Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Τρέχει και δεν φτάνει

Τρέχει και δεν φτάνει

vasilakopoulos george1

vasilakopoulos-george1

Άλλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον… Κύριο, αλλά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος νιώθει πως έχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας. Ότι μπορεί να περιμένει κάτι, πριν κάνει επίκληση στα Θεία… Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών. Αυτό είναι το προτελευταίο του χαρτί (το τελευταίο είπαμε, είναι η… θεϊκή παρέμβαση), πριν την κατάρρευση, αλλά τσάμπα κόπος.

Όντως, το υπό διαβούλευση (πήρε 10ήμερη παράταση) αθλητικό νομοσχέδιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο -όπως και κάθε άλλη πρόταση νόμου- με την ύπαρξη της Βουλής, άρα και με την υπερψήφιση (ή μη) του προέδρου της Δημοκρατίας. Αν διαλυθεί η Βουλή, αν προκηρυχθούν εκλογές, δεν θα προλάβει να ψηφιστεί ο Αθλητικός Νόμος κι έτσι δεν θα υλοποιηθούν οι σκέψεις – προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

Υπάρχουν, όμως, δύο υψηλά (υψηλότατα) εμπόδια, ακόμα κι αν τα πράγματα πάνε “κατ’ ευχήν” για τον πρόεδρο της ΕΟΚ και δεν εκλεγεί -όπως είναι και το πιθανότερο- πρόεδρος από την παρούσα Βουλή. Το πρώτο εμπόδιο (ολάκερο τοίχο) το υψώνουν οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και καλά κάνουν.

Πέρασαν το θέμα στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων. Ειδικοί επί του θέματος δεν είμαστε, όμως μάθαμε πως ακόμα κι αν αλλάξει η κυβέρνηση, όποιος κι αν αναλάβει τις τύχες της χώρας, θα κληθεί να πάρει θέση επί του νομοσχεδίου. Με απλά λόγια δεν μπορεί, μετά από αυτήν την κίνηση, να μπει στο συρτάρι. Η επόμενη κυβέρνηση θα αποφασίσει αν θέλει να το προχωρήσει ή όχι και θα πάρει, βέβαια, και την ευθύνη.

Η λογική λέει πως αν (υπόθεση εργασίας) δεν προκύψει εκλογή προέδρου και πάμε σε εκλογές, η κυρίαρχη συνιστώσα της επόμενης κυβέρνησης (μάλλον συνασπισμού, αφού από τις δημοσκοπήσεις δεν προκύπτει αυτοδυναμία) θα είναι ή ο ΣΥΡΙΖΑ, ή η Νέα Δημοκρατία.

Αν είναι το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, αδυνατώ να αντιληφθώ πώς θα απαρνηθεί κάτι, που με τις ευλογίες του προέδρου δόθηκε προς διαβούλευση. Αν δεν υπάρξει πολιτική κυβίστηση (δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο) σε περίπτωση που η Ν.Δ. συνεχίσει να κυβερνά το νομοσχέδιο λογικά θα ψηφιστεί. Άρα ο “μεγάλος” πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ (εξ ου και οι όποιες αριστερές αποκλίσεις, του άλλοτε πολιτικού -και όχι μόνο- φίλου του Άκη Τσοχατζόπουλου).

Έλα, όμως, που και από τον ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμα ήταν πως “συμφωνούμε με το νομοσχέδιο. Δεν θα το ψηφίσουμε γιατί θέλουμε να ωθήσουμε τα πράγματα σε εκλογές, αλλά όταν θα έρθουμε στην εξουσία θα παρουσιάσουμε ένα ανάλογο με 2-3 τροποποιήσεις“. Αυτό σε γενικές γραμμές ήταν το μήνυμα και στις τροποποιήσεις δεν περιλαμβάνονται ζητήματα σχετικά με τη θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων και τη Διαιτησία, αυτά που καίνε τον Βασιλακόπουλο.

Με ή χωρίς Βουλή, με ή χωρίς αναδρομική ισχύ του Νόμου, με ή χωρίς τον Νόμο (γιατί κι αυτά θα τα πούμε) το τέλος της θητείας του στα μπασκετικά δρώμενα θα είναι αγχώδες, ανηφορικό, με τον ίδιο και τους αυλικούς του να τρέχουν και να μην φτάνουν. Κι όπως πολλάκις έχουμε γράψει, οι “σφαλιάρες” θα διαδέχονται ή μία την άλλη.

Λίγο μετά τις εκλογές του ΕΣΑΚΕ προτρέψαμε τους ομοσπονδιακούς να… συνηθίσουν στην ήττα. Τώρα που συνήθισαν (ε, κύριε Τσαγκρώνη;), τους προτρέπουμε να αρχίσουν να το απολαμβάνουν, αφού δεν μπορούν να αποφύγουν.

Υ.Γ.: Μια παλιά διαφήμιση είχε σλόγκαν (τραγούδι) το “τρέξε τρέξε μικρούλη“. Εμείς το παραφράζουμε: Τρέξε τρέξε προεδρούλη

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Σε πανικό ο Λιόλιος σηκώνει σκόνη…

Ο Λιόλιος σφιχταγκάλιασε τον Βασιλακόπουλο! Έχει λόγο… Είναι σε πανικό, αν όχι σε απόγνωση…