Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Εφές – Ολυμπιακός 84-70

Εφές – Ολυμπιακός 84-70

dunston olympiacos efes

dunston- olympiacos-efes

Τέλος στο αήττητο!…
Την πρώτη του ήττα στο Τοπ 16 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Πόλη από την Εφές Ανατολού με 84-70 και έτσι μπήκε τέλος στο σερί του και έπεσε από την πρώτη θέση του ομίλου, όπου βρίσκεται πλέον μόνη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Συνολικό επιμέρους σκορ 47-30 έκανε η Εφές στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι Περαιώτες βραχυκύκλωσαν στην άμυνα της τουρκικής ομάδας, η οποία καιγόταν για τη νίκη, και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στην επιθετικότητά της.

Καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Λαφαγιέτ που σημείωσε 11 πόντους, ενώ άλλους τόσους πρόσθεσε ο Μάντζαρης, όλους στο πρώτο μέρος,με τον Χάντερ να πετυχαίνει 12. Στα ρηχά έμεινε ο ηγέτης των “ερυθρολεύλων”, Βασίλης Σπανούλης ο οποίος εγκλωβίστηκε στην προσαρμοσμένη πάνω του άμυνα του Ίβκοβιτς και σημείωσε μόλις 2 πόντους και μία ασίστ.

Κρίστιτς και Ντρέιπερ έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στον Ολυμπιακό με 13 και 14 πόντους, αντίστοιχα.

Ιδιαίτερα κλειστό ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά και οι δύο προπονητές έδωσαν ιδιαίτερα βαρύτητα στην άμυνά τους. Με δύο τρίποντα από Τζάνινγκ και Περπέρογλου, η Εφές κατάφερε να προηγηθεί με 8-4, αλλά με πρωταγωνιστή τον Μάντζαρη, που σημείωσε 8 πόντους, ο Ολυμπιακός έτρεξε επιμέρους σκορ 12-2 και προσπέρασε με +6 (10-16). Η αντίδραση της Εφές ήρθε μέσα από τη ρακέτα και εκμεταλλευόμενη τα επιθετικά της ριμπάουντ, η τουρκική ομάδα κατάφερε να μειώσει στον πόντο (17-18) με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Η είσοδος του Μπιέλιτσα στο ματς έδωσε ένα επιπλέον επιθετικό όπλο στην Εφές, το οποίο έδειξε να λειτουργεί και με έξι συνεχόμενους δικούς του πόντους, η τουρκική ομάδα μετέτρεψε το 17-20 σε 27-23, χάρη σε επιμέρους σκορ 10-3. Η αντίδραση του Ολυμπιακού έφτασε από την περιφέρεια με Λοτζέσκι-Σλούκα, ενώ με κάρφωμα του Χάντερ προσπέρασε ξανά (29-30).

Η παρουσία του Λαφαγιέτ ήταν καθοριστική σε άμυνα και επίθεση, ενώ με τρίποντο του Μάντζαρη οι Πειραιώτες ξέφυγαν εκ νέου με +4 (33-37). Ο Ντρέιπερ ισοφάρισε με τρίποντο, ενώ με τον ίδιο τρόπο ο Λαφαγιέτ έστειλε τον Ολυμπιακό με +3 (37-40) στα αποδυτήρια.

Ο Σπανούλης ήταν κλειδωμένος από την άμυνα της Εφές, ο Ολυμπιακός σημείωσε μόλις 3 πόντους σε 5’ και η Εφές κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ (45-43) με γκολ-φάουλ του Περπέρογλου. O Ολυμπιακός βρήκε προσωρινά λύσεις από τον Σλούκα, αλλά η είσοδος του Μπαλμπάι έδωσε ενέργεια στην Εφές και τέσσερις σερί πόντους. Έτσι η τουρκική ομάδα έτρεξε σερί 6-0 και ξέφυγε με +7 (55-48), ενώ με τον Ντάνστον οι Περαιώτες μείωσαν σε 57-52 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Η Εφές δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να αντιδράσει και με δύο τρίποντα του Ντρέιπερ, η διαφορά έφτασε τους 13 πόντους (67-54) 7’ πριν τη λήξη. Η διαφορά πήρε την ανιούσα και με τρίποντα από Ερτέλ και Τζένινγκ έφτασε ακόμα και τους 18 (73-55) και το ματς έλαβε ουσιαστικά τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-40, 57-52, 84-70.
ΕΦΕΣ ΑΝΑΤΟΛΟΥ (Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι 4, Οσμάν 2, Περπέρογλου 8 (1), Σάριτς 4, Ντρέιπερ 14 (4/4 τρίποντα), Κρίστιτς 13, Λάσμε 12, Κορκμάζ, Τζάνινγκ 8 (2), Ερτέλ 9 (1), Μπιέλιτσα 10 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 12 (8 ριμπ.), Ντάνστον 6, Σπανούλης 2, Σλούκας 8, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 11 (3), Λαφαγιέτ 11 (3), Ντάρντεν 7 (1), Λοτζέσκι 7 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…