Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – ΠΑΟ 80-76 (vid)

Μπαρτσελόνα – ΠΑΟ 80-76 (vid)

barca pao

barca - pao

Την πρώτη του ήττα στο Top 16 της Ευρωλίγκα γνώρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει εκτός έδρας το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα (80-76). Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και λίγο έλειψε να πανηγυρίσει το σπουδαίο διπλό. Το +4 είναι, πάντως, μία μικρή διαφορά, την οποία το “τριφύλλι” μπορεί να καλύψει στο ΟΑΚΑ και να πάρει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμιών.

Οι παίκτες του “τριφυλλιού” μπορεί να έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ (32-26), μπορεί να είδαν τους Καταλανούς να έχουν εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα (12/20, ήτοι 60%), ωστόσο απέδειξαν πως μπορούν να τους κοιτάξουν στα μάτια.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ούερτας. Ο Βραζιλιάνος γκαρντ μέτρησε 22 πόντους (6/8 τρίποντα), ενώ ήταν αυτός που άλλαξε το ρου της αναμέτρησης με τα συνεχόμενα τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο. Από πλευράς ηττημένων, ο ΝτεΜάρκους Νέλσον σταμάτησε στους 16 πόντους και έδειξε πως έχει εναρμονιστεί πλήρως με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ξεκάθαρο προσανατολισμό στο παιχνίδι. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς προσπαθούσε να πηγαίνει σε μεγάλες επιθέσεις ώστε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού, ενώ έπαιζε (κυρίως) με τον Γιάνκοβιτς αρκετά στο λόου ποστ.

Οι “πράσινοι” ακολούθησαν από την αρχή της αναμέτρησης πιστά το πλάνο του Μαυροβούνιου τεχνικού και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προηγηθούν με διψήφια διαφορά (16-6) μόλις στο 6’. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν εξαιρετική άμυνα πάνω στους παίκτες της Μπαρτσελόνα, οδηγώντας τους συνεχώς σε τραβηγμένες ενέργειες, ενώ όντας εξαιρετικά εύστοχοι (6//11) από την γραμμή των 6,75, διατηρούσαν απόλυτα τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι και το 17’ (35-25).

Στο διάστημα αυτό, οι τρεις Αμερικανοί του Παναθηναϊκου (Γκιστ, Σλότερ και Νέλσον) έκαναν εξαιρετική δουλειά, με τους δύο πρώτους να τραβούν το κουπί επιθετικά και τον τελευταίο να παίζει σκυλίσια άμυνα και να οργανώνει αρμονικά το παιχνίδι του “τριφυλλιού”.

Κάπου εκεί, όμως, οι “πράσινοι” απώλεσαν τη συγκέντρωση τους, οι Καταλανοί το εκμεταλλεύτηκαν πλήρως και με ένα επιμέρους σκορ 12-2, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (37-37) στο τέλος του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν μία επανάληψη του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ. Η άμυνα του Παναθηναϊκού έδινε βοήθειες στο μαρκάρισμα του Τόμιτς στη ρακέτα, με αποτέλεσμα να αφήνει προκλητικά ελεύθερο τον Ούερτας. Ο Βραζιλιάνος γκαρντ συνδέθηκε με το καλάθι και με 5/5 τρίποντα “σκότωσε” τους “πράσινους”, βάζοντας τη Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ με 54-44.

Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν στους 5 (56-51, 58-53) αλλά οι Καταλανοί βρήκαν επιθετικές λύσεις και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 7 πόντων (63-56).

Γκιστ και Νέλσον βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι των γηπεδούχων και μείωσαν σε 65-61 στο 32’, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει πως δεν είχε καμία διάθεση να παραδώσει τα όπλα. Αντίθετα συνέχισε να “εκτελεί” από παντού και μείωσε στο καλάθι (72-70 στο 36’) με τρίποντη βόμβα του Φώτση.

Η Μπαρτσελόνα, με σερί 5-0, ξέφυγε προς στιγμήν (77-70), αλλά ο Παναθηναϊκός, με δικό του σερί 6-0, πλησιάσε σε απόσταση αναπνοής (77-76 στο 39’). Ο Ντόλμαν έγραψε με καλάθι και φάουλ το τελικό 80-76, με τον Σλότερ να αστοχεί αρχικά σε τρίποντο και στη συνέχεια τον Μπατίστα να κάνει αβίαστο λάθος.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 37-37, 63-56, 80-76.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 12 (1), Χεζόνια 11 (3), Χουέρτας 22 (6), Αμπρίνες 11 (1). Σατοράνσκι 2, Πλάις, Τόμας 4, Όλεσον 5 (1), Τζάκσον, Λάμπε 4, Νάχμπαρ, Τόμιτς 9.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 7 (1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 8 (2), Νέλσον 16, Μαυροκεφαλίδης 7 (1), Διαμαντίδης 8 (2), Γκιστ 11 (3), Μπατίστα 9 (12 ριμπ.), Διαμαντάκος, Μπλουμς 3 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…