Κεντρική NBA “Πιο καταρτισμένοι οι Ευρωπαίοι”
NBA

“Πιο καταρτισμένοι οι Ευρωπαίοι”

kobe bryant

kobe bryant

Ο Κόμπι Μπράιαντ έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν “μασάει” τα λόγια και λέει χωρίς ενδοιασμούς αυτό που πιστεύει. Σε χθεσινή του τοποθέτηση ανέλυσε τη διαφορά μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι παίκτες διδάσκονται καλύτερα τα βασικά του μπάσκετ από ότι οι Αμερικάνοι.

“Πιστεύω πως οι Ευρωπαίοι είναι, τεχνικά, αρτιότερα καταρτισμένοι από τους Αμερικανούς. Έχουν διδαχτεί το παιχνίδι με το σωστό τρόπο από μικροί και είναι κάτι που εμείς εδώ πρέπει να το διορθώσουμε. Πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας να παίζουν σωστά. Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στα σχολεία δεν μαθαίνουν στα παιδιά μας σωστά το μπάσκετ κι έτσι καταλήγουμε να έχουμε παίκτες που είναι μεγαλόσωμοι, αθλητικοί και κάνουν όλες αυτές τις εντυπωσιακές αηδίες, αλλά δεν ξέρουν για παράδειγμα πώς να ποστάρουν.

Δεν ξέρουν τα βασικά του μπάσκετ. Είναι ανόητο αυτό που συμβαίνει. Γι’ αυτό βλέπεις τι κάνουν παίκτες όπως ο Πάου και ο Μαρκ Γκασόλ στο ΝΒΑ και γι’ αυτό το 90% των Σπερς είναι Ευρωπαίοι” τόνισε αρχικά ο σούπερ σταρ των Λέικερς.

Έχοντας μετακομίσει στα 6 του στην Ιταλία όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια, ρωτήθηκε για το πως θα ήταν σαν παίκτης αν δεν είχε μάθει μπάσκετ στην Ευρώπη: “Μάλλον δεν θα μπορούσα να κάνω ντρίμπλα ή να σουτάρω με το αριστερό χέρι και δεν θα είχα τόσο καλή κίνηση στα πόδια. Ήμουν τυχερός, γιατί όταν μεγάλωνα στην Ιταλία, μεγάλοι προπονητές όπως ο Ρεντ Άουερμπαχ και ο Τεξ Ουίντερ έκαναν καμπ στην Ευρώπη και δίδασκαν στους προπονητές των ομάδων πώς να μεταδώσουν τα βασικά, σαν “ευαγγέλιο“. Εγώ, ο Τζινόμπιλι και άλλοι παίκτες έχουν επηρεαστεί από αυτό και εκεί έγκειται η διαφορά”.

Τέλος, πρότεινε ο ίδιος μια λύση για το πρόβλημα: “Να μαθαίνετε τα παιδιά από μικρή ηλικία το παιχνίδι και πάψτε να τα αντιμετωπίζετε σαν μηχανές χρημάτων για να βγάλετε λεφτά από αυτά. Διδάξτε τους το παιχνίδι, δώστε τους οδηγίες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του MVP

Εκτός διεκδίκησης του βραβείου MVP ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι …