Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 79-65

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 79-65

paok panionios

paok-panionios

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ του Πανιωνίου στο PAOK Sports Arena, με σκορ 79-65. Οι Θεσσαλονικείς από το πρώτο δεκάλεπτο πήραν το προβάδισμα στο σκορ και δεν το έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα. Ωστόσο, η ομάδα της Νέας Σμύρνης, παρ’ ότι βρέθηκε να χάνει και με 15 πόντους, δεν το έβαλε κάτω και μέχρι τα τελευταία λεπτά ήταν κοντά στο σκορ.

Πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Λάνγκφορντ με 15 πόντους, ενώ για τον Πανιώνιο ξεχώρισε ο Κόλεμαν με 20 πόντους, που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους: Κάρτερ, Όντουμ, Βον, Σαλούστρο και Χαριτόπουλο, ενώ η αρχική πεντάδα του Πανιωνίου αποτελούνταν από τους: Ξανθόπουλο, Βεργίνη, Σπυρόπουλο,Στρναντ και Κόλεμαν.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολυ δυνατά και προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 6-0, μόλις στο 3′. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 6′ αύξησαν τη διαφορά στους 8 πόντους (15-7), χάρη σε καλάθι του Βον, την ίδια στιγμή που ο Πανιώνιος έβρισκε λύσεις στην επίθεση μόνο από τις γραμμές των βολών. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβρισκαν εύκολα το δρομο προς το καλάθι, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να λήξει στο +13 για τους γηπεδούχους (26-13).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και με σερί 7-1 μείωσε σε 27-20 (7:03 για τη λήξη του ημιχρόνου), αναγκάζοντας τον Σούλη Μαρκόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Το τάιμ άουτ έδειξε να έχει αποτέλεσμα, καθώς με τους Λάνγκφορντ, Κάρτερ και Βον να σκοράρουν, η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της ως εκείνο το σημείο (35-20, 5:19 για τη λήξη). Οι φιλοξενούμενοι, αντέδρασαν εκ νέου, και μείωσαν και πάλι στους 7 πόντους (39-32, 1:15 πριν το τέλος της περιόδου), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ, 41-32.

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Βον με 12 πόντους ενώ για τον Πανιώνιο 14 πόντους πέτυχε ο Κόλεμαν.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στις επιθετικές τους προσπάθειες. Αυτό γίνεται αντιληπτό και από το γεγονός ότι το πρώτο καλάθι μπήκε στο 23ο λεπτό, με τον Ταμπς να σκοράρει από τα 6,75 και να μειώνει σε 41-35. Όντουμ, Λάνγκφορντ και Βον σκόραραν κατά πόδας και έφεραν τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο νούμερο (48-35, 5:50 πριν τη λήξη της περιόδου), δυσκολεύοντας και πάλι την προσπάθεια του Πανιωνίου για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, βρήκε επιθετικές λύσεις από τους Γουντς, Βεργίνη και Ταμπς, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 58-50.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ μπήκε με σκοπό να εκμηδενίσει κάθε πιθανότητα των φιλοξενούμενων για θετικό αποτέλεσμα. Με τον Χαριτόπουλο και τον Σαλούστρο να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 9 και 12 πόντους αντίστοιχα, με τον Κόλεμαν και τον Γουντς να προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τη διαφορά. Τέσσετα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο Κορόλεφ έφερε τη διαφορά και πάλι στους 11 πόντους (69-58), όμως ένα σερί 8-2, έδωσε τέλος στις όποιες ελπίδες των “κυανέρυθρων”.

Διαιτητές: Πουρσανίδης – Γκούμας – Κωνσταντινόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 26-13, 41-32, 58-50, 79-65.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 15 (1), Λιάπης, Κάρτερ 10, Τσόχλας 5, Δέδας 1, Κώττας, Όντουμ 14 (1), Βον 13, Σιναντίνοβιτς 2, Χαριτόπουλος 9, Σαλούστρος 10.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Χουγκάζ): Ξανθόπουλος 2, Πετρόπουλος, Βεργίνης 8, Σπυρόπουλος, Στρναντ 6, ΜακΝάιτ 5, Μπιλλής 3 (1), Σταμάτης, Γουντς 7, Κόλεμαν 20, Κορόλεφ 10 (2), Ταμπς 4 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • grant panathinaikos paok

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
  • 6145855 1

    Κολοσσός – ΠΑΟΚ 95-79

    Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε ακόμη μια σημαντική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Οι…
  • mixalis lountzis olympiakos peristeri

    Περιστέρι – Ολυμπιακός 67-85

    Χωρίς να φορτσάρει και με αρκετές απουσίες πέρασε από το Περιστέρι ο Ολυμπιακός – Τρ…
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

«Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …