Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Τιμάει τον Νίκο Σισμανίδη

Τιμάει τον Νίκο Σισμανίδη

sismanidis

sismanidis

Ο ΣΕΠΚ θα κόψει την Κυριακή (18/1) την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμήσει για την προσφορά του στο άθλημα τον Νίκο Σισμανίδη, ο οποίος διέπρεψε ως παίκτης του Παγκρατίου και του Ολυμπιακού αλλά και με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Αναλυτικά:
“Στα πλαίσια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο ΣΕΠΚ την Κυριακή (18/1) θα τιμήσει για την προσφορά του στο άθλημα τον Νίκο Σισμανίδη, που διέγραψε λαμπρή πορεία ως παίκτης του Παγκρατίου και του Ολυμπιακού, αλλά και στη συνέχεια ως προπονητής ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης.

Ο Νίκος Σισμανίδης γεννήθηκε το 1945 και συνέδεσε την πορεία του στο μπάσκετ με τρεις ομάδες: το Παγκράτι, τον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα. Αποτέλεσε ένα από τα πρώτα ψηλά γκαρντ εκείνης της εποχής και έναν αθλητή πρότυπο, καθώς εκτός από το μπάσκετ σε μικρή ηλικία διέπρεπε και στο βόλεϊ και στην σκοποβολή. Ήταν μέλος της ομάδας των “ερυθρολεύκων” που κατέκτησε το αήττητο πρωτάθλημα το 1976. O “Μποντ”, όπως ήταν το παρατσούκλι του, έμεινε συνολικά στο Λιμάνι για τέσσερα χρόνια, κατακτώντας άλλο ένα πρωτάθλημα (1978) και τρία κύπελλα Ελλάδος (1976, 1977, 1978), ενώ αγωνίστηκε και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας τόσο στα πλαίσια του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όσο και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, μετρώντας 87 εμφανίσεις, με συμμετοχές στο Πανευρωπαϊκό του 1965, του 1969 και το Βαλκανικό πρωτάθλημα του 1970, ενώ υπηρέτησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ως γυμναστής, συνεισφέροντας στον άθλο του 1987.

Έχουν μείνει στην ιστορία τα πρωτοποριακά προγράμματα εγύμνασης που ακολούθησε στην προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, βασισμένα στους βιορυθμούς του κάθε παίκτη. Την πιο ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, ωστόσο, κατέχει το Παγκράτι, η ομάδα που τον ανέδειξε και στην οποία εργάστηκε ως προπονητής. Αποτέλεσε μέλος της περίφημης πεντάδας του Παγκρατίου μαζί με τους Κοντουβουνίσιο, Λάνθιμο, Μάγλο και Δεκαβάλα, μια ομάδα-δημιούργημα του αείμνηστου Νίκου Μαστρογιάννη, που έφτασε ως την 3η θέση του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το καλοκαίρι πο μας πέρασε ανέλαβε το πόστο του γυμναστή της αθηναϊκής ομάδας.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θα τιμήσει ακόμη τον Νίκο Τσοσκούνογλου, τον Βασίλη Γκιούσμα και τον Βαγγέλη Λυμπεράτο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…