Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Τρία επίπεδα “ασφάλειας”

Τρία επίπεδα “ασφάλειας”

oaka kosmos kaskol

oaka-kosmos-kaskol

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το ΟΑΚΑ. Πρόκειται για τους 300 οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, που θέλουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της ομάδας τους με τον Παναθηναϊκό. Ενδεχόμενη παρουσία τους θα δημιουργήσει μια σειρά από παρενέργειες, που δεν χρειάζεται ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε το ελληνικό μπάσκετ, γι’ αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση, τριών επιπέδων.

Κατ’ αρχήν η Ευρωλίγκα και προσωπικά ο Τζόρντι Μπερτομέου, οφείλουν να διαφυλάξουν την ηρεμία των αγώνων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δεν μπορεί καθένας να παίρνει φόρα και να λέει “έρχομαι” (“ερχόμαστε“, που είναι και της μόδας), χωρίς να έχει διασφαλιστεί σύμφωνη γνώμη του γηπεδούχου σωματείου, χωρίς να έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, χωρίς να υπάρχει μέριμνα.

Ειδικά όταν κι ο Ερυθρός Αστέρας λέει ότι παρότρυνε τους οπαδούς του να μην πάνε στο ΟΑΚΑ. Τελικά, δεν μπορεί να ασχολούμαστε όλοι με 300 που πρόδηλο είναι ότι δεν πηγαίνουν να απολαύσουν το παιχνίδι…

Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι καταστάσεις σαν αυτές της Κωνσταντινούπολης. Και με δεδομένο ότι οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα έχουν κόντρα (θα το έλεγε κανείς και “άσβεστο μίσος“, χωρίς να θεωρηθεί υπερβολικός) μ’ εκείνους του Παναθηναϊκού, ενδεχόμενο κυνηγητό πέριξ ή εντός του ΟΑΚΑ, είναι κάτι που δεν χωρά στη διοργάνωση. Κάποια στιγμή πρέπει να εξηγήσουν οι διοργανωτές σε όλους τα όρια. Κι αυτό θα το έγραφα (ή θα το γράψω) αν αντίστοιχα 300πράσινοι” αποφασίσουν να πάνε στο Βελιγράδι. Κάτω από αυτές τις ιδιάζουσες συνθήκες.

Στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει η περιφρούρηση του αγώνα από την αστυνομία. Η απαγόρευση εισόδου θα αποτρέψει μια σειρά από παρενέργειες κι είναι υποχρέωση όλων να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα, πριν καν γίνει πρόβλημα. Προληπτικά πρέπει να υπάρξει δράση, ώστε να μην συντρέχουν λόγοι καταστολής αντίδρασης.

Τρίτο επίπεδο είναι αυτό που αφορά στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν πρόκειται για αγώνα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, εντός των τεσσάρων γραμμών. Ένα ματς σαν όλα στη φάση των “16“, το οποίο δεν είναι πιο δύσκολο από τα προηγούμενα ή τα επόμενα (το αντίθετο), το οποίο δεν δίνει κάτι παραπάνω σε βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός κυνηγά με αξιώσεις (είναι φαβορί) την πρόκριση στους “8” κι όλοι οφείλουν να είναι προσηλωμένοι στον στόχο. Ενδεχόμενη παρουσία οπαδών του Ερυθρού Αστέρα, αν κι εφόσον αποπροσανατολίσει τους οπαδούς του ΠΑΟ, ενδέχεται να οδηγήσει σε ζημιά, που δύσκολα θα επανορθωθεί.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Διέρρηξαν το σπίτι του Βιλντόζα

Οι κλέφτες έδρασαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Θύμα δι…