Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα – Παναθηναϊκός 59-65

Άλμπα – Παναθηναϊκός 59-65

batista pao alba

batista - pao -alba

“Εξάστερη”ανατροπή και πρώτο δίπλο….
Την πρώτη του εκτός έδρας επιτυχία πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πέρασε από το Βερολίνο, επικρατώντας της Άλμπα με 65-59 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς μπορεί να ήταν με την πλάτη στον τοίχο για 26 λεπτά, όντας πίσω στο σκορ με 11 πόντους (42-31), ωστόσο έδειξε για πρώτη φορά φέτος χαρακτήρα μακρία από το ΟΑΚΑ, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και έφτασε σε ένα σπουδαίο διπλό, το οποίο την φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Οι “πράσινοι” πήγαν να χύσουν την καρδάρα με το γάλα στο τέλος, ωστόσο ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν εύστοχος από την γραμμή των βολών και καθάρισε την υπόθεση νίκη. Κορυφαίοι για τους νικητές ο Αντώνης Φώτσης με 9 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 11 πόντους. Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος σταμάτησε στους 10 πόντους, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης πρόσθεσε ακόμα 10 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε ένα κάκιστο πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς εγκλωβίστηκαν εξ’ αρχής στην πολύ καλή άμυνα των Γερμανών, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να βρουν ελεύθερο διάδρομο προς το καλάθι, όντας παράλληλα πολύ άστοχοι από μέση (4/12 δίποντα, ήτοι 33%) και μακρινή (2/8 τρίποντα, ήτοι 25%) απόσταση.

Στην άλλη πλευρά του παρκέ, οι “πράσινοι” μπορεί να έπαιζαν καλή άμυνα πάνω στα ατού της Άλμπα Βερολίνου, ωστόσο έχασαν κατά κράτος στο πρώτο μέρος τα ριμπάουντ (23-11), με τους γηπεδούχους να ανανεώνουν συνεχώς επιθέσεις (10 επιθετικά ριμπάουντ).

Όλο αυτό το σκηνικο, το εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με υπέρ τους διαφορά επτά πόντων (29-22).

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στις αρχές του δεύτερου μέρος, με τις άμυνες να ανοίγουν και τις δύο ομάδες να βρίσκουν πιο εύκολα το δρόμο προς στο καλάθι. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν ίδιο καθώς το “τριφύλλι” αδυνατούσε να ρίξει τη διαφορά και να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Ο Τζαμέλ ΜακΛίν έκανε ζημιά στους “πράσινους” μέσα στη ρακέτα και η Άλμπα Βερολίνου βρέθηκε να προηγείται και με 11 πόντους (42-31 στο 26′).

Ωστόσο, η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και επιμέρους σκορ 12-2 – το οποίο προήλθε από εξαιρετικές άμυνες – πλησίασε σε απόσταση βολής τους Γερμανούς (44-43 στο 29′). Ο Νέλσον πόσταρε συνεχώς τον αντίπαλο γκαρντ, ο κόουτς Ομπράντοβιτς έδινε βοήθειες, με τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα και να βρίσκει ελεύθερα τρίποντα (Διαμαντίδης – Μαυροκεφαλίδης), τα οποία ήταν εύστοχα. Με δύο ελεύθερες βολές ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έγραψε το 45-45 του τρίτου δεκαλέπτου.

Με σερί 6-0 ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 51-45 στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου. Οι “πράσινοι” είχαν πάρει για τα καλά τον έλεγχο του παιχνιδιού και με τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Αντώνη Φώτση να έχουν πάρει φωτιά, έστειλαν τη διαφορά στο +8 (58-50 στο 36′) με τρίποντο του δεύτερου.

Ο “Μπάτμαν” ήταν καυτός και με δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο έστειλε τη διαφορά στο +11 (61-50). Ωστόσο οι Γερμανοί δεν τα παράτησαν ποτέ. Με επιμέρους σκορ 9-1 πλησιάσαν στους 3 πόντους (62-59 στο 39′). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε ψύχραιμα και με 3/4 βολές από Φώτση και Διαμαντίδη, προηγήθηκε με 65-59 19” πριν το τέλος, βάζοντας οριστικά ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων για ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 29-22, 45-45, 59-65.
ΑΛΜΠΑ (Ομπράντοβιτς): Γκίφεϊ 2, Κινγκ 3 (1), Ταμπού 2, Βάργκας 2, Μπάνιτς 6, Ρέντινγκ 11 (2), Ρένφρο 10, Χάμοντς 3 (1), ΜακΛίν 11, Ραντόσεβιτς 9.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 3 (1), Μποχωρίδης 3 (1), Γιάνκοβιτς 10 (1), Φώτσης 9 (2), Νέλσον 6, Μαυροκεφαλίδης 11 (1), Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 5, Μπατίστα 6, Μπλουμς 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…