Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – Άρης 76-69

Παναθηναϊκός – Άρης 76-69

panathinaikos omadiki1

panathinaikos-omadiki1

Μπορεί αρκετοί να περιμέναν ένα εύκολο απόγευμα για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Άρη στο ΟΑΚΑ, ωστόσο η νίκη των “πρασίνων” μόνο εύκολη υπόθεση δεν αποδείχθηκε στην πράξη, καθώς οι φιλοξενούμενοι κοίταξαν στα μάτια το “τριφύλλι” και ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι και το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς εν τέλει επικράτησε του μαχητικού Άρη με 76-69 στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε τη 10η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Παράλληλα έκανε μία καλή προθέρμανση για την αναμέτρηση της Παρασκευής (19/12) με τη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, όπως αναμενόταν, έμεινε εκτός δωδεκάδας και τη θέση του πήρε ο Αντώνης Κόνιαρης, ο οποίος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Κορυφαίος για τους νικητές ο Nίκος Παππάς με 23 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Σάσα Βεζένκοφ, προηγήθηκαν με 17-12 στο 7’. Ωστόσο η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Ο Νίκος Παππάς μπήκε στα παπούτσια του Δημήτρη Διαμαντίδη και με επτά πόντους έβαλε το “τριφύλλι” σε θέση οδηγού στο πρώτο δεκάλεπτο (24-19).

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη συνέχισαν να στέκονται εξαιρετικά στο παρκέ του ΟΑΚΑ και στη δεύτερη περίοδο. Ένα ξέσπασμα, όμως, των γηπεδούχων στο τέλος του δεκαλέπτου, έστειλε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα στο τέλος του ημιχρόνου (46-35).

Πολλοί θεώρησαν πως το παιχνίδι θα έπαιρνε εύκολη τροπή για τον Παναθηναϊκό στην επανάληψη, όμως ο Άρης συνέχισε να είναι άκρως ανταγωνιστικός, πλησιάζοντας στους 2 πόντους (50-48 στο 26’). Ωστόσο και πάλι οι γηπεδούχοι πάτησαν τέρμα το γκάζι στο τέλος της περιόδου και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 61-51.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός διατηρούσε με σχετική ευκολία τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, ωστόσο με ένα σερί 5-0 ο Άρης πλησίασε επικίνδυνα τους “πράσινους” στους 5 (74-69 στο 38′) αλλά η αντεπίθεση του δεν είχε συνέχεια.

Διαιτητές: Μπήτης – Παφίλης – Λόρτος.
Τα δεκάλεπτα: 24-19, 46-35. 62-51, 76-69.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Σλότερ 6, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 3, Παππάς 23 (3), Μαυροκεφαλίδης, Γκιστ 4, Μπατίστα 12, Μπλουμς 14 (4), Ράιτ.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πάσαλιτς 12 (4), Γκίκας, Ριντ 13 (1), Τόμας 10, Χαρίσης, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 19 (3), Νέιμικ 5, Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, Αντεγκμπόγιε 6 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…