Κεντρική Ασίστ Basketbase Θρίαμβος με ρεκόρ

Θρίαμβος με ρεκόρ

margaritis batista paok pao

margaritis-batista-paok-pao

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό έβγαλε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία στατιστικού περιεχομένου. Αρχίζοντας με τον μεγάλο νικητή, τον “Δικέφαλο” πέραν του ότι αυτή είναι η πρώτη του επιτυχία επί των “πράσινων” μετά από τις 11 Απριλίου 2009, είναι και η πιο ευρεία από τις 27 Ιανουαρίου 1999. Τότε είχε νικήσει με 73-54.

Το σημερινό 71-54 συνιστά την δεύτερη πιο ευρεία στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992). Μένοντας στα του σημερινού αγώνα, οι 54 πόντοι που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο η καλύτερη φετινή επίδοση του (είχε δεχτεί 59 από τον Πανελευσινιακό) αλλά αποτελεί και ισοφάριση της καλύτερης φετινής συνολικά στο πρωτάθλημα (τόσους δέχτηκαν η ΑΕΝΚ Δημούλας στην 4η και ο Ολυμπιακός στην 6η αγωνιστική).

Ακόμη τα 12 κλεψίματα που έκανε ο ΠΑΟΚ αποτελούν κορυφαία φετινή επίδοση της ομάδας που είχε 10 στο παιχνίδι με την ΑΕΝΚ Δημούλας ενώ “άγγιξε” και το απόλυτο ρεκόρ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ (13 είχε ο Παναθηναϊκός στην 3η αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ).

Τα ρεκόρ του Μαργαρίτη

Σε ατομικό επίπεδο ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ αλλά και του αγώνα Βαγγέλης Μαργαρίτης πέραν του ότι ξεπέρασε τα 300 ριμπάουντ στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, βελτίωσε τις φετινές, καλύτερες επιδόσεις του με τους 16 πόντους (είχε 13 με τον Απόλλωνα Πάτρας Carna) και τα 11 ριμπάουντ (είχε από επτά στα παιχνίδια με το Ρέθυμνο Aegean και τον Πανελευσινιακό).

* Δεύτερη συνεχόμενη πολύ καλή εμφάνιση από τον Τζέικ Οντουμ που ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του με τις πέντε ασίστ, όσες είχε και στο ματς της Ρόδου με τον Κολοσσό H Hotels.

* Τα 100 αμυντικά ριμπάουντ συμπλήρωσε ο Απόλλωνας Τσόχλας με τα δύο που είχε στο σημερινό παιχνίδι.

Οι σπάνιες, απανωτές ήττες

Κάθε άλλο παρά σύνηθες είναι το φαινόμενο των δύο συνεχόμενων ηττών για τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος –παρότι τυπικά δεν έχασε σε συνεχόμενες αγωνιστικές από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Η ουσία μένει η ίδια όμως. Η τελευταία φορά που οι “πράσινοι” έχασαν σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια κανονικής περιόδου ήταν για την σεζόν 2007-2008. Στις 24 Φεβρουαρίου 2008 για την 17η αγωνιστική έχασαν στη Θεσσαλονίκη από τον Αρη με 82-75 και την 1η Μαρτίου 2008 εντός έδρας από το Μαρούσι με 89-93 για την 18η.

* Η σημερινή ήττα ήρθε μέσα από μία σειρά αρνητικών, “πράσινων” ρεκόρ στην σεζόν. Οι 54 πόντοι αποτελούν βέβαια την χειρότερη επίδοση τους (η προηγούμενη ήταν οι 72 κόντρα στον Κόροιβο) και ισοφάριση της χειρότερης όλου του πρωταθλήματος (τόσους είχε ο Απόλλων Carna στην και το Ρέθυμνο Aegean στην αγωνιστική).

* Το 50% στις βολές (είχε 7/14) αποτελεί ισοφάριση της χειρότερης φετινής επίδοσης του Παναθηναϊκού που είχε 2/4 στην Ρόδο.

* Το 16,6% στα τρίποντα (είχε 3/16) αποτελεί την χειρότερη φετινή επίδοση του αφού η προηγούμενη ήταν τα 9/30 (30%) στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Aegean.

* Αρνητικό ρεκόρ επίσης για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποτελούν τα 18 λάθη (είχε 16 εντός έδρας με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics) οι 12 ασίστ (είχε 16 εντός έδρας με την ΑΕΝΚ Δημούλας) και οι 51 βαθμοί στο ranking (είχε 76 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό).

500άρης ο Διαμαντίδης

Δεν έγινε σε ένα καλό απόγευμα για τον ίδιο και την ομάδα του, όμως ο Δημήτρης Διαμαντίδης σημείωσε ένα ξεχωριστό ατομικό επίτευγμα. Με τα δύο κλεψίματα που έκανε στο “παλατάκι” έφτασε τα 500 στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Είναι ο πρώτος της σχετικής λίστας έχοντας υπερδιπλάσια από τον δεύτερο Φραγκίσκο Αλβέρτη που είχε 244 (από το 1992, ενώ είχε άλλα εννιά ως ρούκι την σεζόν 1991-92). Ο αρχηγός των “πράσινων” βελτίωσε την καλύτερη φετινή ατομική του επίδοση με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε αφού είχε από τέσσερα στα ματς με την ΑΕΝΚ Δημούλας και τα Τρίκαλα BC Aries).

* Ο Τζέιμς Γκιστ που ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε, ξεπέρασε τα 300 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…