Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Ένα βήμα παραπάνω”

“Ένα βήμα παραπάνω”

vetoulas

vetoulas

Ένα καλύτερο πλασάρισμα από το περσινό είναι ο στόχος της σεζόν για τον Απόλλωνα Πάτρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Βετούλας, στο eBasket.gr.

Ο Έλληνας κόουτς στάθηκε στη μεγάλη νίκη των Πατρινών επί του Πανιωνίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία τόσο των ξένων παικτών όσο και για τον Σκορδίλη που κάνει καλή σεζόν, ενώ τόνισε ότι ο Απόλλωνας πρέπει να είναι ανταγωνιστικός στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί και να διεκδικήσει όσες πιθανότητες του αναλογούν.

Συγκεκριμένα, για το ματς με τον Πανιώνιο, σχολίασε: “Κλειδί της αναμέτρησης ήταν τα ριμπάουντ, ιδιαίτερα για ένα παιχνίδι εκτός έδρας. Ο αντίπαλος είχε δύο πολύ δυνατούς ψηλούς και έπρεπε να δουλέψουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι, ώστε να μην δώσουμε την ευκαιρία για δεύτερες επιθέσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφέρουν σκορ. Εμείς αντιδράσαμε σωστά όταν μείναμε πίσω στο σκορ, δείξαμε συγκέντρωση και έτσι καταφέραμε να πάρουμε το ματς”.

Η νίκη στη Νέα Σμύρνη ήταν η πρώτη εκτός για την ομάδα της Αχαΐας και ο κόουτς Βετούλας τονίζει ότι τα λάθη παίζουν ρόλο. “Κάναμε λιγότερα και πιο ασήμαντα λάθη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Στις λεπτομέρειες βελτιωθήκαμε και καταφέραμε να πάρουμε το πρώτο μας διπλό, κάτι που θα μπορούσε να έχει γίνει και νωρίτερα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και αρκετές ομάδες παρουσιάζονται πολύ δυνατές. Επηρεάζει τα συγκεκριμένο στοιχείο του στόχους του Απόλλωνα; Ο Βετούλας είναι σαφής και θέλει την ομάδα του να προοδεύει συνεχώς: “Στόχος είναι ένα καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ από την περσινή σεζόν. Θέλουμε να παρουσιάζουμε συνεχώς βελτίωση και αυτός είναι ο στόχος μας. Με την επιστροφή και του Μπατή, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε αυτό που θέλουμε”.

Με αφορμή την παρουσία του Κόλεμαν που είχε 24 πόντους και 14 ριμπάουντ, ρωτήσαμε τον Βετούλα αν πιστεύει ότι ο Απόλλωνας παρουσιάζει κενό στ θέση “5”, με τον Πατρινό κόουτς να δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του: “Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον Σκορδίλη. Πραγματοποιεί από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω. Ο αντίπαλος έχει καλούς παίκτες κοντά στη ρακέτα και είναι λογικό να μας κάνουν ζημιά”.

Αρκετή κουβέντα γίνεται για τις επιλογές του ξένων στους Πατρινούς, καθώς οι Αμερικανοί είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά, με τον τεχνικός της ομάδας να αναφέρει ότι όλες οι ομάδες είναι ικανές στο κομμάτι αυτό. “Κι άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα έχουν κάνει καλές επιλογές στους ξένους, το σημαντικό είναι πώς θα δέσουν με την υπόλοιπη ομάδα και πώς θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις”.

Κλείνοντας, ο Βετούλας σχολίασε το δύσκολο πρόγραμμα του Απόλλωνα, καθώς φιλοξενεί Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ενώ ταξιδεύει και στην Ελευσίνα. Ο προπονητής του Απόλλωνα σχολίασε: “Αυτό που θέλουμε είναι να φανούμε ανταγωνιστικοί. Κόντρα στους δύο μεγάλους δεν έχουμε αρκετές πιθανότητες, αλλά στόχος είναι να διεκδικήσουμε όσες μας αναλογούν και να παρουσιάσουμε στο παρκέ την εικόνα που θέλουμε και δουλεύουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…