Κεντρική Διεθνή “Δεν μετάνιωσα που άφησα το ΝΒΑ”

“Δεν μετάνιωσα που άφησα το ΝΒΑ”

ayon real

ayon-real

Ικανοποιημένος από την παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης δηλώνει ο Γκουστάβο Αγιόν μιλώντας στη Marca και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει μετανιώσει το γεγονός ότι άφησε το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, παρότι είχε προτάσεις για να συνεχίσει την καριέρα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο ίδιος είναι χαρούμενος με την παρουσία του στους Μαδριλένους και θεωρεί ότι αρκετές φορές τα στατιστικά του δεν δείχνουν την πραγματική του εικόνα στο γήπεδο, ενώ δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του στην κρίσιμη καμπή της σεζόν που κρίνεται η πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και ο Κυπελλούχος Ισπανίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Έχοντας παίξει στο ΝΒΑ, η απόφαση να αγωνιστείς σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα μοιάζει με βήμα πίσω;
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι οποιαδήποτε ομάδα και πήρα την απόφαση να έρθω εδώ παρά τις προτάσεις που είχα από το ΝΒΑ. Πήρα την απόφαση μαζί με την οικογένεια και τους φίλους μου, λαμβάνοντας υπόψη και τις καλύτερες προοπτικές για την καριέρα μου. Πιστεύω ότι δεν έχω κάνει λάθος.

Το συμπέρασμα μετά τους πρώτους έξι μήνες;
Η ομάδα πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, αν και θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Προσωπικά έχω αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά μέσα από την καθημερινή δουλειά θα βρω την σταθερότητά μου. Τώρα έρχεται το κρίσιμο σημείο της σεζόν και θα πρέπει να είμαι 100% έτοιμος αγωνιστικά και πνευματικά.

Πότε θα δούμε την πραγματική σου εικόνα;
Είναι δύσκολο να είσαι όλες τις μέρες σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να είσαι έτοιμος να προσαρμοστείς στις ανάγκες και τα συστήματα της ομάδας κάθε στιγμή και αυτό προσπαθώ να κάνω. Ορισμένες φορές τα στατιστικά είναι άδικα μαζί μου και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική μου εικόνα.

Είσαι ικανοποιημένος από το ρόλο σου στην ομάδα;
Δεν είναι θέμα ικανοποίησης, αλλά πάντα πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε αυτό που ζητάει ο προπονητής. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος, αυτό φαίνεται και μέσα στην ομάδα και το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό. Η ομάδα παίζει καλά και έχουμε μόνο μια ήττα στην Ευρωλίγκα από τη Μακάμπι, παιχνίδι που θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Στη Ρεάλ παίζουμε για την ομάδα και όχι για τα στατιστικά μας.

Φτάνει η στιγμή για το Copa del Rey. Η Ρεάλ οφείλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.
Ανυπομονούμε για το Κύπελλο και εγώ προσωπικά γιατί δεν έχω αγωνιστεί ξανά στη διοργάνωση αυτή. Πρέπει να δουλέψω μαζί με την ομάδα για να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να φτάσουμε στον πρώτο τίτλο.

Σε εξέπληξε κάτι στην Ευρωλίγκα;
Παίζω καλύτερα στην Ευρωλίγκα από το ισπανικό πρωτάθλημα και δεν είχα κάποια έκπληξη. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και παίζει ρόλο η αθλητικότητα, καθώς και οι διαιτητές αφήνουν αρκετά το παιχνίδι. Αντίθετα, στο πρωτάθλημα οι διαιτητές δεν βοηθούν ιδιαίτερα αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού που με βολεύει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…