Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Έχετε μεγάλη πλάκα

Έχετε μεγάλη πλάκα

γιατρός αιτήσεων γιατρό

giatros

Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, η ΕΟΚ παραμένει (αν άλλαξε, ζητάμε συγνώμη, δεν το πήραμε χαμπάρι) διοργανώτρια αρχή των εθνικών πρωταθλημάτων, εκτός της Α1. Ως διοργανώτρια αρχή, βάσει των κανονιστικών διατάξεων, καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού.

Έτσι, στις 5/11 (δηλαδή, δύο μήνες πριν) εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρονταν ρητά και κατηγορηματικά:
“Σύμφωνα με το άρθρο 14 των Ειδικών Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών τα γηπεδούχα Σωματεία υποχρεούνται να έχουν Ιατρό κατά την διάρκεια των αγώνων. Καθότι παρατηρήθηκε από αναφορές ότι σε κάποιους αγώνες δεν υπήρχε η παρουσία του Ιατρού, σας διευκρινίζουμε ότι εφόσον δεν υπάρχει η παρουσία του στον αγώνα, αυτός θα ματαιώνεται με υπαιτιότητα του γηπεδούχου Σωματείου και θα κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου Σωματείου”.

Πριν από λίγο, δύο μήνες και δύο μέρες μετά (07/01), η ΚΕΔ/ΕΟΚ έστειλε δημόσια εντολή στους διαιτητές:
“Σύμφωνα με απόφαση της ΕΟΚ, εφόσον δεν υπάρχει παρουσία ιατρού στον αγώνα, αυτός θα ματαιώνεται με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου και θα κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου βάσει του άρθρου 14 των Ειδικών Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών. Ο ιατρός θα πρέπει να παρευρίσκεται κατά τη διάρκεια του αγώνα εντός του αγωνιστικού χώρου (δίπλα στο τραπέζι της γραμματείας) και πρέπει να έχει δώσει την ιατρική του ταυτότητα στη γραμματεία, καθώς και τον αριθμό μητρώου του Ιατρικού Συλλόγου που ανήκει. Το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός μητρώου του ιατρού θα αναφέρεται υποχρεωτικά στο μπροστινό κάτω αριστερό μέρος του Φύλλου Αγώνος, όπου και θα υπογράφει”.

Στο μεσοδιάστημα των δύο μηνών, υπάρχει τουλάχιστον ένας αγώνας, στον οποίο το φιλοξενούμενο σωματείο (Αγία Παρασκευή) διαμαρτυρήθηκε, υποβάλλοντας ένσταση, για την απουσία γιατρού, αλλά το γηπεδούχο σωματείο (Φιλαθλητικός) δεν τιμωρήθηκε.

Αλήθεια, γιατί μετά από δύο μήνες και δύο μέρες, επαναλαμβάνουν την ίδια “απειλή“; Δύο μήνες έγιναν αγώνες χωρίς γιατρό στα γήπεδα; Δηλαδή, εν γνώσει της η ομοσπονδία παίζει με την ασφάλεια αθλητών (και όχι μόνο); Οι διαιτητές δεν υπακούν τις εντολές της ΕΟΚ;

Αποφασίστε και πείτε μας. Πάντως, έχετε μεγάλη πλάκα. Α. και που είσαστε: Στις 9 Μαρτίου ας βγάλει ανακοίνωση η ΟΔΚΕ, περί της ανάγκης παρουσίας γιατρού στα γήπεδα. Κι αν δεν πετύχει κι αυτό, στις 11 Μαΐου μπορεί να απευθύνει διάγγελμα ο Πάπας

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…