Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Η δύναμη στο “4”

Η δύναμη στο “4”

margaritis rethimno paok

margaritis-rethimno-paok

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ήταν εξαιρετικός στη δύσκολη εκτός έδρα νίκη του ΠΑΟΚ στο Ρέθυμνο (79-71), ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ μπορεί να μη βρίσκεται πάντα μεταξύ των διακριθέντων αλλά η παρουσία του είναι καταλυτική για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου. Μάλιστα τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές έχει εμφανή άνοδο στην απόδοση του.

Συγκεκριμένα, στις πρώτες 6 αναμετρήσεις που αγωνίστηκε φέτος στην Α1 (έχασε δύο ματς, αναμένεται και το ντέρμπι με τον Άρη ενώ το ματς με τον Παναθηναϊκό έγινε αργότερα), είχε 5.3 πόντους και 4.3 ριμπάουντ μέσο όρο.

Από την 11η αγωνιστική και έπειτα όμως, ο 33χρονος κάνει τρομερές εμφανίσεις αυξάνοντας κατακόρυφα τα νούμερα του μετρώντας 12.2 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τα παιχνίδια κόντρα σε Παναθηναϊκό (16π.-11ρ.) και Ρέθυμνο (16π.-6ρ.) να αποτελούν τα κορυφαία του.

Πλέον η στατιστική του δείχνει συνολικά 8.5 πόντους και 5.6 ριμπάουντ ανά 25 λεπτά συμμετοχής όντας εκ των βασικών “πυλώνων” των “ασπρόμαυρων” συνθέτοντας, παράλληλα, ένα από τα δυνατότερα “δίδυμα” στη θέση “4” με τον Κέβιν Λάνγκφορντ.

Ο Αμερικανός επίσης διανύει περίοδο φόρμας. Στις πρώτες 10 αγωνιστικές, που είναι ουσιαστικά 8 λόγω του επεισοδιακού ντέρμπι με τον Άρη και αυτό κόντρα στο “τριφύλλι” που έγινε αργότερα, είχε να αντιπαρατάξει μόνο μια πολύ καλή εμφάνιση στην Πάτρα, όπου είχε 16 πόντους, Στα υπόλοιπα ματς δεν έφθασε καν σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Οι ομοιότητες με την περίπτωση του Μαργαρίτη συνεχίζουν καθώς από την 11η αγωνιστική ξεκίνησε η αγωνιστική άνοδος. Στους πέντε αγώνες που έχει αγωνιστεί από τότε, μετράει 15 πόντους και 6.2 ριμπάουντ κατέχοντας σταθερά μεγάλο μερίδιο των επιτυχιών και έχει εκτοξεύσει τους μέσους όρους του στους 9.8 πόντους και τα 4.2 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…