Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΠΑΟ – Ζαλγκίρις 77-58

ΠΑΟ – Ζαλγκίρις 77-58

gist pao zalgiris

gist-pao-zalgiris

Ο νόμος του ΟΑΚΑ…
Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τη Ζαλγκίρις Κάουνας με 77-58 και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο Top 16 της Ευρωλίγκα. Ένα δεκάλεπτο και συγκεκριμένα το τρίτο ήταν αρκετό για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ώστε να καθαρίσει την υπόθεση νίκη. Στο τέλος είχε, μάλιστα, την ευκαιρία να προσφέρει και πλούσιο θέαμα στους 9.000 φίλους της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Νίκος Παππάς και Τζέιμς Γκιστ με 14 και 13 πόντους, αντίστοιχα. Το “τριφύλλι” είχε ακόμα διψήφιους τους Σλότερ (11), Γιάνκοβιτς (11), Φώτση (10) και Μπατίστα (11), οι οποίοι έδωσαν επιθετική πολυφωνία στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να μπαίνει πάντα δύνατα στο ΟΑΚΑ, ωστέ να επιβάλει το ρυθμό του από νωρίς και να μεταφέρει το άγχος στον αντίπαλο του. Έτσι και έπραξε με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς μπήκαν, ως συνήθως, με το μαχαίρι στα δόντια και βασιζόμενοι στο μεγάλο τους όπλο, που δεν είναι άλλο από το τρίποντο, κατάφεραν να χτίσουν διψήφια διαφορά μόλις στο 5’ (14-3). Γιάνκοβιτς και Παππάς τραβούσαν το κουπί στην επίθεση, στέλνοντας τη διαφορά ακόμα και στο +15 (24-9 στο 8’).

Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για το “τριφύλλι”, το οποίο κόλλησε επιθετικά, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν στους 8 (24-16) με σερί 7-0 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Λιθουανοί είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση με αιχμή του δόρατος τον Άντερσον, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να ξεφύγει με διαφορά πάνω από έξι πόντους (39-33 στο 18’). Κάπου εκεί, όμως, οι “πράσινοι” αποφάσισαν να ανεβάσουν στροφές και με σερί 7-0, έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 46-33.

Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο ακριβώς όπως και την αναμέτρηση. Πιεστική άμυνα και ενέργεια στην επίθεση έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και αμέσως η διαφορά εκτινάχθηκε στο +19 (52-33 στο 25’) με σερί 6-0. Οι Λιθουανοί τα είχαν χαμένα, μπλοκαρισμένοι στην εξαιρετική άμυνα του “τριφυλλιού”, με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους γηπεδούχους στο ρελαντί μπροστά στο σκορ με 63-42.

Το τέταρτο δεκάλεπτο αποτέλεσε μία τυπική διαδικασία και μία ευκαιρία για τους Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο να πάρουν χρόνο συμμετοχής σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 46-33, 63-42, 77-58.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 11 (3), Γιάνκοβιτς 11 (1), Φώτσης 10 (1), Νέλσον, Παππάς 14, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 7 (2), Γκιστ 13 (1), Μπατίστα 11, Διαμαντάκος, Μπλουμς.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Κραπίκας): Τσέρι 13 (2), Λεκαβίτσιους 2, Βένε, Γκουντάιτις 8, Καρινιάουσκας, Σονγκάιλα 4, Γιανκούνας 3, Γιαβτόκας, Μιλάκνις 9 (3), Άντερσον 5, Ντίμσα 4, Ουλανόβας 10.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…