Κεντρική Ασίστ Basketbase Κι όμως, σώζεται!

Κι όμως, σώζεται!

rethimno panionios

rethimno-panionios

petridis-giorgosΠροφανώς και η βαθμολογική κατάσταση του Πανιωνίου είναι η πλέον δύσκολη που θα μπορούσε να βρίσκεται, όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και μη αναστρέψιμη. Δεν το λέμε εμείς, το λέει η ιστορία. Οι “κυανέρυθροι” μετρούν τρεις νίκες στις 15 αγωνιστικές, απολογισμό τον οποίο είχαν συνολικά 13 ομάδες στα τελευταία 16 χρόνια στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και οι έξι από αυτές έμειναν στην κατηγορία!

Δεν είναι και μικρό το ποσοστό του 46,1%.

Τα παραδείγματα, λοιπόν, έξι ομάδων που μετά από 15 αγωνιστικές είχαν μόνο τρεις νίκες αλλά σώθηκαν, πρέπει να έχουν στο μυαλό τους στη Νέα Σμύρνη, καθώς σε 11 αγωνιστικές όλα μπορεί να συμβούν κι αυτό μας δίδαξε η ιστορία.

Το eBasket.gr παρουσιάζει τις περιπτώσεις των ομάδων, που σε αυτά τα 16 χρόνια (από την περίοδο 1999-2000) βρέθηκαν ακριβώς στη θέση στην οποία βρίσκεται ο Πανιώνιος:

1999-2000: Ο Έσπερος Καλλιθέας βρισκόταν στο 3-12, έχοντας νικήσει εντός έδρας Σπόρτιγκ, Ηρακλή και ΑΕΚ, αλλά πέτυχε μόνο δύο νίκες στα επόμενα 11 παιχνίδια του και υποβιβάστηκε.

2000-’01: Ο Μίλωνας μετά από 15 αγωνιστικές είχε νικήσει τον Μακεδονικό εκτός, τη Νήαρ Ηστ και τον Άρη εντός έδρας, όμως σημείωσε μόνο μία νίκη στη συνέχεια και βρέθηκε στην Α2.

2002-’03: Ολύμπια Λάρισας και Νήαρ Ηστ μοιράζονταν την τελευταία θέση, έχοντας το ρεκόρ του φετινού Πανιωνίου, τρεις νίκες σε 15 αγώνες. Αμφότερες υποβιβάστηκαν, με τη μεν ομάδα της Θεσσαλίας να σημειώνει δύο νίκες στις υπόλοιπες 11 αγωνιστικές κι αυτή της Καισαριανής να παίρνει άλλες πέντε, αλλά να μένει κάτω από το Ηράκλειο (9-17).

2003-’04: Το πρώτο από τα παραδείγματα τα οποία θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ο Κρις Χουγκάζ και οι παίκτες του, είναι αυτό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, που μετρούσε τρεις νίκες και 12 ήττες αλλά σώθηκε. Είχε νικήσει Μακεδονικό, Απόλλωνα εντός και το Περιστέρι εκτός έδρας στις πρώτες 15 αγωνιστικές και σημείωσε άλλες τέσσερις νίκες ως το τέλος. Ισοβάθμησε στο 7-19 με το Ηράκλειο κι έστειλε τους Κρητικούς στην Α2.

2006-’07: Ο Μακεδονικός είχε νικήσει ΑΕΚ, Αιγάλεω και Απόλλωνα εντός έδρας στις πρώτες 15 αγωνιστικές, στις 11 που ακολούθησαν νίκησε μόνο τον ΠΑΟΚ εντός έδρας και υποβιβάστηκε.

2008-’09: Το Αιγάλεω (3-12) έδειχνε να έχει το πλεονέκτημα έναντι της ΑΕΛ (2-13) και των Τρικάλων (1-14). Οι Θεσσαλοί, όμως, σημείωσαν πέντε νίκες στα υπόλοιπα 11 παιχνίδια, φτάνοντας στο 6-20, όπως και η ομάδα του Σίτι, που όμως μειονεκτούσε στην ισοβαθμία και ακολούθησε τους Λαρισαίους στον υποβιβασμό.

2009-’10: Αυτό που θέλει να κάνει φέτος ο Πανιώνιος, το πέτυχε εις διπλούν τα τελευταία χρόνια ο Ηλυσιακός. Στην πρώτη φορά κι έχοντας ρεκόρ 3-12 -όπως φέτος οι “κυανέρυθροι“- κατάφερε να πετύχει άλλες τέσσερις ως το τέλος, να ισοβαθμήσει με τα Τρίκαλα και να τα οδηγήσει στον υποβιβασμό.

2010-’11: Ό,τι έκανε μια χρονιά πριν, το πέτυχε ο Ηλυσιακός με πανομοιότυπο τρόπο. Μετρούσε τρεις νίκες σε 15 αγωνιστικές, όμως κατάφερε να μείνει στην κατηγορία, αφού πέτυχε έξι νίκες στις τελευταίες 11 και με απολογισμό 9-17 σώθηκε.

2011-’12: Στην “κουτσουρεμένηBasket League εκείνης της σεζόν, που έγινε με 13 ομάδες, ο Ίκαρος μετρούσε τρεις νίκες σε 14 παιχνίδια των 15 αγωνιστικών, αλλά απέφυγε τον υποβιβασμό, φτάνοντας τις οχτώ νίκες σε 24 αγωνιστικές.

2012-’13: Το τελευταίο από τα “φωτεινάπαραδείγματα, που πρέπει να ακολουθήσει ο Πανιώνιος, είναι αυτό του Πανελευσινιακού, ο οποίος άρχισε την παρθενική του σεζόν στη “μεγάληκατηγορία έχοντας τρεις νίκες σε 15 αγωνιστικές. Πέτυχε άλλες τέσσερις ως το τέλος και σώθηκε μέσα από τριπλή ισοβαθμία με Ηλυσιακό και Περιστέρι, στην οποία μειονεκτούσε το δεύτερο που ακολούθησε την Καβάλα στην Α2.

2013-’14: Ίκαρος και Ηλυσιακός πέρυσι είχαν από τέσσερις νίκες σε αυτό το σημείο της περιόδου και στο τέλος υποβιβάστηκαν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…