Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ 84-76

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ 84-76

ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός

printezis-olympiakos-cska

Στο ΣΕΦ κουμάντο κάνει ο Ολυμπιακός! Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν της ρωσικής ομάδας με 84-76, έβαλαν τέλος στο αήττητο 15 αγώνων της ρωσικής ομάδας και απάντησαν με τον καλύτερο τρόπο στην ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από την Εφές.

Εξαιρεικό πρόσωπο έδειξε η ομάδα του Σφαιρόπουλου από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα, καθώς κατάφερε να ανατρέψει το προβάδισμα της ΤΣΣΚΑ, να μπει μπροστά στο σκορ και έκτοτε ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς.

Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών ήταν ο Σπανούλης με 19 πόντους και ακολούθησαν οι Λοτζέσκι και Χάντερ με 13 και 12 πόντους, αντίστοιχα. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν καθοριστικός ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος με την αμυντική του παρουσία, ενώ σημαντικές λύσεις πρόσφερε ο Πρίντεζης που τελείωσε με 10.

Κορυφαίος για την ΤΣΣΚΑ ήταν ο Τεόντοσιτς με 20 πόντους, ενώ Ντε Κολό και Χάινς είχαν 13 και 12, αντίστοιχα.

Πιο δυνατό ξεκίνημα στο ματς πραγματοποίησε η ΤΣΣΚΑ η οποία με βάση την άμυνα κατάφερε να προηγηθεί με +6 (2-8), κρατώντας τον Ολυμπιακό με ένα καλάθι έπειτα από πέντε λεπτά αγώνα. Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να βρουν λύσεις μέσω του ένας εναντίον ενός με Σπανούλη – Πρίντεζη, αλλά με πέντε πόντους του Τεόντοσιτς, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το δεκάλεπτο με 11-17.

Με τρίποντο του Σλούκα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αντεπίθεσή του και ο Χάντερ με έξι σερί πόντους έδωσε συνέχεια, ενώ με γκολ-φαουλ του Λοτζέσκι η ομάδα του Σφαιρόπουλου προσπέρασε για πρώτη φορά (23-22). Ο Πρίντεζης αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη συνέχεια, πέτυχε επτά μαζεμένους πόντους και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε επιμέρους σκορ 10-4, φτάνοντας στο +7 (33-26), εκμεταλλευόμενος και την εξαιρετική αμυντική του παρουσία.

Η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε να μειώσει στο σκορ με Μαρκοϊσβίλι και Ντε Κολό, αλλά συνεχόμενα τρίποντα από Μάντζαρη και Σπανούλη έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να φτάσει στο +8 (43-35) και το ημίχρονο έκλεισε με καλάθι του Ντε Κολό.

Στο ίδιο τέμπο συνέχισε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου ο Σπανούλης πήρε μπρος διατηρώντας τους Πειραιώτες στο +7 (49-42). Η άμυνα των “ερυθρολεύκων” χαλάρωσε για ένα διάστημα, δίνοντας την ευκαιρία σε Τεόντοσιτς και Χάινς να σημειώσουν εύκολα πόντους, αλλά βρίσκοντας επιθετικές λύσεις από Λαφαγιέτ και Σπανούλη κατάφερε να μείνει στο +5 (54-49).

Εκεί ξεκίνησε το κρεσέντο του Λοτζέσκι ο οποίος σημείωσε 8 πόντους και ο Ολυμπιακό έκανε επιμέρους σκορ 10-4 μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +11 (64-53).

Η επιθετικότητα του Ολυμπιακού σταμάτησε στην σκληρή άμυνα που έπαιξε η ΤΣΣΚΑ με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου και έτσι η ρωσική ομάδα κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά. Φριτζόν και Τεόντοσιτς έδωσαν το σύνθημα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μείωσαν στους τρεις (69-66). Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν η ενδεδειγμένη, καθώς έσφιξαν την άμυνά τους, πήραν τις επαφές και με συνεχόμενες βολές έφτασαν στο +9 (77-68) 2’10’’ πριν το τέλος.

Τεόντοσιτς με τρίποντο και Χάινς έκαναν το παιχνίδι θρίλερ μέχρι το φινάλε, καθώς με σερί 5-0 η ΤΣΣΚΑ μείωσε στους 4 (77-73) 1’28’’ πριν τη λήξη. Μια άμυνα και τρεις εύστοχες βολές ήταν αρκετά, όμως, για να εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός τη νίκη, εξασφαλίζοντας και διαφορά 8 πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 43-37, 64-53, 84-76.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 12, Ντάνστον 5 (11 ριμπ.), Σπανούλης 19 (1 τριπ., 5 ασίστ), Σλούκας 8 (2), Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 7 (1), Κατσίβελης 2, Λαφαγιέτ 6 (2 τριπ., 6 ασίστ), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 13 (2).
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 13, Τεόντοσιτς 20 (5), Φριτζόν 10, Νίκολς 3 (1), Μαρκοϊσβίλι 9 (1), Κορόμπκοφ, Ουίμς, Ζοζούλιν 2, Βοροντσέβιτς 5, Καούν 2, Χάινς 12.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: «Ηφαίστειο» το ΟΑΚΑ με την Μακάμπι

Sold out τα ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του …