Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Λαμποράλ 76-64

Ολυμπιακός – Λαμποράλ 76-64

spanoulis-osfp-laboral

Ο νόμος του Σπανούλη!…
Την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα ματς του Τοπ 16 σημείωσε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Λαμποράλ Κούτσα με 76-64 και διατήρησε το αήττητό του στον όμιλο! Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν κακοί για ένα ημίχρονο και έδωσαν την ευκαιρία στους Ισπανούς να αποσπαστούν στο σκορ, ωστόσο, το δεύτερο μέρος είχε αποκλειστικά “ερυθρόλευκο” χρώμα!

Μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο, ανατρέποντας το προβάδισμα (30-41) που πήρε η Λαμποράλ στη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Ο αρχηγός των Πειραιωτών σταμάτησε στους πόντους 27 πόντους, οι 15 εκ των οποίων σημειώθηκαν στο καθοριστικό δεκάλεπτο.

Άξιος συμπαραστάτης του Σπανούλη ήταν ο Χάντερ που τελείωσε το ματς με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για λογαριασμό της Λαμποράλ, που παρέδωσε πνεύμα στην τέταρτη περίοδο, ξεχώρισαν οι Άνταμς και Σενγκέλια με 12 και 10 πόντους, αντίστοιχα.

Νωθρό ξεκίνημα έκανε ο Ολυμπιακός ο οποίος έπαιξε συνολικά κακή προσωπική άμυνα και σε συνδυασμό με τραβηγμένες επιλογές στην επίθεση επέτρεψε στη Λαμποράλ να επιβάλει το ρυθμό της στα πρώτα λεπτά και να φτάσει στο +6 (3-9). Η αντίδραση των “ερυθρολεύλων” ήταν άμεση! Γύρισαν το… τσιπάκι στην άμυνα και με επιμέρυς σκορ 8-2 έφεραν άμεσα το ματς στα ίσια (11-11). H Λαμποράλ ξέφυγε εκ νέου με +5 (11-16), χάρη σε τρίποντου του Μπερτάνς, ωστόσο η ομάδα του Σφαιρόπουλου κατάφερε να “μαζέψει” τη διαφορά με τη λήξη του δεκαλέπτου (17-18), βρίσκοντας πόντους από τη γραμμή των βολών.

Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει σκορ εντός παιδιάς, όντας ιδιαίτερα άστοχος από τη γραμμή των 6.75, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Λαμποράλ, με τον Άνταμς να σημειώνει δύο σερί τρίποντα και να στέλνει τους Ισπανούς στο +7 (19-26).

Το δίδυμο Σπανούλη-Σλούκα ήταν η επιλογή του Σφαιρόπουλου για να αλλάξει το ρυθμό, αλλά, ο οι βιαστικές επιλογές δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να μειώσει και με συνεχόμενους πόντους του Τιγί η Λαμποράλ πήγε στους 10 (25-35). O Πέτγουεϊ έσπασε το ρόδι έξω από τη γραμμή του τριπόντου (1/10), αλλά με καλάθι του Άνταμς η Λαμποράλ κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με +9 (28-37).

Η αστοχία του Ολυμπιακού ήταν καθοριστική στο πρώτο μέρος, καθώς είχε 8/21 δίποντα και 1/10 τρίποντα, ενώ η Λαμποράλ είχε τον απόλυτο έλεγχο και των ριμπάουντ (16-23). Έτσι, οι “ερυθρόλευκοι” δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα 10 λάθη των φιλοξενουμένων, έναντι των τριών δικών τους.

Με διάθεση για άμυνα που “δαγκώνει” επέστρεψε στο παρκέ ο Ολυμπιακός και με τον Σπανούλη να αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή, οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν σκορ έξω από τη γραμμή του τριπόντου και με τον Μάντζαρη μείωσαν στους 4 (43-47), ενώ ο Σενγκέλια ήταν αυτός που κρατούσε τη Λαμποράλ στην επίθεση.

Ο Σπανούλης πήρε πάνω του τον Ολυμπιακό, έδειξε την ηγετική του φυσιογνωμία και με επτά σερί πόντους, φτάνοντας τους 13 στο τρίτο δεκάλεπτο, έφερε τους Πειραιώτες στον πόντο (50-51), ενώ με ασίστ του αρχηγού στον Χάντερ ήρθε και το προσπέρασμα!

Ο Σπανούλης έκατσε στον πάγκο, αλλά το… νερό είχε μπει στο αυλάκι! Ο Ολυμπιακός βραχυκύκλωσε τη Λαμποράλ με εξαιρετική άμυνα και με σερί 10-0, χάρη σε Λοτζέσκι και Χάντερ, η διαφορά έφτασε το +11 (64-53). Ο Σπανούλης συνέχισε το χαβά του και με τρίποντο έστειλε τον Ολυμπιακό στο +14 (67-53), ενώ η Λαμποράλ σημείωσε πόντο μετά από 5’30’’ στην τέταρτη περίοδο με τον Μπέγκιτς. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν εκ νέου τον Ολυμπιακό, ο οποίος, έφτασε τελικά άνετα στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 28-37, 54-53, 76-64.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7 (1), Χάντερ 14 (7 ριμπ.), Ντάνστον 7, Σπανούλης 27 (4 τριπ., 6 ασίστ), Σλούκας 2, Πρίντεζης 2, Μάντζαρης 7 (2), Κατσίβελης, Ντάρντεν 5, Λοτζέσκι 5 (1).
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Ιμπόν): Άνταμς 12 (2), Τζέιμς 4, Άιβερσον 6, Κοσέρ 3, Σενγκέλια 10, Τιγί 6, Μπέγκιτς 8, Σαν Εμετέριο 4, Χάνσμπρο 5 (1), Μπερτάνς 6 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…