Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Γαλατά 86-77

Παναθηναϊκός – Γαλατά 86-77

01 PAO GALATA

01_PAO_GALATA

Στο ΟΑΚΑ δεν αστειεύεται…
Το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Γαλατασαράι για τη 5η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως τελικός για τους “πράσινους” και όχι άδικα, δεδομένου ότι έπαιζαν στην έδρα τους, την οποία και πρέπει να διαφυλάξουν απόρθητη, αλλά κυρίως γιατί ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών βασικών παικτών (Σλότερ, Παππάς , Μαυροκεφαλίδης εκτός), ενώ είχε να διαχειριστεί και το χρόνο συμμετοχής του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος λίγη ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ήταν αμφίβολος.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, φαίνεται πως στην έδρα του δεν χαμπαριάζει από όσα προβλήματα και αν προκύψουν, καθώς επιβλήθηκε πολύ εύκολα της Γαλατασαράι με 86-77 και πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στο Top 16. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς επέβαλε τα “θέλω” της από την αρχή του παιχνιδιού και καθάρισε την υπόθεση νίκη από νωρίς. Μοναδικό μελανό σημείο είναι η υπερβολική χαλάρωση στα τελευταία πέντε λεπτά του παιχνιδιού, η οποία επέτρεψε στους Τούρκους να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα και οι διαφορές υπενθυμίζουμε πως παίζουν σημαντικό ρόλο σε περίπτωση ισοβαθμιών.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο παρκέ, όπως συνηθίζει στα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, με στόχο να επιβάλει από νωρίς το ρυθμό του και να πάρει τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης.

Με τρίποντα των Διαμαντίδη- Γιάνκοβιτς, το “τριφύλλι” προηγήθηκε γρήγορα με 6-0, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του. Οι παίκτες του Αταμάν ήταν κάκιστοι επιθετικά, έχοντας τραγικά ποσοστά ευστοχίας τόσο σε δίποντα όσο και σε τρίποντα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ξεφύγουν με 19-11 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στον Γιάνις Μπλουμς. Ο Λετονός γκαρντ ήρθε από τον πάγκο και έκανε απλά αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα στον Παναθηναϊκό, ήτοι να ευστοχεί από την γραμμή των 6,75. Με 3/3 τρίποντα, ο Μπλουμς έστειλε τη διαφορά στο +17 (30-13 στο 13′). Οι Τούρκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και βελτιώνοντας το περιφερειακό σουτ τους, κατάφεραν να μειώσουν στους 10 (37-27 στο 18′), ωστόσο με σερί 5-0 οι “πράσινοι” έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με διαφορά ασφαλείας (42-27).

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ και να εκτοξεύουν τη διαφορά ακόμα και στο +25 (57-32 στο 25′), καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη στο ΟΑΚΑ για ακόμα μία φορά από το τρίτο δεκάλεπτο. Το υπόλοιπο του παιχνιδιού μπορεί να έμοιαζε με τυπική υπόθεση, ωστόσο ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε υπερβολικά, με την Γαλατασαράι να βρίσκει την ευκαιρία και να “ροκανίζει” αρκετά τη διαφορά (+9), η οποία ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο σε περίπτωση ισοβαθμιών.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 42-27, 65-46, 86-77.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (2), Νέλσον 10 (1), Διαμαντίδης 14 (4 τριπ., 6 ασ.), Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 11 ( 8 ριμπ.), Μπλουμς 16 (4).
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (Αταμάν): Κάρτερ 12 (1), Γιανγκ 6, Μίτσοβ 16 (2), Έρτσεγκ 4, Γκονλούμ 14, Πότσιους 9 (2), Μάριτς, Αρόγιο 4, Γκιουλέρ 4, Αρσλάν 8 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…