Παρ’ το σπίτι σου

spanoulis olympiakos malaga

spanoulis-olympiakos-malaga

kogasΌσο και να με… πιέσετε δεν θα το ξαναγράψω (πως αυτή η ομάδα είναι του Σπανούλη). Σε μια βραδιά που οι “ερυθρόλευκοι” ήταν… ματιασμένοι, σε μια βραδιά που ξεκίνησε στραβά και τέλειωσε χειρότερα (με τον τραυματισμό του Μπρεντ Πέτγουεϊ), ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε και πάλι φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Ξεκίνησε με τέσσερις πόντους (όλους από βολές) στο πρώτο ημίχρονο και τέλειωσε το ματς με 18, αλλά και με 10 ασίστ, αλλά και με το πλασάρισμα στην τρίτη θέση των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Παρένθεση: Δημήτρης Διαμαντίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Βασίλης Σπανούλης. Έλληνες και οι τρεις. Πώς είναι η κατάσταση στο Τσάμπιονς Λιγκ; Καμία σχέση. Έτσι για να μην μπερδευόμαστε, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, παλικάρια.

Επιστρέφω στα του Ολυμπιακού: Δεν είχε ρυθμό (έπαιξε ρόλο και η γαστρεντερίτιδα που χτύπησε όχι μόνο τον Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και τους Οθέλο Χάντερ και Μιχάλη Τσαϊρέλη). Δεν έβρισκε στόχο με τίποτα (2/11 τρίποντα). Είχε απέναντί του μια ομάδα με ενέργεια, με έμφαση στο παιχνίδι κατοχών, με έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ, που δεν είχε τίποτα να χάσει.

Κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι γιατί απλά έχει βάθος (εξ ου και το γεγονός ότι καλύτεροι πίσω από τον Σπανούλη ήταν οι προερχόμενοι από τον πάγκο, Γιώργος Πρίντεζης, Ματ Λοτζέσκι, Κώστας Σλούκας), έχει έναν ηγέτη που ενδεχομένως καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα δεν διαθέτει, αλλά και γιατί έχουν αποδεχθεί οι παίκτες της ομάδας ότι όλα ξεκινούν από την άμυνα.

Ο Ολυμπιακός μπορούσε να μπλέξει άσχημα, αν έχανε από τη Μάλαγα. Η νίκη της Φενέρμπαχτσε στη Μόσχα βάζει τους Τούρκους για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων. Ανατρέποντας τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στο πρώτο μισό, όχι μόνο δεν έμπλεξε, αλλά είναι μόνος πρώτος, αφήστε που απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την Αναντολού Εφές, τη μόνη ομάδα που τον υποχρέωσε σε ήττα.

Όσο οι “ερυθρόλευκοι” κρατούν αλώβητη την έδρα τους, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Και η αναμέτρηση με τη Μάλαγα δεν ήταν η δυσκολότερη του δευτέρου γύρου, αλλά μια από τις πιο πονηρές.

Χάρη στον Σπανούλη ο Ολυμπιακός ξεπερνά το ένα εμπόδιο μετά το άλλο. Και χωρίς κανείς να ξέρει πού θα τερματίσει στο τέλος, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί παρά να πιστώσει στην ομάδα του λιμανιού ότι συγκαταλέγεται στις κορυφαίες (από άποψη απόδοσης κι αποτελέσματος) ομάδες της ηπείρου.

Υ.Γ.: Έπαιξε λίγο, αλλά είχε σημαντική προσφορά στο ντεμπούτο του ο Μιχάλης Τσαϊρέλης. Όχι μόνο λόγω του τραυματισμού και της επικείμενης απουσίας του Πέτγουεϊ, αλλά κι επειδή είναι ένα παιδί που… υπάρχει στον χάρτη, θα βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό.

kogas@ebasket.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο, βόλεϊ βλέπεις;

Να βλέπεις το βόλεϊ (γυναικών) και να κλαις. Ολοκληρώθηκε χθες το φάιναλ-4 τού κυπέλλου βό…