Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟ – Κολοσσός 90-65

ΠΑΟ – Κολοσσός 90-65

panathinaikos omadiki

panathinaikos-omadiki

Την ευκαιρία να κάνει μία δυνατή προπόνηση ενόψει του παιχνιδιού με τον Ερυθρό Αστέρα την Παρασκευή (13/12) είχε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς επιβλήθηκε των “θαλασσί” με 90-65 στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με διαφορά ενός βαθμού από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ο Μπατίστα με 17 πόντους και ο Σλότερ με 15 πόντους, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος είχε 9 πόντους, 8 ασίστ και 2 ριμπάουντ σε 27 λεπτά συμμετοχής. Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” ίσως να ήθελε να ξεκουραστεί ενόψει του παιχνιδιού με τους Σέρβους στην Ευρωλίγκα, ωστόσο ο Κολοσσός εμφανίστηκε εξαιρετικά ανταγωνιστικός για τριάντα λεπτά στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα η παρουσία του “3D” να κρίνεται επιτακτική δεδομένου και των απουσιών των Παππά και Μπλουμς από την περιφέρεια.

Οι ροδίτες μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, αποδεικνύοντας από τα πρώτα λεπτά πως ήθελαν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Λίντεν και Χάγκινς, οι φιλεξενούμενοι έλεγχαν το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν με 20-14. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και ήρθε δια χειρός του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Οι “πράσινοι” έτρεξαν, μέσα σε τρία λεπτά, ένα επιμέρους σκορ 14-5 και προγήθηκαν με 28-25 στο 13′, με τον νεαρό Έλληνα φόργουορντ να σημειώνει πέντε πόντους σε εκείνο το σημείο.

Το “τριφύλλι” άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει στροφές και με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Μπατίστα, πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, όντας μπροστά στο σκορ με 8 πόντους (43-35).

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, πάντως, δεν το έβαλε κάτω και μείωσε στους πέντε πόντους (59-54) με καλάθι του Σμιθ στο 28′. Ωστόσο κάπου εκεί, η “πράσινη” μηχανή πήρε φωτιά και όχι μόνο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (67-56) αλλά κράτησε τον Κολοσσό για τέσσερα λεπτά χωρίς σκορ στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου.

Αποτέλεσμα της εξαιρετικής άμυνας του Παναθηναϊκού, ήταν να ξεφύγει με 22 πόντους (78-56) στο 34′ και να καθαρίσει οριστικά τον αγώνα. Την ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής είχαν οι Κόνιαρης και Διαμαντάκος, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο του παιχνιδιού. Ο νεαρός γκαρντ, μάλιστα, ήταν εξαιρετικός, μετρώντας 6 πόντους και 1 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 43-35, 67-56, 90-65.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 5 (1), Σλότερ 15 (3), Μποχωρίδης 4, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 3 (1), Νέλσον 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 9 (2 τριπ., 8 ασ.), Γκιστ 9, Μπατίστα 17, Κόνιαρης 6, Διαμαντάκος 2.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 2, Λαρεντζάκης 13 (1), Σιολογκας, Ουέιτερς 15 (1), Μανωλόπουλος 2, Σμιθ 8, Στεφανίδης, Λίντεν 6 (1), Σκοτ 12 (3), Χάγκινς 7.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…