Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Ο αισιόδοξος Χέρστον

Ο αισιόδοξος Χέρστον

hairston aek koroivos

hairston-aek-koroivos

Ο Μαλίκ Χέρστον έφθασε στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ πριν από, περίπου, ένα μήνα μετά “Βαΐων και κλάδων” με σκοπό να αποτελέσει τον τρίτο “ακρογωνιαίο λίθο” της ομάδας, μαζί με τους Καρλ Ίνγκλις και Ποπς Μενσά-Μπονσού.

Ύστερα από τρεις αγώνες στην Α1, ο 28χρονος Αμερικανός δικαιώνει τους ανθρώπους της “Ένωσης” καθώς προσφέρει μέσο όρο 14 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 1 μπλοκ και ακόμα δεν έχει… “ξεμουδιάσει” πλήρως από την πολύμηνη αγωνιστική απραξία.

Στο χθεσινό (16/02) αθηναϊκό ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 70-62 αλλά ο 28χρονος φόργουορντ αποτέλεσε ξανά έναν εκ των διακριθέντων του συγκροτήματος του Ντράγκαν Σάκοτα τελειώνοντας το παιχνίδι με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο αγωνιζόμενος για 29.2 λεπτά.

Το eBasket.gr, συνάντησε τον Χέρστον έξω από τα αποδυτήρια της ΑΕΚ, μετά το τέλος του αγώνα και συνομίλησε μαζί του  τόσο για το ματς που μόλις είχε ολοκληρωθεί όσο και για το επερχόμενο κόντρα στον έτερο “αιώνιο” αλλά και στο πως αισθάνεται ύστερα από ένα μήνα παραμονής στη χώρα μας με τη φανέλα της “Ένωσης“.

“Σε όλο το παιχνίδι δεν σουτάραμε καθόλου καλά. Είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση και αυτό που μας κράτησε κοντά και μας επέτρεψε να προηγούμαστε (28-27) στο πρώτο ημίχρονο ήταν η άμυνα μας αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα και βρήκε λύσεις. Θα πρέπει να μάθουμε από αυτή την αναμέτρηση ώστε να βελτιωθούμε στη συνέχεια” ήταν η αρχική τοποθέτηση του παίκτης της ΑΕΚ ο οποίος συμπλήρωσε για το ματς πως:

“Κάναμε πολλά λάθη και αυτό μας κόστισε. Πρέπει να βελτιώσουμε την επιθετική μας λειτουργία. Οι προπονητές κατέστρωσαν ένα πολύ καλό πλάνο αλλά εμείς δεν καταφέραμε να το αποδώσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό στο παρκέ”.

Και τώρα ΣΕΦ. Ποιες είναι οι σκέψεις και οι βλέψεις του για το μεγάλο παιχνίδι;

“Ο Ολυμπιακός είναι ακόμα μια εκπληκτική ομάδα, από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Ο αγώνας αυτός θα αποτελέσει ακόμα μια ευκαιρία για εμάς ώστε να δούμε τις αδυναμίες και να βελτιωθούμε. Ανυπομονούμε για την αναμέτρηση” μας είπε ενώ όσον αφορά τη δική του προσαρμογή εξήγησε πως:

“Σίγα σιγά συνηθίζω. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει εν μια νυκτί. Χρειάζεται χρόνος. Πάντως το γεγονός πως παρ’ ότι παίξαμε άσχημα χάσαμε από τον Παναθηναϊκό μόνο με 8 πόντους λέει πολλά. Αν μείνουμε ενωμένοι, μάθουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο και βελτιωθούμε και στις δύο πλευρές του παρκέ τότε θα μπορέσουμε να καταφέρουμε μεγαλύτερα πράγματα στη συνέχεια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…