Ρεάλ – ΠΑΟ 83-65

rudy charalampopoulos

rudy-charalampopoulos

Ήττα που δεν κοστίζει…
Ο Παναθηναϊκός πάλεψε στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ και τα προβλήματα τραυματισμών του, ωστόσο δεν κατάφερε φυσιολογικά να βγει νικητής και ηττήθηκε με 83-65 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν ανταγωνιστική για 25 λεπτά αλλά στη συνέχεια παραδόθηκε στις ορέξεις των Μαδριλένων, οι οποίοι διατηρήθηκαν αήττητοι στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Το “τριφύλλι” οφείλει να ξεχάσει γρήγορα αυτό το παιχνίδι και να επικεντρωθεί στην επόμενη αναμέτρηση με την Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ, η οποία θα κρίνει πολλά στην υπόθεση πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Φελίπε Ρέγιες, ο οποίος έκανε πάρτυ στη ρακέτα του Παναθηναϊκού μετρώντας 18 πόντους και 9 ριμπάουντ. Απο πλευράς “πρασίνων”, ξεχώρισε ο Μπατίστα με 15 πόντους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προσέγγισε λάθος το παιχνίδι, καθώς αντί να επιλέξει να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό στη ρακέτα, όπου ο Εστεμπάν Μπατίστα ήταν η μοναδική πρώτης τάξεως επιλογή του Ιβάνοβιτς, προτίμησε να εκτελεί συνεχώς από την περιφέρεια.

Η επιλογή του Πάμπλο Λάσο δεν δικαιώθηκε καθώς οι παίκτες του ήταν άστοχοι, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ξεφύγουν στο σκορ. Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, σε αντίθεση με τους Σλότερ και Νέλσον που επιδίδονταν στο ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη, οργάνωνε αρμονικά το παιχνίδι και έτσι το “τριφύλλι” βρσκόταν κοντά στη Ρεάλ μέχρι το 15′ (32-26 από καλάθι του Μπατίστα).

Ο Σέρχι Ροντρίγκες έδωσε ρυθμό και σκορ στην ομάδα του, με αποτέλεσμα οι Μαδριλένοι να προηγηθούν με 39-29 στο ημίχρονο. Η διαφορά θα μπορούσε να ήταν μικρότερη, αν οι παίκτες του Ιβάνοβιτς δεν έκαναν 10 λάθη στα πρώτα είκοσι λεπτά του παιχνιδιού.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός άλλαξε άρδην την εικόνα του. Βελτίωσε την άμυνα του, βραχυκυκλώνοντας τους Ισπανούς και με τον Έι Τζέι Σλοτέρ να παίρνει φωτιά στην επίθεση, μείωσε στους 4 (46-42 στο 25΄), αναγκάζοντας τον Λάσο να πάρει τάιμ άουτ. Οι φωνές του Ισπανού τεχνικού αφύπνισαν κατ’ ευθείαν τους Μαδριλένους, οι οποίοι με γρήγορο σερί 8-0 επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (54-42). Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 60-48.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό, καθώς οι φιλοξενούμενοι ουδέποτε κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Αντίθετα παραδόθηκαν άνευ όρων στην ανωτερότητα των γηπεδούχων. Το παιχνίδι, μάλιστα, πήγε να χαλάσει στο τέλος,  με τον Καμπάτσο να κάνει αντιαθλητικό φάουλ στον Διαμάντιδη, αλλά ευτυχώς ο αρχηγός του Παναθηναϊκού διατήρησε τη ψυχραιμία του.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 39-29, 60-48, 83-65.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ρίβερς 2, Φερνάντεζ 15 (1), Νοτσιόνι 9 (2), Καμπάτσο, Ματσιούλις, Ρέγες 18 (9 ριμπ.), Ροντρίγκες 10, Αγιόν, Κάρολο 8 (2), Γιουλ 14 (4), Μπουρούσης 2, Σλότερ 5.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 12 (3), Φώτσης 9 (1), Νέλσον 6, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 15, Μπλουμς 8 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…