Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα – Ερ. Αστέρας 73-68

Άλμπα – Ερ. Αστέρας 73-68

barko banic alba

barko banic-alba

Δια πυρός και σιδήρου…
Αν και τα χρειάστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, η Άλμπα τελικά κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο από την Ο2 Arena, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 73-68, παραμένοντας σε τροχιά… πρόκρισης.

Το παιχνίδι από την πρώτη στιγμή θύμισε σε αρκετά σημεία την μεταξύ τους συνάντηση στο Βελιγράδι, αλλά από την απέναντι μεριά. Η Άλμπα μπήκε στο παρκέ με σκοπό να τελειώσει το παιχνίδι. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα και όντας πολύ καλή στην επίθεση, η γερμανική ομάδα δεν άφησε περιθώρια στον Ερ. Αστέρα να αντιδράσει, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-9.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου οι Σέρβοι βελτίωσαν κάπως την άμυνα τους, κρατώντας τους Βερολινέζους μόλις στους 4 πόντους στα πρώτα 4:30 λεπτά. Την ώρα που ήταν ο Ερ. Αστέρας μέσα στο παιχνίδι δεν κατάφερε να ροκανίσει κι άλλο την διαφορά με αποτέλεσμα να μειώσει μόνο μέχρι τους 10.

Από κει και πέρα, οι παίκτες της Άλμπα πήραν το… όπλο τους και με ένα ξέσπασμα από το 15′ και μετά. εκτόξευσαν την διαφορά στους 17 πόντους, κλείνοντας το ημίχρονο στο 39-22.

Στην επανάληψη ο Ερ. Αστέρας ξύπνησε. Στο πιο αποδοτικό του δεκάλεπτο (3ο) κατάφερε να βάλει όσους πόντους δεν έβαλε στο πρώτο ημίχρονο, με κορυφαίο τον Μαριάνοβιτς οποίος έβαλε 10 πόντους  στην τρίτη περίοδο, φτάνοντας την διαφορά από τους 19, στους 10 πόντους.

Συνέχισε στο ίδιο τέμπο στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ερ. Αστέρας καταφέρνοντας να ισοφαρίσει με το τρίποντο του Τζένκινς στο 34′ σε 61-61. Από κει και πέρα η Άλμπα ξέφυγε με ένα μικρό σερί 6-0, όμως οι “κόκκινοι” ξανά μείωσαν στους 3 γρήγορα. Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού οι Γερμανοί κράτησαν το προβάδισμα καταφέρνοντας να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια.

Κορυφαίο παιχνίδι έκανε ο Ρέντινγκ από την πλευρά των νικητών ο οποίος έβαλε 8 πόντους, αλλά μοίρασε 11 ασίστ, ενώ ο πρώτος σκόρερ της ομάδας αναδείχθηκε ο Μπάνιτς ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους. Από την μεριά των Σέρβων, για άλλη μια φορά καταπληκτικό παιχνίδι έκανε ο Μαριάνοβιτς που πέτυχε 27 πόντους, ενώ είχε συμπαραστάτη των Τζένκινς ο οποίος πέτυχε 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-9, 39-22, 59-49, 73-68.
ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Ομπράντοβιτς): Γκίφει 3 (1), Κίνγκ 3 (1), Ταμπού 8 (2), Βάργκας, Μπάνιτς 18, Ρέντινγκ 8, Ουολφλαρθ, Ρενφρο 13 (1), Χάμοντς 2, Μακλίν 8, Ραντόσεβιτς 10.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Ουίλιαμς, Ντάνγκουμπιτς 2, Μίτροβιτς 4, Μπλάζιτς 2, Κάλινιτς 3, Μαριάνοβιτς 27, Τζένκινς 19, Γιόβιτς 9, Ζίρμπες 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…