 2010-2011 και 2011-2012. Συνυπολογίζοντας και το Γιούροκαπ δε βλέπουμε κάποια ανταγωνιστική βελτίωση των ελληνικών ομάδων”.

Ενώ για το θέμα της ΑΕΚ σημείωσε πως “είμαι πάνω από ευχαριστημένος μαθαίνοντας ότι δουλεύουν σε ένα μακράς πνοής σταθερό πρόγραμμα και αν αυτό πράγματι διαπιστωθεί η ΑΕΚ μπορεί σίγουρα να είναι υποψήφια για μια Wild Card (κάρτα ελεύθερης συμμετοχής). Εκκρεμεί μια συζήτησή μου με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, καθώς ενδιαφέρομαι πολύ για το πρότζεκτ που αναπτύσσουν και αξίζουν μεγάλο σεβασμό, καθώς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η ΑΕΚ συμμετείχε στην Ευρωλίγκα από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…