Κεντρική Ασίστ Basketbase “Batman” εν… πτήσει

“Batman” εν… πτήσει

pao elefsina

pao -elefsina

petridis-giorgosΟ Αντώνης Φώτσης είχε κέφια και με αυτά παρέσυρε ολόκληρο τον Παναθηναϊκό στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό. Ο “Batman” βελτίωσε τις φετινές καλύτερες επιδόσεις του τόσο στο σκοράρισμα (είχε 13 πόντους έναντι των 11 που είχε στον αγώνα με τον Κόροιβο) όσο στα ριμπάουντ (μάζεψε οχτώ έναντι των επτά που είχε στα παιχνίδια με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics και τον Πανιώνιο).

*Ανάλογα επιτεύγματα σημείωσε και ο ΝτεΜάρκους Νέλσον αφού βελτίωσε τις δικές του επιδόσεις στις δύο κατηγορίες της στατιστικής. Είχε 11 πόντους -έναντι των οχτώ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ- και επτά ριμπάουντ -έναντι των πέντε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

*Με τις δύο ασίστ που μοίρασε, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ξεπέρασε τις 200 στην καριέρα του στο πρωτάθλημα.

Τζέιμς Γκιστ αποδεικνύει πως ξέρει μεταξύ άλλων και να πασάρει, αφού για τρίτο παιχνίδι φέτος στην Basket League (μετά από εκείνα με τα Τρίκαλα BC Aries και το Ρέθυμνο Aegean) είχε τέσσερις ασίστ. Ο Αμερικανός έχει μέσο όρο 1,82 στο φετινό πρωτάθλημα ενώ στην περσινή κανονική περίοδο είχε 0,87.

*Εστεμπάν Μπατίστα και Γιανις Μπλουμς έφτασαν ή και ξεπέρασαν τους 100 πόντους στην κατηγορία. Ο Ουρουγουανός μάλιστα βελτίωσε την ατομική του επίδοση με τους 17 πόντους που σημείωσε αφού είχε 14 στην πρεμιέρα με την ΑΕΝΚ Δημούλας.

*Η “νουβέλ-βαγκ” του Παναθηναϊκού ήταν παρούσα στο σημερινό παιχνίδι αφού τρεις παίκτες κάτω των 20 ετών πήραν χρόνο συμμετοχής με τον Μιχάλη Λούντζη να κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μάλιστα ισοφάρισε τις καλύτερες επιδόσεις της καριέρας του με τους επτά πόντους (τόσους είχε κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries) και τις δύο ασίστ (όσες και στα ματς με ΚΑΟΔ Αmerican Genetics και Πανιώνιο).

Ρεκόρ καριέρας -αν και αυτή ήταν η 11η μόλις συμμετοχή του- σημείωσε ο Γιώργος Παπαγιάννης με τους τέσσερις πόντους που πέτυχε. Είχε τρεις ως παίκτης του Περιστερίου τη σεζόν 2011-2012 εντός έδρας κόντρα στη σημερινή ομάδα του. Ρεκόρ για το νεαρό σέντερ αποτελούν και τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε (είχε τρία σε εκείνο το παιχνίδι της 16ης Μαρτίου 2012 αλλά και στο φετινό με τον Πανιώνιο).

Οι δύο διαδοχικές ήττες πρωταθλήματος -τρεις αν υπολογίσουμε και αυτή στη Βαρκελώνη- ήταν πολλές για τον Παναθηναϊκό που δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητας του έναντι του Πανελευσινιακού. Η διαφορά των 37 πόντων το πιστοποιεί όπως και η διαφορά των 104 βαθμών των ομαδικών ranking των δύο αντιπάλων. Μάλιστα οι “πράσινοι με τους 129 βαθμούς ισοφάρισαν την καλύτερη σχετική επίδοση της Basket League ΣΚΡΑΤΣ που είχαν οι ίδιοι από το παιχνίδι στα Τρίκαλα για την 4η αγωνιστική.

Στον αντίποδα οι “σταχυοφόροι” με τους 25 βαθμούς του ομαδικού τους ranking δημιούργησαν νέο αρνητικό ρεκόρ στη φετινή σεζόν (33 είχε ο ΚΑΟΔ American Genetics στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό).

Οι 54 πόντοι που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης αμυντικής επίδοσης. Τόσους δέχτηκαν η ΑΕΝΚ Δημούλας από τον Απόλλωνα Carna, ο Ολυμπιακός από το Ρέθυμνο Aegean και ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό. Ειδικότερα, οι 10 πόντοι που δέχτηκε η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στη δεύτερη περίοδο, αποτελούν ισοφάρισης της καλύτερης επίδοσης της (τόσους είχε δεχτεί στην τρίτη με τον ΚΑΟΔ και στην πρώτη με τον Κόροιβο).

Ρεκόρ για τον φετινό Παναθηναϊκό αποτελούν τόσο τα 33 αμυντικά ριμπάουντ που είχε (το προηγούμενο ήταν τα 31 στα Τρίκαλα) όσο και τα 43 στο σύνολο (είχε 41 στο ματς με τους Θεσσαλούς).

Πρωτιά για Αβραμίδη

avramidis-diamantidis

Ο Δήμος Αβραμίδης δεν έπαιξε πολύ (4:11) αλλά ήταν αρκετό αυτό για να τον καταστήσει τον παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του Πανελευσινιακού στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο αρχηγός των “σταχυοφόρων” έφτασε τις 50 και ξεπέρασε τον Θωμά Νίκου.

*Με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε, ο Στέλιος Ιωάννου ξεπέρασε τα 200 στην καριέρα του.

* Ο Κερτ Λούμπι με τους 18 πόντους που σημείωσε ξεπέρασε τους 200 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Αμερικανός έκανε θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ όμως τα επτά που μάζεψε δεν είναι η καλύτερη επίδοση της σεζόν (είχε εννιά ο Βον στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Πανελευσινιακού). Γενικότερα πάντως ήταν “όαση” στο παιχνίδι του Πανελευσινιακού έχοντας 28 βαθμούς ranking ενώ όλη η ομάδα είχε 25.

* Σε ομαδικό επίπεδο οι 54 πόντοι που σημείωσε ο Πανελευσινιακός αποτελεί ισοφάριση της χειρότερης επιθετικής επίδοσης του πρωταθλήματος. Τόσους είχαν ο Απόλλωνας Carna στην 4η, το Ρέθυμνο Aegean στην 6η και ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον ΠΑΟΚ για την 6η επίσης αγωνιστική.

Οι παίκτες του Δημήτρη Κουστένη είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά (50% στις βολές, 36% στα δίποντα, 15,3% στα τρίποντα) όμως δεν δημιούργησαν κάποιο νέο αρνητικό ρεκόρ στη σεζόν. Αποτελεί ωστόσο “παράσημο” γι’ αυτούς και στοιχείο προβληματισμού για τον Παναθηναϊκό τα 18 επιθετικά ριμπάουντ που και αυτά όμως δεν είναι η καλύτερη επίδοση της σεζόν (είχε 20 η ΑΕΝΚ Δημούλας στο ματς της Ελευσίνας).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…