Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Πλασματική η διαφορά στη Ρωσία”

“Πλασματική η διαφορά στη Ρωσία”

markopoulos paok pagkos

markopoulos-paok-pagkos

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την πανίσχυρη και αήττητη (7-0) Λοκομοτίβ Κουμπάν για την 8η αγωνιστική της πρώτης φάσης του Γιούροκαπ θέλοντας τη νίκη που θα του δώσει και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το έργο του “δικεφάλου” είναι πολύ δύσκολο, όπως τόνισε και ο Σούλης Μαρκόπουλος, με την ομάδα του να έχει άσχημες αναμνήσεις από το ματς της Ρωσίας όπου γνώρισε πολύ βαριά ήττα (87-46). Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, μίλησε ακόμα για την απουσία του Χαραλαμπίδη και τον έλεγχο του ρυθμού που θα αποβεί καθοριστικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ενάντια σε μία πολύ καλή ομάδα. Η πορεία τους στη διοργάνωση “μιλάει” από μόνη της. Είναι μία ομάδα με καλούς παίκτες, που συνεργάζονται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό και να κοντράρουμε οποιαδήποτε κίνηση τους κοντά στο καλάθι”.

Για το αν το “εισιτήριο” της πρόκρισης είναι κοντά στα χέρια του “δικεφάλου”: “Είναι ακόμη νωρίς, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα τα δικά μας, αλλά και των αντιπάλων. Εμείς αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση με τον τραυματισμό του Χαραλαμπίδη που είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς και τους μικροτραυματισμούς που αντιμετωπίζουν άλλοι παίκτες”.

Για το αν η ομάδα του θέλει να πάρει εκδίκηση για τη βαριά ήττα στη Ρωσία: “Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε, αν μπορέσουμε να “απαντήσουμε” είναι άλλο θέμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έπαιξαν χωρίς βασικούς παίκτες τους στο Βέντσπιλς και δεν είχαν πρόβλημα”.

Αυτοί συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, το θέμα είναι εμείς να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί η Κουμπάν παίρνει τα παιχνίδια από μικρολεπτομέρειες”.

Ο Γιώργος Δέδας από την πλευρά του, συμπλήρωσε:  “Ετσι όπως έχει γίνει η κατάσταση στον όμιλο χρειαζόμαστε μία με δύο νίκες για να πάρουμε την πρόκριση. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα με πόσο καλή ομάδα είναι η Κουμπάν, εμείς πρέπει να κερδίσουμε. Γνωρίζουμε ότι είναι μία ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα και αυτό κάνει την δουλειά μας πιο δύσκολη, χωρίς, όμως, να σημαίνει ότι πάμε για να χάσουμε. Εμείς ετοιμαστήκαμε για το παιχνίδι και θα δούμε πως θα μας βγει.

Λίγες ομάδες στην Ευρώπη είναι σαν την Κουμπάν, αλλά είναι μία ευκαιρία για εμάς αύριο να δείξουμε ότι η διαφορά στον πρώτο αγώνα ήταν πλασματική.

Πρέπει να βάλουμε τα κορμιά μας δυνατά, να παίξουμε καλή άμυνα. Η Κουμπάν κάνει περίεργα ροτέισον, κάποιοι παίκτες που παίζουν στο πρωτάθλημα δεν παίζουν στο Eurocup και δεν ξέρουμε ακριβώς ποιοι θα αγωνιστούν αύριο. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με εμάς, εμείς πρέπει να το δούμε το ματς καθαρά αμυντικά και να τιμωρήσουμε τα λάθη της Κουμπάν“.

Σχετικά με το επίπεδο ενέργειας που θα έχει η ομάδα, είπε: “Στο ματς του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Πανελευσινιακό βγάλαμε περισσότερη ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο, παρόλο που κάποιος θα μπορούσε να πει ότι προς το τέλος του αγώνα έρχεται κούραση. Το αυριανό ματς, πάντως, διαφορετικών συνθηκών και θέλει ενέργεια σε όλον τον αγώνα για να ανταπεξέλθουμε. Είναι ένα κομμάτι αρκετά δύσκολο”.

Όσον αφορά την απουσία του Χαραλαμπίδη, τόνισε: “Αφήνουμε πίσω το γεγονός ότι σαν παίκτης δεν είναι μαζί μας, απ” ότι άκουσα δεν του επιτρέπουν (σ.σ. οι γιατροί) να είναι εδώ, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Εννοείται ότι θέλουμε τον Κώστα εδώ, μόνο να τον βλέπουμε και να συζητάμε μαζί του. Εμείς, πάντως, στο γήπεδο πρέπει να καλύψουμε το κενό του“.

Για τις αυξημένες πιθανότης πρόκρισης, ξεκαθάρισε: “Δεν το βλέπουμε έτσι. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε για να ξεμπερδεύουμε και να είμαστε πιο άνετοι στη συνέχεια. Γιατί αν χάσουμε αύριο, τα δύο επόμενα παιχνίδια θα είναι απαιτητικά“.

Τέλος, αναφορικά με τους παίκτες-“κλειδιά” των Ρώσων, επεσήμανε: “Ο Ντιλέινι, ο Μπράουν, ο Μάιλς, ο Χέντριξ, αλλά και ο Ράντολφ, που είναι καινούργιος αλλά επικίνδυνος, είναι όλοι καλοί παίκτες. Και οι Ρώσοι που έχουν είναι Εθνικής ομάδας, οπότε δεν μπορείς να εστιάσεις σε έναν παίκτη, όλοι έχουν πολλά και καλά χαρακτηριστικά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…