Σοκ και δέος

printezis-batista

Το ΑΣΕΑΔ φέρνει τα πάνω κάτω! Με απόφασή του, λίγα 24ωρα πριν τον ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό “ακύρωσε” την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή να μην εξετάσει την ένσταση του Ολυμπιακού και τον καλεί να επανεξετάσει την υπόθεση!

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν προσφύγει, ζητώντας να κατακυρωθεί υπέρ τους ο αγώνας, που έγινε στις 09/10, λόγω παράνομης εισόδου του τιμωρημένου -τότε- προέδρου, Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η ένστασή τους (κατατέθηκε στις 20/11) απορρίφθηκε δύο ημέρες μετά από τον Αθλητικό Δικαστή και στη συνέχεια προσέφυγαν στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών, όπου και πριν από λίγο δικαιώθηκαν!

Ο Αθλητικός Δικαστής είχε δηλώσει “αναρμόδιος” και είχε απορρίψει την ένσταση του Ολυμπιακού. Στην ουσία είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να δικάσει, λόγω του ότι είναι Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο του ΕΣΑΚΕ και η ένσταση αφορούσε αγώνα που διοργάνωσε η ΕΟΚ.

Το ΑΣΕΑΔ, με αυτή του την απόφαση, ήτοι την “επιστροφή” της υπόθεσης στον Αθλητικό Δικαστή, του λέει ουσιαστικά ότι μπορούσε να την εξετάσει. Κι εδώ αρχίζει το… πανηγύρι!

Πότε θα εξεταστεί, καθώς σήμερα είναι Παρασκευή και ο ημιτελικός του Κυπέλλου έχει οριστεί για τη Δευτέρα. Το βέβαιον είναι ότι ο ημιτελικός ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό πρέπει να αναβληθεί!

Αν ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ επανεξετάσει (αφού αυτό ορίζει το ΑΣΕΑΔ, που για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα, μετά την υπόθεση Άρης – ΠΑΟΚ, τον “αδειάζει“) την υπόθεση, θα το κάνει βάσει του πειθαρχικού δικαίου του ΕΣΑΚΕ ή της ΕΟΚ;

Αν το κάνει διαβάζοντας τους κανονισμούς της ΕΟΚ, στο άρθρο 88 παράγραφος 3, αναφέρεται κατά λέξη:
Στις περιπτώσεις που εκείνοι σε βάρος των οποίων έχει επιβληθεί ποινή, με οποιαδήποτε ιδιότητα και σχέση αναφέρονται, δεν συμμορφωθούν με τα οριζόμενα στην απόφαση και η παράβαση αυτή αποδειχθεί επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης δύο (2) βαθμών, για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος ή απώλεια αγώνων Κυπέλλου της ομάδας στην οποία ο απείθαρχος συμμετέχει, με την ιδιότητα του αθλητή, του κόουτς ή του διοικητικού παράγοντα“.

Load More Related Articles
  • Man of the year

    Υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήμουν 100% με την Αργεντινή. Λατρεύω την κουλτούρα, το πάθος,…
  • Φτάνει πια με τα ψέμματα

    Στη συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, μίλησε για την πρόθεσή τ…
  • Του κάνει πλάκα και η FIBA

    Η συνάντηση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Πολωνία, για τις θέσεις 7-8 είναι πανηγυρικά αδιάφορη…
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Man of the year

Υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήμουν 100% με την Αργεντινή. Λατρεύω την κουλτούρα, το πάθος,…