Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Νίζνι – Ολυμπιακός 82-91

Νίζνι – Ολυμπιακός 82-91

spanoulis nizny

spanoulis-nizny

Νίκη “χρυσάφι”!…
Παίζοντας άμυνα στα τελευταία καθοριστικά λεπτά, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην έδρα της Νίζνι με 91-82 και έφτασε το ρεκόρ του στην όμιλο του Τοπ 16 στο 6-1, περνώντας από μια έδρα στην οποία “σκόνταψε” η Εφές Ανατολού.

Για περισσότερο από τρία δεκάλεπτα, ο Ολυμπιακός είχε παραδοθεί στο ρυθμό της Νίζνι, αδυνατούσε να παίξει την καλή του άμυνα και βρισκόταν να κυνηγάει στο σκορ τη ρωσική ομάδα. Στα καθοριστικά τελευταία λεπτά, έδειξε χαρακτήρα, επέβαλε το δικό του ρυθμό και με κρίσιμους πόντους από Πρίντεζη και τον μέτριο –μέχρι εκείνο το σημείο- Σπανούλη κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση!

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Πρίντεζης που σταμάτησε στους 20 πόντους. 13 πόντους σημείωσε και ο Σπανούλης που μοίρασε και 5 ασίστ, ενώ 12 πρόσθεσε ο Πέτγουεϊ και από 10 είχαν οι Ντάρντεν και Χάντερ.

Για τη Νίζνι κορυφαίος ήταν ο Παρακχούσκι που για μεγάλο μέρος του ματς έκανε ό, τι ήθελε στις δύο ρακέτες και τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ. 18 πόντους και 5 ασίστ πρόσθεσε για τη ρωσική ομάδα ο Ρότσεστι.

Με τον Πέτγουεϊ που τέθηκε στη διάθεση του Σφαιρόπουλου ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στην πεντάδα, αλλά αυτός που έδωσε επιθετικές λύσεις στα πρώτα λεπτά ήταν ο Ντάρντεν που σημείωσε 6 γρήγορους πόντους. Η Νίζνι, όμως, βρήκε ήταν “καυτή” έξω από τη γραμμή του τριπόντου και με τρία εύστοχα σουτ πήρε προβάδισμα με 12-8. Η απάντηση ήρθε δια χειρός Πέτγουεϊ ο οποίος με δύο συνεχόμενα τρίποντα ώθησε τον Ολυμπιακό σε επιμέρους σκορ 6-2 και έφερε το ματς στα ίσια (14-14).

Στην εξίσωση της επίθεσης του Ολυμπιακού μπήκε και ο Σπανούλης που ήταν άστοχος αλλά έδωσε σκορ με συνεχόμενες ασίστ, , ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την επιθετική τους λειτουργία, λόγω της κακής τους άμυνας. Η Νίζνι έβρισκε εύκολα χώρους στην “ερυθρόλευκη” άμυνα και έτσι κατάφερε να παραμένει ισόπαλη στο τέλος του δεκαλέπτου (24-24).

Η άμυνα του Ολυμπιακού συνέχισε να είναι προβληματική και ο Παρακχούσκι έκανε ζημιά κοντά στο καλάθι, φέρνοντας τη Νίζνι στο +4 (30-26), αλλά χάρη στο δίδυμο Πρίντεζη – Λαφαγιέτ, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα (36-37). Η κακή άμυνα του Ολυμπιακού οδήγησε τον Σφαιρόπουλο στην επιλογή του Καββαδά, ο οποίος “έσφιξε” την άμυνα των Πειραιωτών, αλλά με Ρότσεστι και Παρακχούσκι, η Νίζνι κατάφερε να κλείσει με προβάδισμα (42-41) το πρώτο ημίχρονο.

Ο Παρακχούσκι συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα μέσα στη ρακέτα και με έξι συνεχόμενους πόντους έστειλε τη Νίζνι στο +8 (51-43), ενώ ο Ολυμπιακός είχε άστοχες επιλογές στην επίθεση και ο Σπανούλης αδυνατούσε να βοηθήσει σε δημιουργία και σκοράρισμα.

Η είσοδος των Σλούκα και Πρίντεζη έδωσε επιθετικό ρυθμό στους “ερυθρολεύκους” οι οποίοι μείωσαν στους τρεις (60-57) με προσωπικό σερί του Έλληνα φόργουορντ. Με τρίποντο του Αντόνοφ η Νίζνι ανέβασε ξανά τη διαφορά στους έξι (64-58), ενώ με σουτ από Πέτγουεϊ και Σλούκα ο Ολυμπιακός μείωσε εκ νέου στους τρεις (66-63) στη λήξη του δεκαλέπτου.

Η Νίζνι συνέχισε να βρίσκει λύσεις τόσο από τον Παρκχούσκι όσο και από την περιφέρεια, αλλά με δύο τρίποντα του Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια ζωής και μείωσε στον πόντο (73-72). Ο Ρότσεστι έστειλε τη Νίζνι στο +4 (76-72), αλλά με τρίποντο του Σπανούλη ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε επιμέρους σκορ 7-2 και προσπέρασε με 79-78.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχασε την ευκαιρία να στείλει την ομάδα του στο +4, ευστοχώντας σε μία από τις τρεις βολές, αλλά το κατάφερε με κάρφωμα ο Χάντερ (80-84) και έβαλε τέλος στην αναμέτρηση, με τους Πειραιώτες να σφραγίζουν μια σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 42-41, 66-63, 82-91.
ΝΙΖΝΙ (Μπαγκάτσκις): Μπαμπούριν, Παρακχούσκι 25 (11 ριμπ.), Αντόνοφ 13 (3), Πατσάτσια 1, Κβοστόβ 5 (1), Κίνσεϊ11 (1), Ρότσεστι 18 (3), Κριβόσεεφ, Τόμπκινς 9 (1), Γκολόβιν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 12 (3), Χάντερ 10, Ντάνστον 4, Σπανούλης 13 (2), Σλούκας 7 (1), Πρίντεζης 20 (1), Μάντζαρης 2, Καββαδάς 2, Κατσίβελης, Λαφαγιέτ 5 (1), Ντάρντεν 10, Λοτζέσκι 6 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…