Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels ”Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας”

”Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας”

likogiannis1

likogiannis1

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Κολοσσός στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ για την 12η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. H ομάδα της Ρόδου προηγήθηκε ακόμα και με 27 πόντους όμως με μια αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος ο ΚΑΟΔ ξαναμπήκε στο ματς, με τα τελευταία λεπτά να εξελίσσονται σε θρίλερ. Ο προπονητής του Κολοσσού σε δηλώσεις του, τόνισε πως η ομάδα του έχασε την συγκέντρωση της στην άμυνα, επιτρέποντας στον αντίπαλο να ξαναμπεί στο ματς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άρη Λυκογιάννη:

“Τα περισσότερα από αυτά τα σουτ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ελεύθερα σουτ, δεν ήταν σουτ μαρκαρισμένα ή τρελά. Ήταν μέσα από συνεργασίες και υπό πολύ καλές συνθήκες. Παρόλ’ αυτά το ποσοστό ήταν απίστευτο. Γνωρίζαμε ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί στο δεύτερο ημίχρονο. Φοβηθήκαμε αρκετά, περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Αυτό παίζει στο μυαλό μιας ομάδας που κερδίζει πολύ στο ημίχρονο. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στην άμυνα. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά είχαμε σωστές επιλογές στα τελευταία 2-3 λεπτά και εκεί που χρειάστηκε, παίξαμε άμυνα και πήραμε μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη. Θέλω να πω καλή συνέχεια στον κόουτς και την ομάδα της Δράμας, που είναι πολύ καλή και έχει τον σεβασμό μας σαν Κολοσσός για τον τρόπο που παίζει και δουλεύει. Όταν ένα ματς κρίνεται στο σουτ, θα στο δώσει κάποια στιγμή.

Στη λίγκα όλα τα ματς είναι δύσκολα. Ότι σου παίρνει τη μία αγωνιστική, μπορεί να σου το δώσει την επόμενη. Εμείς με τον ΠΑΟΚ σουτάραμε ένα τρίποντο στη λήξη, που αν το βάζαμε, θα κερδίζαμε. Δεν το βάλαμε, χάσαμε. Σήμερα δεν το έβαλε η άλλη ομάδα, πήραμε το ριμπάουντ και κερδίσαμε. Αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι. Αυτό που μετράει είναι ότι είναι μια σημαντική νίκη εκτός έδρας, η τρίτη της ομάδας, σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το ποιος είναι αουτσάιντερ και ποιος δεν είναι, είναι μεγάλη συζήτηση. Είναι υψηλού επιπέδου το ελληνικό πρωτάθλημα. Μεγάλοι παίκτες έρχονται εδώ και πνίγονται. Μετράει σε ποια μέρα είναι και πως δουλεύεις γενικότερα. Γι’ αυτό μίλησα για τον ΚΑΟΔ έτσι, όχι για να τον κολακεύσω”.

Ο κορυφαίος παίχτης του Κολοσσού, Έρνεστ Σκοτ, συμπλήρωσε:

“Τα τρίποντα μας βοήθησαν πολύ για να αντεπεξέλθουμε μέσα σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια καλή ομάδα που είχε δύο συνεχόμενες νίκες. Στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε το μομέντουμ στη Δράμα. Είναι πολύ καλή ομάδα, πάλεψαν και επέστρεψαν. Το περιμέναμε να αντιδράσει, αλλά παίξαμε καλή άμυνα στο τέλος και πήραμε τη νίκη. Είναι προσωπικό ρεκόρ τα 5/5 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, ίσως να ήταν και μεταδοτικό γιατί ακολούθησαν και οι συμπαίκτες μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Κολοσσός – ΠΑΟΚ 95-79

Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε ακόμη μια σημαντική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Οι…