Κεντρική Ασίστ Basketbase Φορτσάρει ο Πρίντεζης

Φορτσάρει ο Πρίντεζης

printezis vezenkov osfp aris

printezis - vezenkov osfp-aris

Έχασε τους πρώτους μήνες της σεζόν λόγω τραυματισμού όμως όπως έδειξε σήμερα κόντρα στον Αρη, ο Γιώργος Πρίντεζης επέστρεψε δριμύτερος. Ο διεθνής φόργουορντ στη δεύτερη εμφάνιση του για το πρωτάθλημα, έκανε εξαιρετική δουλειά με 16 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και δύο ασίστ που είναι οι καλύτερες φετινές επιδόσεις του. Συν τις άλλοις με τις δύο ασίστ που μοίρασε έφτασε τις 200 με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Οταν ο Βασίλης Σπανούλης δεν είναι σε καλή μέρα σε επίπεδο σκοραρίσματος ξέρει να αναδεικνύει μια άλλη πτυχή του ταλέντου του, δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του. Αυτό έκανε σήμερα μοιράζοντας εννιά ασίστ που αποτελούν την καλύτερη επίδοση του στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ (είχε οχτώ στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Carna).

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με αυτές, ξεπέρασε τις 700 με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και βαδίζει ολοταχώς προς την πρωτιά της σχετικής λίστας (801 είχε ο Μίλαν Τόμιτς, στις 707 έφτασε ο νυν αρχηγός της ομάδας). Αυτή ήταν η 379η συμμετοχή του “V-Span” στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και με αυτήν, ανέβηκε στην 12η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος, “πιάνοντας” τον Αντώνη Ασημακόπουλο.

Ο Βασίλης Σπανούλης ωστόσο έμεινε χωρίς πόντο. Είναι χαρακτηριστικό διανύοντας την πέμπτη σεζόν του με τον Ολυμπιακό, ότι αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο έμεινε άποντος τουλάχιστον σε αυτά στα οποία έπαιξε τουλάχιστον 20 λεπτά. Υπήρξαν και άλλα στο παρελθόν στα οποία δεν ευστόχησε σε σουτ εντός παιδιάς (σήμερα είχε 0/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα) όμως έβαλε το όνομα του στη λίστα των σκόρερ από τη γραμμή των βολών, κάτι που δεν έγινε κόντρα στον Αρη.

Κάτι ανάλογο έγινε δύο φορές την περίοδο 2010-11. Είχε 0/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο στο εντός έδρας 101-64 επί του Περιστερίου και 0/4 δίποντα, 0/5 τρίποντα στο εντός έδρας 87-83 επί του Παναθηναϊκού για την κανονική περίοδο όμως και στα δύο σκόραρε με βολές.

* Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ είχε την πιο παραγωγική βραδιά του στο φετινό πρωτάθλημα σημειώνοντας 15 πόντους (είχε από 13 στα παιχνίδια με Κόροιβο και Πανιώνιο).

* Τη δική του επιθετική επίδοση βελτίωσε και ο Ολιβερ Λαφαγιέτ με τους 14 πόντους που σημείωσε αφού η προηγούμενη ήταν οι 11 πόντοι στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο Aegean.

Το ρεκόρ των 29 ασίστ

Μπορεί ο Σπανούλης να μην σκοράρισε αλλά με τις εννιά ασίστ που μοίρασε έβαλε τις βάσεις για ένα ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός είχε συνολικά 29 ασίστ που είναι η κορυφαία επίδοση του φετινού πρωταθλήματος. Η προηγούμενη ήταν οι 27 που είχαν οι ερυθρόλευκοι κόντρα στον Απόλλωνα Carna και τον Κολοσσό H Hotels στην 1η και την 3η αγωνιστική αντίστοιχα ενώ από 27 είχαν ακόμη τα Τρίκαλα BC Aries εκτός έδρας με τον Πανιώνιο και ο Παναθηναϊκός εντός με την ΑΕΚ.

Στον αντίποδα αρνητικό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό των πρώτων 12 αγωνιστικών αποτελούν τα 18 αμυντικά ριμπάουντ που είχε σήμερα, αφού το προηγούμενο ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στο οποίο είχε 19.

“100άρης” ο Πάσαλιτς

Από αυτούς που ξεχώρισαν στο σημερινό παιχνίδι ήταν σίγουρα ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς με 10 πόντους, πέντε ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα. Μάλιστα ο Βόσνιος με τα πέντε έτοιμα καλάθια που προσέφερε στους συμπαίκτες του, ξεπέρασε τις 100 ασίστ με τη φανέλα του Αρη στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

* Ο Τόρεϊ Τόμας έκανε ένα από τα καλά του παιχνίδια -παρά τα έξι λάθη του- αφού πέραν του ότι ξεπέρασε τους 100 πόντους στο πρωτάθλημα, κάτι που έκανε και ο ΛαΜάρκους Ριντ– προσέφερε σε όλους τους τομείς με 12 πόντους, τέσσερις ασίστ και επτά ριμπάουντ. Η τελευταία επίδοση του είναι και η καλύτερη του φέτος (είχε από έξι με Κόροιβο και ΑΕΚ).

* Δεν ήταν σε καλή μέρα ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ και το γεγονός ότι αυτό ήταν το πρώτο του παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα στο οποίο έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό ranking (8) το επιβεβαιώνει.

* Σε ομαδικό επίπεδο οι 84 πόντοι που δέχτηκε ο Αρης στο ΣΕΦ αποτελούν τη χειρότερη φετινή επίδοση του (είχε παθητικό 80 πόντων στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΝΚ Δημούλας). Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν σούταραν καλά πίσω από τη γραμμή του τριπόντου έχοντας 4/17 προσπάθειες. Αυτό το 23,5% είναι το χαμηλότερο ποσοστό τους για τα εκτός έδρας παιχνίδια τους (είχαν 7/21, 33,3%, στο ματς με τον Πανιώνιο).

Ακόμη, τα 33 ομαδικά ριμπάουντ αποτελούν ισοφάριση της χειρότερης επίδοσης μακριά από τη “Nick Galis Hall” αφού τόσα είχε ο Αρης και στο παιχνίδι με τον Κόροιβο. Αρνητικό ρεκόρ για τον φετινό Αρη ως προς τα εκτός έδρας παιχνίδια του, είναι και οι 28 πόντοι που δέχτηκε στην τρίτη περίοδο (είχε παθητικό 27 πόντων στην δεύτερη περίοδο με τον Κόροιβο).

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως βελτίωσε σήμερα ένα ρεκόρ της κλέβοντας 11 φορές την μπάλα (πέντε ο Πάσαλιτς). Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση της ήταν τα εννιά κλεψίματα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…