Κεντρική Basket League Άρης “Σημαντική νίκη”

“Σημαντική νίκη”

aris pagkos priftis

aris-pagkos-priftis

Ικανοποιημένος από τη νίκη, όχι όμως από την εμφάνιση παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, τόνισε ότι είδαν τον αγώνα σαν έναν απλό εντός έδρας αγώνα, ενώ υπογράμμισε ότι επιθετικά θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση. Τέλος, για το επερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, δήλωσε ότι πρέπει οι παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δήμήτρης Πρίφτης: “Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για το αποτέλεσμα. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Όχι τόσο επειδή ήταν απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως γιατί ήταν ένα εντός έδρας παιχνίδι και πήραμε δύο βαθμούς. Δεν παίξαμε καλά, ειδικά στην επίθεση. Είχαμε ωστόσο καλή αμυντική προσέγγιση. Συνεχίζουμε. Είναι δύσκολο το παιχνίδι μέσα στον ΠΑΟΚ. Είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος συνεχώς.

Συγχαρητήρια και στον κόσμο που μας στήριξε όπως πρέπει. Ελπίζω και στο γήπεδο του ΠΑΟΚ να είναι έτσι, ήρεμα και να κριθεί το παιχνίδι στο γήπεδο. Κανείς δεν ήθελε να είναι έτσι τα παιχνίδια, συνεχόμενα, όμως πρέπει να προσαρμοστούμε”.

Για την πίεση των παικτών: “Έχει ιδιαιτερότητες αυτό το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να το δούμε σαν έναν ματς εντός έδρας. Έχει σημασία βέβαια για όλη την πόλη αυτός ο αγώνας και είναι λογικό να υπάρχει πίεση”.

Για τους παίκτες που αντικατέστησαν στην ουσία τους Πάσαλιτς και Βεζένκοβ στο σκοράρισμα: “Ο ΠΑΟΚ έχει δύο καλούς παίκτες για να πιέσει. Όμως αν θες να παίξεις σωματικά μπορείς να βρεις λύσεις, όπως και κάναμε. Γενικά πιστεύω, όμως, ότι χρειάζεται δουλειά στην επίθεση η ομάδα”.

Για τη μη χρησιμοποίηση του Τόμας: Από το πρώτο πεντάλεπτο καταλάβαμε ότι δε μπορεί να μας βοηθήσει. Έχει κάτι σαν υποτροπή στο ίδιο πόδι. Ήταν μία σημαντική απουσία ιδίως για την άμυνα.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Βασίλης Σίμτσακ, ο οποίος δήλωσε: “Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη και δύο πολύτιμοι βαθμοί. Ήταν ιδιαίτερος αγώνας. Όχι τόσο λόγο αντιπάλου. Αλλά λόγο του γεγονότος ότι διακόπηκε και ξανάγινε. Θα μας βοηθήσουν οι δύο πόντοι. Ήμασταν νευρικοί και άστοχοι ωστόσο τα καλύψαμε τα λάθη μας με τα ριμπάουντ και κυρίως τα επιθετικά ριμπάουντ στο τέλος. Δώσαμε δικαιώματα στο τέλος, όμως λίγο η αστοχία του ΠΑΟΚ, λίγο η συγκέντρωση μας έδωσαν τη νίκη.

Είναι δύσκολο το πρόγραμμα. Παίζουμε τώρα με τον ΠΑΟΚ. Θέλουμε και πάλι τους δύο βαθμούς. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη”.

Για την πίεση: “Οι άνθρωποι της διοίκησης έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να διεκδικήσουμε τη νίκη μέσα στο γήπεδο. Αυτό έδινε επιπλέον πίεση. Πολλοί παίκτες δεν έχουν εμπειρία από τέτοιους αγώνες. Για αυτά τα παιχνίδια ζούμε όμως”.

Για τα λάθη στο τέλος: “Ήταν το άγχος, οι επιλογές κ.α. Είναι κάποιες λεπτομέρειες που τις δουλεύουμε και οι προπονητές μας διορθώνουν κάθε βδομάδα. Σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να διορθωθούμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…