Κεντρική Β' Εθνική Πανιώνιος “Πρέπει να παλέψουμε”

“Πρέπει να παλέψουμε”

chougaz panionios

chougaz-panionios

Μετά τη νέα ήττα του Πανιωνίου από το Ρέθυμνο, ο προπονητής των κυανέρυθρων, Κρις Χουυγκάζ παραδέχτηκε πως ο Πανιώνιος βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, ενώ αντίθετα ο προπονητής του Ρεθύμνου, Θανάσης Σκουρτόπουλος, υποστήριξε πως η ομάδα του κατάφερε να πάρει μια νίκη που ανακουφίζει την ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κρις Χουγκάζ:

“Θερμά συγχαρητήρια στον Θανάση και την ομάδα του, για τη νίκη. Για εμάς, είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ώρα. Το αποτέλεσμα μας “πληγώνει” πάρα πολύ. Είχαμε τονίσει, πριν το ματς, πως πρέπει να δείξουμε προσοχή στο ριμπάουντ και στην άμυνα στο τρανζίσιον. Είχαμε προβλήματα και στα δύο. Το άλλο κομμάτι, είναι το ψυχολογικό και αποτυπώνεται κυρίως στις βολές. Είχαμε 16 χαμένες.

Είμαι τρεις εβδομάδες εδώ. Ήλθα με όλη τη διάθεση να βοηθήσω, να κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα. Δεν ήμουν χωρίς ομάδα. Άφησα μια καλή, στρωμένη δουλειά για να έλθω. Ο Πανιώνιος δυστυχώς, είναι άρρωστος και πρέπει να γίνει καλά, για να έλθουν και τα καλά αποτελέσματα. Είναι ομάδα που στήθηκε με πολλά προβλήματα το καλοκαίρι και μετά έγιναν πολλά μπαλώματα, συν τις ατυχίες που είναι μέσα στο παιχνίδι. Όπως είπε και ο Θανάσης, πρέπει να προσπαθήσει όλος ο Πανιώνιος, να μαζέψουμε όλα τα κομμάτια μας και να παλέψουμε έως το τέλος, για τη σωτηρία. Φαντάζει δύσκολο, αλλά έτσι πρέπει να γίνει”.

Για τις δυσκολίες που αντμετωπίζει η ομάδα, μίλησε και Βασίλης Ξανθόπουλος:

“Τα συναισθήματα είναι πολύ άσχημα. Έχουν μείνει μαθηματικά κάποιες ελπίδες και αυτές πρέπει να διεκδικήσουμε. Για αυτό παίζουμε μπάσκετ, για αυτό πληρωνόμαστε. Για να προσπαθούμε μέχρι τέλους και να διαχειριζόμαστε το άγχος”.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος με την σειρά του μίλησε για την σημαντική νίκη και ενθάρυνε την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς Πανιωνίου:

“Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, με πολλές ιδιαιτερότητες και σε ό,τι αφορά τον Πανιώνιο, αλλά και σε ό,τι αφορά την ομάδα μας. Ευτυχίσαμε να έχουμε πολύ καλή απόδοση. Παίξαμε πολύ οργανωμένα, επέστρεψε στο παιχνίδι μας η καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι έξτρα πάσες και έτσι βάλαμε καθοριστικά σουτ. Η ομαδική δουλειά στην άμυνα, παρά τα λάθη που έγιναν και η δυναμική μας στα ριμπάουντ, μας βοήθησαν πολύ. Τρέξαμε, βάλαμε εύκολους πόντους και πήραμε μια νίκη που ανακουφίζει την ομάδα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους παίκτες του Κρις. Το αποτέλεσμα είναι άσχημο, αλλά έχουν δουλέψει. Ακόμα υπάρχει δρόμος και πρέπει να μείνουν όλοι ενωμένοι, ώστε να πετύχει η ομάδα το στόχο της, έστω και την τελευταία στιγμή. Όλα τελειώνουν την τελευταία αγωνιστική, στο τελευταίο σφύριγμα. Όλα γίνονται. Το έχουμε δει πολλές φορές.

Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί μπαίνουμε σε πορεία πλέι οφ. Ήταν ο πρώτος στόχος της ομάδας, μολονότι έγινε αρκετά μεγάλη ανανέωση το καλοκαίρι και το μπάτζετ ήταν χαμηλό. Ζητούμενο ήταν να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, από πέρυσι”.

Στη νίκη της ομάδας του αναφέρθηκε και ο Ρόναλντ Σάφτενααρ:

“Ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς, σε ό,τι αφορά το στόχο των πλέι οφ. Ο Πανιώνιος έπαιξε πολύ δυνατά. Είναι καλή ομάδα, κάτι που δεν φαίνεται μεν, από το ρεκόρ της, αλλά πραγματικά μας δυσκόλεψε. Η καλή ομαδική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και φυσικά τα ριμπάουντ, στα οποία επίσης βοηθάμε όλοι, μας βοήθησαν να πάρουμε αυτή τη μεγάλη νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • sergio llull real madrid

    Ρεάλ – Άλμπα 93-62

    Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μια άνετη νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου με σκορ 93-62 και έτσι παραμέν…
  • gist zalgiris

    “Πάνοπλος” στο Κάουνας

    Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός (13/02) για την 10η αγωνιστική τ…
  • margaritis

    Κανονικά ο Μαργαρίτης

    Στην προπόνηση της Πέμπτης (12/3) ο Βαγγέλης Μαργαρίτης κατάφερε να ακολουθήσει μεγάλο μέρ…
Περισσότερα από Θανάσης Γιαννόπουλος
Περισσότερα σε Πανιώνιος

Δειτε επισης

Πανιώνιος: Τέλος η σεζόν για τον Βεργίνη

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει ο Δημήτρης Βεργίνης. Πολύ άτυχος στάθηκε ο αρχηγός τ…