Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Παρανομεί (ξανά) ο ΣΕΔΚΑ

Παρανομεί (ξανά) ο ΣΕΔΚΑ

ref new

ref-new

Άλλη μια επιστολή, από διαιτητή εν ενεργεία, ήρθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Μια “καταγγελία“, που ταυτόχρονα είναι και φωνή απόγνωσης, για όσα συμβαίνουν στον χώρο της αθηναϊκής διαιτησίας. Εκεί, όπου φαίνεται πως έχουν τον δικό τους… νόμο, αναφορικά με τις ηλικίες. Τα όρια αυξάνονται κατά το δοκούν. Γιατί; Μα προφανώς επειδή οι ενδιαφερόμενοι έχουν “μπάρμπα στην Κορώνη“.

Η επιστολή:
Αγαπητέ Γιώργο, σου γράφω μετά από μεγάλη σκέψη, αλλά όταν κάποια στιγμή δεν βλέπεις φως στο τούνελ απελπίζεσαι. Στο θέμα μας:

Οι μεγάλοι αυτοί παράγοντες και πρώην διαιτητές, αποφάσισαν να στείλουν -για τη Γ’ εθνική στο προστάζ– διαιτητή που είναι “παράνομος“, όσον αφορά στην ηλικία του. Τυχαία έχει αυτό που είχε γράψει ένας άλλος φίλος “μπάρμπα στην Κορώνη“.

Το καταστατικό της ΟΔΚΕ αναφέρει ότι πρέπει να γίνει 21 χρονών κάποιος, για να γίνει διαιτητής Εθνικών Κατηγοριών και ο προτεινόμενος είναι 20. Πριν λίγα χρόνια είχε γίνει ολόκληρο θέμα και πάλι από τον ΣΕΔΚΑ, όταν στάλθηκε διαιτητής 33 χρονών, παρότι το καταστατικό έθετε ως όριο τα 30 έτη, και τότε όλοι οι Αθηναίοι διαιτητές είχαν απορριφθεί, ως τιμωρία από την ΟΔΚΕ. Η ιστορία έχει πολύ ζουμί και θα επανέρθω…”.

Ακούγονται πολλά. Το θέμα μας δεν είναι ο συγκεκριμένος διαιτητής, γι’ αυτό και δεν αναφέρουμε το όνομά του, παρότι είναι στη διάθεσή μας. Το ζήτημα είναι αν και γιατί καταργούνται έννοιες δικαίου και νομιμότητας.

Τη στιγμή που διαιτητές σαν τον φίλο, ο οποίος μας έστειλε το ηλεκτρονικό μήνυμα, περιμένει -όπως κι άλλα παιδιά- χρόνια να τους δοθεί η ευκαιρία, κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν προνόμια. Είναι… τυχαίο γεγονός, ή έχει να κάνει με τις σχέσεις που διατηρεί ο πατέρας του με υψηλά κλιμάκια στην ΕΟΚ;

Βουίζει ο χώρος της αθηναϊκής διαιτησίας για το δεύτερο. Κι αν ισχύει -προσωπικά θα ήθελα να πιστεύω πως όχι- είναι έκθετοι πολλοί παράγοντες, εντός κι εκτός του χώρου της διαιτησίας. Και αυτοί που πιέζουν (αν πιέζουν) και αυτοί που πιέζονται.

Έτσι κι αλλιώς θα δημοσίευα, όπως κάνω πάντα, την επιστολή του φίλου. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που τουλάχιστον τρεις διαιτητές, στην ηλικία των 30 ετών, που γνωρίζω ήταν αποφασισμένοι να δώσουν τις παραιτήσεις τους και πείστηκαν με το… ζόρι να επιμείνουν και να παραμείνουν στον χώρο.

Η κατάσταση στην αθηναϊκή διαιτησία είναι εκρηκτική κι είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν θεαματικές (δραματικές) εξελίξεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…