Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Στόχος το πλεονέκτημα” (vid)

“Στόχος το πλεονέκτημα” (vid)

panagiotis aggelopoulos diloseis

panagiotis-aggelopoulos-diloseis

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο ΣΕΦ χθες (05/02) λυγίζοντας την αήττητη ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά η βραδιά σημαδεύτηκε και από την επιστροφή του Κάιλ Χάινς ο οποίος βραβεύτηκε από τους Πειραιώτες και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της “ερυθρόλευκης” ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, μίλησε στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού στο youtube και αναφέρθηκε στο μεγάλο ντέρμπι, τον Χάινς, τα επόμενα ματς στο Τop 16 ενώ σχολίασε και τα τεκταινόμενα στον όμιλο του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Κύριε Αγγελόπουλε, ο Ολυμπιακός μετά από μια βαριά, από κάθε άποψη, ήττα στην Πόλη αντέδρασε σωστά, έτσι δεν είναι;

“Ναι, πιστεύω μας έκανε καλό αυτή η ήττα, όχι ότι μας αρέσει να χάνουμε αλλά όταν είσαι σε έναν μαραθώνιο, όταν χάνεις ένα παιχνίδι, οι προπονητές έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πράγματα που αλλιώς δεν θα δούλευαν με την ίδια ένταση με τους παίκτες, η ομάδα είναι πιο αποφασισμένη. Δηλαδή αν ερχόμασταν με 5-0 να παίξουμε με την ΤΣΣΚΑ, ίσως να μην ήταν το ίδιο σήμερα, δεν το ξέρεις, υποθετικά είναι βέβαια όλα αυτά που αναλύουμε τώρα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός”.

Στα δικά σας τα μάτια αποτέλεσε το αήττητο της ΤΣΣΚΑ ένα έξτρα κίνητρο;

“Nαι, εγώ δεν το σκεφτόμουν ιδιαίτερα, αλλά οι πιστεύω οι παίκτες θα το σκεφτόντουσαν. Ακόμα όμως κι αν είχε κάνει μια ήττα η ΤΣΣΚΑ, πιστεύω ότι πάλι με το ίδιο πάθος θα παίζανε. Είναι πολύ σημαντικό βέβαια ποιος είναι ο αντίπαλος σου, τι μπάτζετ έχει και το πώς παλεύεις εσύ”.

Πριν το ματς υπήρξε η βράβευση, μια ιδιαίτερη στιγμή, για τον Κάιλ Χάινς. Ένα σχόλιο γι’ αυτό;

“Με τον Χάινς πήραμε δύο Ευρωλίγκες, του είπα ότι θα είναι για πάντα μέλος της ιστορίας της ομάδας και τον ευχαριστούμε γι’ αυτά που προσέφερε. Μέσα στο παιχνίδι όμως είναι αντίπαλος”.

Ο κόσμος τον χειροκρότησε, αλλά πολύ περισσότερο ενθάρρυνε την ομάδα όταν αυτή βρέθηκε πίσω στο ξεκίνημα πίσω.

Καλά έκανε ο κόσμος στην αρχή, μετά ήταν φοβερή η υποστήριξη του κόσμου σε όλο το παιχνίδι. Τους θέλουμε κοντά μας και στα άλλα παιχνίδια γιατί τα εντός έδρας που μένουν είναι αρκετά ακόμη”.

Όπως λέει και ο κόουτς “παιχνίδι με το παιχνίδι κοιτάμε”, αλλά αν αφήσουμε τη Νέα Κηφισιά και επικεντρωθούμε μόνο στα ματς της Ευρωλίγκας, το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νίζνι;

“Από ό,τι έχουμε δει είναι πολύ καλή ομάδα και πρόκειται για πολύ σημαντικό παιχνίδι. Εάν κλείσουμε με 6-1 τον πρώτο γύρο θα είναι πολύ σημαντικό. Η νίκη μας σήμερα ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ σημαντική γιατί έχουν χάσει οι αντίπαλοι μας από την ΤΣΣΚΑ, αλλά είναι πολύ σημαντικό και το άλλο παιχνίδι”.

Δεν έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, τώρα κλείνει στο παιχνίδι με τη Νίζνι, αλλά από αυτά που έχετε δει μέχρι στιγμής από όλες τις ομάδες, πως βλέπετε να κυλάει ο όμιλος και που βλέπετε να καταλήγει ο Ολυμπιακός;

“O στόχος είναι ξεκάθαρος, να έχεις το πλεονέκτημα έδρας για τα προημιτελικά, πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά σίγουρα το βλέπουμε και πιο μακριά, εννοώ δεν σκεφτόμαστε μόνο παιχνίδι με το παιχνίδι, βλέπουμε ας πούμε το πρόγραμμα μας στον δεύτερο γύρο, πόσα παιχνίδια έχεις στην έδρα σου και είναι καλά τα πράγματα με τα διπλά που έχουμε κάνει”.

Τον απέναντι όμιλο τον κοιτάτε καθόλου για την διασταύρωση στα προημιτελικά;

“Εγώ τον κοιτάζω, αλλά δεν γίνεται να χαλάσω αυτά που λένε οι προπονητές. Δεν γίνεται να μην παρακολουθώ το μπάσκετ και τι γίνεται; Ποιους θα βρούμε αντιπάλους;”.

Υπάρχει προτίμηση στον απέναντι όμιλο;

“Όχι δεν μπορείς να πεις για προτίμηση, είναι πολύ δυνατές ομάδες η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, λογικά θα είναι στις πρώτες δύο θέσεις, αν και ποτέ δεν ξέρεις, αλλά και η Μακάμπι είναι πολύ δυνατή, πιστεύω η τέταρτη θέση είναι ανοιχτή στον άλλο όμιλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…