Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels “Πρώτα να σωθούμε”

“Πρώτα να σωθούμε”

stefanidis kolosso

stefanidis-kolosso

Τη νικηφόρα πορεία του στο πρωτάθλημα συνέχισε ο Κολοσσός, ο οποίος επικράτησε στο Βενετόκλειο του Πανιωνίου με 70-56 και διατήρησε τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.

Ο 34χρονος γκαρντ των “θαλασσί”, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην αναμέτρηση με τους “κυανέρυθρους”, σημείωσε 13 πόντους (5/8 2π. – 1/2 3π.), 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, το μυστικό της φετινής καλής πορείας του Κολοσσού, αλλά και για το επόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

Χριστόφορε, η διαφορά δεν μαρτυρά την εικόνα του αγώνα, ωστόσο η νίκη σας είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Που οφείλεται το ξέσπασμά σας στο δεύτερο ημίχρονο, που σας οδήγησε στο ροζ φύλλο;
“Είχαμε τον έλεγχο, ουσιαστικά από το ξεκίνημα του αγώνα. Επειδή όμως το ρόστερ μας ήταν πολύ μικρό σε αυτό το παιχνίδι λόγω της απουσίας του Τσάμη, έπρεπε να βγάλουμε κάποιους παίκτες-κρυφά χαρτιά. Οι Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης και Σιολόγκας, ανταποκρίθηκαν στις δυσκολίες του αγώνα όσο έπαιξαν. Από εκεί και πέρα, έπρεπε κάποιοι παίκτες, να πάρουν περισσότερες ενέργειες, να μοιραστούμε το χρόνο και να διαχειριστούμε την απουσία του Άγγελου. Τα καταφέραμε και πήραμε τη νίκη”.

Αυτή τη στιγμή, είστε στην 4η θέση. Πόσο δύσκολο είναι να παραμείνετε μέχρι το τέλος της σεζόν;
“Νομίζω ότι είναι λίγο πλασματική η θέση μας. Βέβαια, εκκρεμεί και το παιχνίδι του Αρη με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε το βασικό μας στόχο που είναι η παραμονή και μετά να σκεφτόμαστε όλα τα άλλα. Στα επόμενα 7 παιχνίδια, δεν μπορούμε να πούμε, ότι ο Κολοσσός θα μπει να παίξει έχοντας τον τίτλο του φαβορί. Γι’ αυτό, ας βρούμε πρώτα τις νίκες που θα μας εξασφαλίσουν μαθηματικά την παραμονή μας και μετά κοιτάμε για άλλους στόχους. Κι αυτό γιατί, ομάδες όπως ο Πανιώνιος, δεν μπορείς να τις ξεγράφεις. Είναι ομάδα με ιστορία, με κόσμο και έχει έναν κατάλληλο προπονητή γι’ αυτή τη δουλειά. Όποιος ξεγράψει τον Πανιώνιο, κάνει μεγάλο λάθος και αναφέρομαι στον Πανιώνιο, επειδή είναι στην τελευταία θέση”.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Κολοσσού εφέτος;
“Έχουμε εξαιρετική λειτουργία στο αμυντικό κομμάτι. Είμαστε πάντα προετοιμασμένοι και διαβασμένοι, με οποιονδήποτε κι αν παίζουμε. Από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, η ομάδα συγκεντρώνεται στον αντίπαλο. Η αλήθεια είναι, ότι ο χαρακτήρας της ομάδας έχει αλλάξει κυρίως στον επιθετικό τομέα κι αυτό οφείλεται στις αλλαγές των παικτών. Όμως, αμυντικά, παραμένουμε καλοί κι αυτό μας δίνει δύναμη, όπως μας έδωσε και στο ματς με τον Πανιώνιο και κερδίσαμε. Τώρα παίζουμε πολύ καλύτερα, από ότι στην αρχή της περιόδου”.

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Τι μπορεί να κερδίσει ο Κολοσσός μέσα από αυτό το ματς;
“Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να τον πιέσουμε. Δεν θα μπούμε στο παιχνίδι για να χάσουμε και δεν θα έχουμε άγχος. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη την τελευταία 20ετία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…