Κεντρική Ασίστ Basketbase Στο “κλειστό” κλαμπ

Στο “κλειστό” κλαμπ

tsamis kolossos elefsina

tsamis-kolossos-elefsina

petridis-giorgosΤο ότι ο Αγγελος Τσάμης είναι ένας από τους πιο πολυσύνθετους γκαρντ του ελληνικού πρωταθλήματος, επιβεβαιώνεται κάθε Σαββατοκύριακο. Αυτό έγινε και στο παιχνίδι του Κολοσσού με τα Τρίκαλα. Ξέρετε πολλούς περιφερειακούς που σε ένα παιχνίδι έχουν οχτώ πόντους, 10 ριμπάουντ και έξι ασίστ (ισοφάρισε το φετινό ρεκόρ του);

Πέραν, όμως, από αυτό, ο 33χρονος γκαρντ έκανε κάτι ξεχωριστό. Έφτασε τα 150 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Κολοσσό (πρώτος στη σχετική λίστα) και μπήκε σε ένα “κλειστόκλαμπ εν ενεργεία παικτών, που συμπλήρωσαν αυτόν τον αριθμό συμμετοχών με μία ομάδα!

Στην κορυφή της λίστας, που απαριθμεί πλέον πέντε παίκτες με τον Τσάμη, βρίσκονται ο Δημήτρης Διαμαντίδης (μετράει 341 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό), ο Αντώνης Φώτσης (βρίσκεται πια στα 258 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό), ο Γιώργος Πρίντεζης (είναι στα 210 με τον Ολυμπιακό) και ο Νίκος Αργυρόπουλος (έχει πια 169 συμμετοχές πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα).

Κορυφαίος του Κολοσσού, πάντως, κόντρα στα Τρίκαλα ήταν ο Τζαμέλ Χάγκινς με τους 20 πόντους και τα εννιά ριμπάουντ που κατέγραψε στη στατιστική του. Η πρώτη επίδοση, είναι και η ισοφάριση της καλύτερής του στο ελληνικό πρωτάθλημα, μια και τόσους είχε στην αγωνιστική, κόντρα στην Κηφισιά.

Από τις αποκαλύψεις του Κολοσσού στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στην κατηγορία. Σίγουρα το καλύτερο με τη φανέλα της ομάδας της Ρόδου, έχοντας 11 πόντους (η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν οι πέντε κόντρα στον Άρη).

Ο Τέιλορ Σμιθ ξεπέρασε τους 300 πόντους στην Basket League, ο Χριστόφορος Στεφανίδης έφτασε τα 100 επιθετικά ριμπάουντ καριέρας και ο Σβόνκο Μπούλιαν ξεπέρασε τα 100 στο σύνολο.

Από την πλευρά των Τρικάλων, ο Τζάστιν Ίνγκραμ ξεπέρασε τους 100 πόντους στο πρωτάθλημα (όπως και ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς), ενώ παράλληλα βελτίωσε την καλύτερη επίδοσή του στις ασίστ, με τις επτά που μοίρασε, καθώς είχε έξι στην πρεμιέρα με τον ΚΑΟΔ.

Το ατομικό ρεκόρ του στην Basket League βελτίωσε ο Νέιθαν Μπόουι, σημειώνοντας 22 πόντους, αφού το προηγούμενο ήταν οι 16 κόντρα στον Πανιώνιο στην 3η αγωνιστική.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…